Tampere
11 Dec, Monday
-8° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee johtajuudestaKirjoittanut: Ida Laaksonen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Intro

 

Haluan ensi vuonna oppia lisää johtamisesta ja erityisesti projektijohtaminen kiinnostaa minua. Siispä lähdin lukemaan eilaisia esseitä johtamisesta. Halusin lukea muiden tiimiläisteni ajatuksia johtajuudesta ja millaisia erilaisia kokemuksia muilla on johtamisesta. Itseäni kiinnostaa johtajuudessa oman persoonan merkitys ja miten erilaiset persoonat voivat olla hyviä johtajia oletuksista huolimatta. Koostin tähän kirjoittamani kommentit esseisiin, linkeistä pääset myös lukemaan kirjoittajien esseet.

 

 

Anna palaa

Anna Lundberg

https://esseepankki.proakatemia.fi/anna-palaa/

Esseen otsikko sai minut kiinnostumaan ja lukemaan tekstisi, sillä olen itsekin melkoinen jännittäjä, mitä johtajuuteen tulee. Pohdintasi personaasi vaikutuksesta johtamiseen, on mielenkiintoinen. Kuinka omat oletukset voivatkin olla aivan päinvastaiset todellisuuden tekemisessä. On ollut hienoa nähdä, että hyvällä ja positiivisella asenteella olet päässyt peloista irti ja alat luottamaan itseesi enemmän. Uskon, että vain päästämällä omista peloista irti voi menestyä ja oppia. Häpeän pelko on varmasti monia ohjaava tila, jossa ei uskalla toimia.

 

Esseessäsi käy hyvin ilmi myös avun merkitys, jokainen johtaja tarvitsee tukea ja jeesiä tilanteen tullen. Minusta on hienoa, että olet ottanut apua vastaan. Tekstisi oli kivan rohkaisevasti kirjoitettu ja avasit hyvin johtajuuteen liittyvää pelkoa ja epävarmuuden tunnetta. On hienoa nähdä, kuinka olet kehittynyt niin tiimiläisenä kuin johtajana.

 

 

Johtamisen kiekuroita tapahtumatuotannossa osa 1

Essi Keränen ja Emilia Kovanen

https://esseepankki.proakatemia.fi/johtamisen-kiekuroita-tapahtumatuotannossa-osa-1-2/

Wau tämä essee oli mielestäni todella mielenkiintoinen. Itselläni ei ole kokemusta tapahtumatuotannosta, saitte hyvin avattua ajatuksianne johtajuudesta ja tapahtuman rakentamisesta. Aion kyllä lukea myös toisen osan, mutta aloitin nyt tästä. On milenkiintoista, kuinka usein oletamme, että johtaja on varautunut kaikkeen ja osaa ennustaa mitä tulevan pitää. Olitte hyvin oivaltaneen, että hyvä johtaja tarvitsee riskinsietokykyä ja toisaalta myös kontrollista luopumista.

 

Oli kivaa saada lisää tietoa tapahtumista, joissa olette ollett mukana järjestäjinä. Olen samaa mieltä, että itseluottamus on tärkeässä osassa johtajuuden kanssa. Etenkin, jos johtajalla on paljon vastuuta ja riskiä on luotettava itseensä ja uskoa omiin kykyihinsä onnistua. Mielestäni myös vuorovaikutus ja delegointi taidot tulivat hyvin esiin esseessänne. Johtajan ei tarvitse olla yksin, kun hänellä on toimiva tiimi ympärillä. Tehtävien jakaminen ja viestintään keskittyminen ovat varmasti tärkeitä asioita.

 

Sain esseestä kuvan, että olette molemmat oppineet hyvin paljon projekteissanne, se motivoi varmasti myös muita johtamaan tai lähtemään mukaan tapahtuman järjestämiseen.

 

Unelmia johtajuudesta (osa 2)

Lotta Lehtikevari

https://esseepankki.proakatemia.fi/unelmia-johtajuudesta-osa-2/#comment-7433

Luin kirjoittamasi esseen ensimmäisen osan, mutta päätin nyt kommentoida tätä. Pohdintasi säännöistä oli mielenkiintoinen, sillä huomaan että usein oletamme ja ajattelemme, että juuri säännöt rikkovat luottamusta. Uskon itsekin, että sääntöjen ja toimintamallien kautta luodaan turvaa ja pohjaa tekemiselle eli myös luottamusta. Olen samaa mieltä, että kun johtaja luottaa toisiin ja antaa vapauden tekemiselle myös luottamus kasvaa ja tiimiläiset osaavat toimia myös itsenäisesti. Kaiken varmistaminen johtajalta vie resursseja niin johtajalta kuin tekijältä.

 

Esseessäsi pohdit hyvin, millaista on tavoitteellinen johtaminen ei itsensä vaan tiimin kannalta. Koen itsekin, että muiden innostaminen ja motivointi on kohti tavoitetta voi olla haastavaa. Itseään on helpompi motivoida. Mielekkääksi koettu työ on minustakin avainasemassa yksilön toiminnassa. Jokainen voi tehdä työtä, mutta tekemisen laatu ja into pääsevät oikeuksiinsa, kun haaste ja osaaminen ovat tasapainossa. Avasit hyvin myös, millaisia haasteita sinulla on johtajan identiteetin kanssa. Mielestäni olet kehittynyt todella paljon, kun tunnistat persoonasi ja tapasi toimia. Varmasti löydät vielä juuri oman johtajan identiteetin.

 

 

Yhteenveto

 Kaikki kolme esseetä toivat mielestäni hyvin esiin erilaisia johtajuuden osa-alueita sekä näkemyksiä. Oli mielenkiintoista lukea kaikkien esseitä ja koen, että opin uutta. Johtajuus on hyvin laaja käsite ja sitä voi tapahtua hyvin monella eri tasolla. Kaikissa esseissä oli pohdittu itseluottamuksen ja oman identiteetin vaikutusta johtajuuteen. Johtajuudessa onkin keskeistä luottaa omiin kykyihinsä ja uskoa, että voi onnistua. On tärkeää myös tarkastella toimintaansa ja olla valmis muuttamaan sitä kohti parempaa. Hyvä johtaja on siis avoin niin itselleen kuin tiimilleen ja mahdollisille muutoksille.

 

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close