Tampere
27 Jan, Friday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee datatiimiläisten data-esseisiin 2022Kirjoittanut: Oona Salo - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee datatiimin esseistä

Otimme viime vuonna Datatiimin tehtäväksi, että jokainen datatiimiläinen tekee esseen jostain data-aiheesta, josta haluaa oppia. Myös tämän jälkeen teemme kommenttiesseet toistemme oppimista asioista. Näin datatiimi saa uutta näkökulmaa oppimiseen. Tämä on myös ollut hyvä keino opiskella itse dataa siitä aiheesta, joka kiinnostaa.

 

Kommentti Taru Ojalan esseeseen: Datan keräämisen vaikutus ympäristöömme ja ihmisiin.

Datan keräämisen vaikutus ympäristöömme ja ihmisiin

 

Moikka Taru,

Hyvä essee ja hienoa nähdä, että löysit aiheen, joka sinua kiinnostaa. Datan keräys on aiheena tärkeä ja datatiimi on sitä miettinytkin paljon. Jäin miettimään, että nousiko kirjasta jonkinnäköisiä mittareita, joilla pystyisi tuomaan Proakatemiaan? Käsittelit hyvin datan keräämisen vaikuttavuutta ja sen puutetta. Miten vaikuttavaa dataa saadaan? Nostit esille todella hyvän esimerkin datan puutteesta, ja siitä mitä siitä voi seurata. Oletko itse törmännyt tähän asiaan Proakatemialla, ja miten pystyisimme korjaamaan asian? Toivottavasti sait erilaisia oppeja kirjasta, itse löysin esseestäsi uusia oppeja ja koppeja, joita mietin jatkossa. Kiitos esseestä!

 

Kommentti Emmi Salmisen esseeseen: Data ja sen merkitys Proakatemialla pinkun silmin.

Data ja sen merkitys Proakatemialla pinkun silmin

Moikka Emmi,

Hieno essee ja mielenkiintoinen! Hienoa, että datatiimin hakuvideo oli innoittava. Minun mieleeni heräsi ajatukset erilaisista mittareista, joilla voidaan parantaa Proakatemian dataa, mutta mysteerinä on, että millaisia ne mittarit tulisivat olemaan? Hienoa, että nostit keinoja, joilla datatiimi on kerännyt dataa. Harmi on, kun dataa on kerätty vasta viime vuodesta lähtien, joten vertailu on vain yhteen otokseen. Kuitenkin Datapäälikkönä toivon, että tilanne olisi erilainen 10 vuoden päästä. Ihannetilanne olisi, että dataa kertyisi joka vuodelta ja vertailun kohteena on 10 vuotta.

En ole ikinä edes kuullut tuollaisista määreistä, joilla kuvasit datan määrää, mutta todella mielenkiintoista. Voiko dataa olla liikaa? Tai tuleeko jossain kohtaan “datan kantokyky” täyteen? Mitkä ovat Proakatemian master data? Tämä tälläinen herättävä kysymys, jota jäin miettimään.

Kiitos esseestä!

 

Kommentti Soung Tran Thi Ha esseeseen: Die with Hero.

https://esseepankki.proakatemia.fi/en/die-with-zero/

Hello Soung,

Very good essay. Interesting topic! You write really skillfully!

YOLO the term has apparently come from the internet. It is really exciting how the internet can create new terms or memes. Your topic is really interesting, but I was wondering what perspectives the data might have on it. Can happiness be determined using data and how?How could happiness be measured at a proacademy?

Thank you!

 

Kommentti Xiaoqing Yang-Pyydysmäki esseeseen: Begin with statistics.

https://esseepankki.proakatemia.fi/en/begin-with-statistics/

Hello Sandy!

Very good essay! Very good topic! Really great that hekumu has collected data and gone through it. I have been thinking for a long time about new data metrics that could be used in a proacademy. This essay revealed a lot of good metrics that the data team could use. Really good table, it really opened up the importance of metrics. There were really a lot of new things and doctrines in this essay, thank you for them.

Thank you!

Kommentit
  • Anni Pylkkänen

    Moi Oona!
    Oli kiva lukea datapäällikön ajatuksia! Esseesi oli hyvin pohtiva ja ajatuksia herättävä. Tällä esseellä olisi ollut paljon potentiaalia olla akateeminen essee, sillä koin, että sain vain pintaraapaisun käsittelemistäsi aiheista. Ajatuksesi tekoälyn hyödyntämisestä datan keräämisen oli mahtava, toivottavasti nämä ideat eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle. Oli hienoa, kun vertasit esseessä useaan kertaan Proakatemiaan ja korostit datan keräämisen tärkeyttä.
    Kirjotustyylisi on miellyttävä ja tekstistä huomaa kuinka sinulle syttyy ideoita kirjoittaessasi. Muistathan lähdeviittaukset ;)!

    5.5.2022
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close