Tampere
19 Sep, Sunday
6° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee



Kirjoittanut: Caroliina Sievers - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/millainen-johtaja-haluaisin-olla/

Millainen johtaja haluaisin olla?

Hyvä, pohdiskeleva essee! Muistan itse, kuinka akatemian aloitettua valmentaja juuri puhui paljon siitä, että kaikki lähtee itsensä johtamisesta. Tämän käsitti silloin, mutta tuntuu, että asian on aidosti käsittänyt vasta hiljattain. Mitä enemmän itsestään oppii, sitä enemmän ymmärtää, että oma sisäinen mielenmaisema ja ajattelumaailma vaikuttaa johtamiseen. Omien arvojen tiedostaminen ja niiden syvällinen tutkiminen auttaa ymmärtämään miten muut ihmiset näkevät ympärillään. Mainitset esseessä, että sinulle järjestys ja suunnitelmallisuus ovat tärkeitä arvoja ja oletan, että toimit itse näiden arvojen pohjalta. Tästä esimerkkinä, kun itse on keskittynyt arvostamaan näitä piirteitä, näkee herkästi. muut, jotka eivät samoja arvoja noudata, niin korostetun epäjärjestelmällisenä ja ristiriitaisina. Tämä voi esimerkiksi johtamisessa johtaa siihen, että näkee herkästi pienimmätkin asiat toisessa tuon toisen ääripään esimerkkeinä, ja siten toisen käytökseen saatetaan puuttua jopa turhan herkästi. Tämän takia juuri ensiarvoisen tärkeää ymmärtää millainen oma ajatusmaailma on, jotta toiset osaavat kohdata avoimemmin ja ymmärtää sitä kautta mitä johtamisessa kannattaa tehdä mihin pyrkiä.

 

 

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/58902-2/

Tunneilmasto ja sen johtaminen

Erinomainen essee tunnetaitojen tärkeydestä johtamisessa! Kiitos. Tunteiden tiedostaminen ja niiden ääneen sanottaminen itsellekin voivat välillä olla haastavaa ja siksi on täysin ymmärrettävää, että näitä on vaikea välillä purkaa työpaikalla. Siksi tulisikin miettiä keinoja miten tunteita voi turvallisesti näyttää ja luoda toimintamalleja, joissa yksilöt ymmärtävät milloin tunteiden näyttäminen on hyväksyttävää ja milloin taas täytyy keskittyä puhtaasti asiaan.
Kirjoitit armollisuudesta ja siihen haluaisinkin vielä lisätä haavoittuvaisuuden käsitteen. Hyvä johtaja pystyy näyttämään omaa haavoittuvaisuuttaan työssään, jolloin työntekijätkin ymmärtävät, että hekin voivat näyttää omia “heikompia” puoliaan ja se on täysin sallittua ja jopa toivottua.

 

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/uupuneen-tunnistaminen-ja-auttaminen-tiimissa/

Uupuneen tunnustaminen ja auttaminen tiimissä

Kiitos esseestä! Uupumuksen merkit todellakin ovat hyvin yksilöllisiä ja vaikeita tunnistaa varsinkin tiimeissä, joissa on paljon henkilöitä ja kaikki eivät ole niin tiivisti tekemisissä keskenään. Akatemiamallissa hankaluutta tuottaakin juuri se, että tiimit ovat isoja, jolloin on mahdotonta seurata kaikkia ja pysyä valppaana. Tähän kuitenkin toit oivallisesti esimerkkinä trellon käytön tiimissä! Olen käyttänyt trelloa projekteissa ohjaamaan tekemistä emmekä ainakaan Apajassa tiimitasolla ole ymmärtäneet hyödyntää tätä tiimin isommassa kuvassa ohjaamassa toimintaa. Trelloon voisi juurikin laittaa näitä tiimin omia tekemisiä ja deadlineja, joka auttaisi hahmottamaan kokonaiskuvaa paremmin. Se voisi auttaa myös huomaamaan ajanjaksoja, joille kertyy herkästi paljon painolastia. Ehdottomasti tämä meille käytäntöön!

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close