Tampere
26 Feb, Friday
3° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Opi muiltaKirjoittanut: Micaela Erola - tiimistä Pinkut 1.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Milja Salo, Pinkut 2. (10.2.2021) ”Kirjoittamisen Flow-tila”

 Otsikko sai minut kiinnostumaan esseestä. Ennen kuin aloin lukemaan esseetä mietin, mitäköhän se pitää sisällään, jos otsikosta pitää päätellä. Koen itse olevani ihan hyvä kirjoittaja. Pystyn tuottamaan hyvää tekstiä, sitä liiemmin pohtimatta. Tämän lisäksi koen, että minulla on tietynlainen flow tai drive päällä melkein aina, kun kirjoitan. En tykkää ikinä kirjoittaa esseetä kerralla loppuun, koska haluan tarkistella ja lisäillä siihen asioita jälkikäteen. Tämä essee kuulosti siis oikein sopivalta minulle.

 

Kommenttini esseeseen:

Mielenkiintoinen essee. Koen itse olevani kohtalaisen hyvä kirjoittaja, mutta esseessäsi oli paljon hyviä ja uusia vinkkejä kirjoittamiseen. Se on aivan totta, että kirjoittamisessa ei kehity, muuta kuin kirjoittamalla. Vinkkinä: itse tykkään myös luetuttaa esseitäni muilla, jotta saan kuulla uusia näkökulmia, mielipiteitä tai tekstistä puuttuvia asioita. Kuvailit alussa flow sanaa ja koen, että olen joskus itse päässyt kirjoittamisen flow-tilaan. Toivottavasti sinäkin pääset, ja en näe syytä miksi et pääsisi. Täällä akatemialla, kun paljon kuitenkin harjoittelemme kirjoittamista!

 

 

Miko Anttila, Pinkut 3. (10.2.2021) ”Minustako muka menestynyt”

Ensinnäkin kyseinen kirja Rich Dad Poor Dad on erittäin arvostettu ja puhuttu niin akatemialla, kuin muualla maailmallakin. Haluan todellakin päästä sen joskus lukemaan, ja ottamaan oppeja ja koppeja. Ihan vain pelkästään jo Mikon kirjavalinnan takia, päädyin lukemaan tätä esseetä. Kirjavalinnan lisäksi essee näytti ennen lukemisen aloittamista helposti lähestyttävälle ja selkeälle luettavalle.

 

Kommenttini esseeseen:

Viisi steppiä mitkä olit listannut, olivat niin hyviä, että kirjoitin ne kaikki pajavihkooni oikein ajatuksella ylös. 1. Löydä hyvä syy 2. Päätä joka päivä 3. Maksa itsellesi ensin 4. Need for heroes 5. Anna, saa. Kun kirjoitin näitä vaiheita ylös, koitin samalla keksiä joka vaiheesta itselleni edes yhtä esimerkkiä elämästäni. Joihinkin vaiheisiin se oli helpompi keksiä, joihinkin vaikeampi. Salilla käynti esimerkkisi oli hyvä kohtaan kaksi, tunnistan siitä itseni vähän liiankin hyvin. Mielestäni pohdintasi oli onnistunut, sillä se sai minutkin pohtimaan asioita. Ainiin ja lainaa mulle joskus toi kirja! 🙂

 

 

Aarni Glader, Pinkut 2. (10.2.2021) ”Miten asiakaskokemusta voidaan soveltaa alkavassa tiimiyrityksessä”

 Palvelumuotoilun kurssin ollessa käynnissä, ja oman esseeni jo palauttaneena halusin kommentoida ja lukea myös jonkun toisen pinkun esseetä palvelumuotoilusta. Eniten minua kiinnostaa se, miten muut ovat lähestyneet kyseisen aiheen esseetä, eli mikä alue palvelumuotoilun isosta kokonaisuudesta on rajattuna. Itse kirjoitin otsikolla ”Palvelumuotoilu selkeämmäksi”. Tarkoitus olikin selventää sekä itselleni, että muille opiskelijoille hieman tarkemmin palvelumuotoilua käsitteenä ja sen työkaluja.

 

Kommenttini esseeseen:

”Ensimmäisenä osa-alueena on, päästiinkö kohtaamispisteessä asiakkaan tavoitteeseen eli ratkaistiinko asiakkaan perustarve. Sitä seuraavassa ja toiseksi tärkeimmässä osa-alueessa asiakas arvioi kuinka helposti tavoitteeseen päästiin. On suuri kilpailuetu, jos tuotettamme tai palveluamme on nopeaa ja vaivatonta käyttää. Kolmas ja kaikista merkittävin osa-alue, jota asiakkaat arvioivat, on miten kohtaamispiste saa heidät tuntemaan. Mikäli asiakkaalle syntyy kokemuksesta vau-elämys, hän todennäköisesti myös jää asiakkaaksemme ja suosittelee meitä sekä palvelujamme muillekin.” Olit kirjoittanut kolmesta tärkeästä vaiheesta, kuinka asiakkaamme arvoivat meitä ja tiimiyritystemme suoritusta. Tämä jäi ehkä eniten esseestäsi mieleen, sillä kyseiseen kolmeen vaiheeseen en ole aiemmin itse ainakaan noin selkeästi esitettynä törmännyt. Mutta erittäin tärkeä nosto Aarni! Lisäksi mieleeni jäi toiset kolme kohtaa, joista kirjoitit: digitaalinen kohtaaminen, tiedostamaton kohtaaminen eli kokonaisvaltaisen brändikokemuksen syntyminen, ja fyysinen kohtaaminen. Olit kirjoittanut esseesi täysin eri tavalla ja eri näkökulmasta kuin minä. Mitä siis opin tästä esseestä eniten kaiken edellä mainitsemieni asioiden lisäksi oli se, että vaikka aihepiiri on sama, esseiden sisällöt ovat niin eri tavoin kirjoitettua, koska kirjat sisältävät eri asioita, ja ihmiset kokevat eri asiat tärkeiksi. Kannattaa siis lukea muiden opiskelijoiden esseitä!

 

  

Aihetunnisteet:
Kommentit
  • Aarni Glader

    Kiitos kun luit mun esseen ja annoit oman näkökulman!
    Tää herätti mut lukemaan toisten esseitä ja saamaan myös itse lisää uusia näkökulmia.👍

    12.2.2021
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close