Tampere
04 Mar, Monday
1° C

Proakatemian esseepankki

Kuinka saada lisää seuraajia Instagramissa?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Monet painivat saman ongelman kanssa: kuinka saada lisää seuraajia Instagramiin. Niinpä kokosin Media-assarin eli Sanna Döbertin videoiden pohjalta muutaman perusasian, joilla voi edesauttaa seuraajien löytämistä Instagram-tilillesi.

 

Kun potentiaalinen seuraaja bongaa tilisi, hän näkee ensimmäisenä profiilikuvasi. Niinpä sen tulisi olla voimakas, huomiota herättävä ja kertoa sinusta. Logo ei siis välttämättä ole paras ratkaisu profiilikuvaksi. Hyväksi koettuja profiilikuvia ovat esimerkiksi kuvat itsestä, siitä mitä tekee tai missä tekee. Esimerkiksi sisustussuunnittelijalla voisi profiilikuvana olla sisustettu tila.

 

Seuraavana potentiaalinen seuraaja näkee bio-osuuden. Sen tulisikin olla lyhyt ja kertoa ytimekkäästi siitä, mitä teet tai tarjoat. Emojit biossa ovat plussaa ja monet käyttävätkin niitä. Bio kertoo aihealueen, joten potentiaalinen seuraaja voi päätellä, voisitko olla kiinnostava seurattava. Bio on myös Instagramissa ainut osio, johon voi laittaa linkin. Sitä kannattaakin hyödyntää ja linkata bioon esimerkiksi uusin Youtube-video, blogikirjoitus tai vaikka nettisivut.

 

Kun potentiaalinen seuraaja on todennut tilisi jo hieman kiinnostavaksi, hän siirtyy katsomaan feediä. Kuusi ensimmäistä kuvaa ovat tärkeimmät, sillä niistä katsojalle muodostuu mielikuva, millaista sisältöä tilisi tarjoaa. Lisäksi feedin kuvissa tulisi olla jonkinlainen kaava, jotta katsoja osaa odottaa, millaista sisältöä on luvassa ja kiinnostaako se häntä. Esimerkiksi ravintolan kaava voisi olla: 1. kuva ruoasta, 2. kuva juomasta ja kolmantena video ravintolan tunnelmasta. Koskaan ei saisi laittaa kahta samanlaista kuvaa vierekkäin, kuten kahta kuvaa ruoasta tai kahta selfietä.

 

Kun nämä perusasiat ovat kunnossa, voi keskittyä paremmin seuraajamäärän kasvattamiseen sisällöntuotannollisin ja strategisin keinoin, joista kerron enemmän seuraavassa blogissa.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close