Tampere
04 Dec, Monday
-16° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee valmistuvien tuotoksiinKirjoittanut: Krista Tikkanen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tätä essee on koottu 2023 valmistuvien tiimiläisten tuotoksista, jotka kolahtelivat esseepankkia kolutessa. Tuotosten yhteisenä teemana erilaiset kohtaamiset, ilmaisun merkitys ja olettamisen minimoiminen. Mitä tulevaisuuden Proakatemia on ja mitä valmistuvat kokevat kolmelta vuodelta oppineensa.

Santeri Simonen ja Atso Jaakkola

https://esseepankki.proakatemia.fi/dialogi-vuorovaikutus-ja-luottamus-feat-aleksi-kolunsarka/

Tuli hyvä sekä haikea mieli, kun kuuntelin teidän podin. Pian yhteinen akatemiataival päättyy, silti toivon, että verkostot säilyvät ja törmäillään “ulkomaailman” kahvipöydissä ja dialogiringeissä, syöden yhteistä kakkua.

Kolahti kohdat, joissa pohditte kehitystä akatemiamatkan aikana, luottamuksen olemista ja sen kasvattamista sekä menettämistä, olettamista, dialogia ja kysymisen merkitystä.  Yhteisen luottamuksen jakaminen, mielikuvan synnyttäminen (Gold card).

Santeri Simonen

https://esseepankki.proakatemia.fi/proakatemia-ja-yrittajyys-akatemian-ulkopuolisessa-yrityksessa/

Rehellistä pohdintaa Proakatemian tiimiyritysten tulevaisuuteen ja kehittymiseen liittyen. “Uhan” voi nähdä myös mahdollisuutena, kuten Santeri yritystaustaisiin etuihin liittyen komiasti tekstissään viittaa! Mielenkiintoista nähdä tulevaisuuden työelämä, yrityselämä ja yrittäjyyden opinnot muutosmatkalla.

Katja Asbill

https://esseepankki.proakatemia.fi/tunneilmaston-johtaminen-tunteisen-tiedostamisesta-niiden-vahvistamiseen/

Kiitos Katja, puhuttelevasta esseestä, joka sai uppoamaan omaan tunteiden soittolistaan. Taustalla tapahtuneet vaikuttavat jokaisen soittolistaan, kohtaamisilla ja kohdatuksi tulemalla voi vaikuttaa toisen ihmisen melodioihin mieltä nostattavasti -> ylärekisterin ajattelu.

Esseen lopuksi jäin miettimään merkityksellisyyden tunnetta ja sen tärkeyttä omien sekä muiden tunteita johdettaessa. Miten iso merkitys onkaan merkityksellisyyden tunteella?

Kuukauden essee ehdokas 😉
Vertaisarvioitu Kipinän toimesta 9/2023

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close