Tampere
27 Jan, Thursday
-0° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Tiinu Pärssinen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Jännää, nyt on viimeisen Proakatemia esseeni aika! Halusin lukea mitä muut tiimiläiset ovat kirjottaneet ja ajatelleet viimeisen syksyn aikana. Luin kolme esseetä, jotka mielestäni luovat sopivan kokonaisuuden näin viimeiseen esseeseen. Ensin luin Essin ajatuksia Proakatemia ajasta ja löysin itselleni sopivan kirjavinkin. Luonnollisesti valmistumiseen liittyy saavutuksen juhliminen ja Emilian essee muistutteli sen tärkeydestä. Lopuksi suunnatessa ajatukset uutta arkea kohden Anna oli kirjottanut hyvin työelämästä. Mitä asioita arvottaa työssä ja minkälaisia odotuksia kannattaa laittaa uuteen työhönsä?

 

 

Essi Keränen Kolahduksia

https://esseepankki.proakatemia.fi/kolahduksia/

 

Tykkään ajatuksesta, että hetken ollaan nyt valmiita, kun saadaan todistukset käteen. Valmiita tähän kuluneeseen kolmen ja puolen vuoden matkaan ja valmiita seuraavaan seikkailuun. Luulen, ettö Joe Dispenzan Luo itsesi uudelleen olisi sopiva kirja seuraavaksi lukulistalleni. Valmistumisen jälkeen tuntuu, että oma itsensä täytyy taas luoda jollain tapaa uudelleen, kun opiskelijasta tuleekin jotain muuta. Osasta meistä tulee yrittäjiä, osa menee töihin työnantajalle ja osa toimii jotenkin toisin. Olen itse ainakin ihan uuden äärellä tammikuussa, en edes vielä tiedä mitä uusi arkeni tulee olemaan. Kiitos tästä esseestä, se summasi hienosti oivalluksia meidän opinnoistamme.

 

Emilia Kovanen Juhlitko onnistumisia?

https://esseepankki.proakatemia.fi/juhlitko-onnistumisia/

 

Kyllä! Onnistumisten juhlinta on todella tärkeää. Tuntuu kuitenkin, että monesti on niin kiire, ettei edes ehdi pysähtymään ja juhlimaan saavutusta kunnolla. Oikeastihan ei mitenkään voi olla niin kiire elämässä tai sitten kannattaisi hieman katsoa omaa arkeaan. Tunnistan kuitenkin itsestäni vähätteleväni onnistumisiani ja kiireeseen vedoten jättää juhlimatta niistä. Oon onnellinen siitä, että sun maalaukset on päässyt esille ja löytäneet uusia koteja! ❤️

 

Anna Lundberg Määritä merkitys

https://esseepankki.proakatemia.fi/maarita-merkitys/

 

Komppaan ajatuksiasi! Olen ajatellut työnhakuni lähtevän siitä ajatuksesta, että tuleva työni on mukavaa. Epämukava työ harvemmin varmaan tuntuu myöskään itselle merkitykselliseltä? Ymmärrän merkityksellisyyden kaipuun ja haluan itsekin tehdä sellaista työtä joskus, mutta en odota sen tulevan eteeni ilman omaa panosta. Loppupeleissä on hyvä ymmärtää, että työ on työtä, eikä se määritä meitä ihmisinä, ellei itse määritä itseänsä työnsä kautta.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close