Tampere
16 Jan, Saturday
-12° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Tiinu Pärssinen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Johtajuus ja johtaminen ovat olleet itselleni ajankohtaisia aiheita tänä syksynä. Halusin lukea mitä muiden akatemialaiset näkökulmia johtamisesta ja peilata niitä myös omiin kokemuksiini. Etsin siis muutamia esseitä esseepankista, jotka olivat kategorioitu johtamisen alle ja jätin omat kommenttini niiden esseiden kirjoittajille.

 

Rohkeus löi pelkoa nenään
Aleksi Suni
https://esseepankki.proakatemia.fi/rohkeus-loi-pelkoa-nenaan/

Totesit alussa tämän esseen olevan enemmänkin omalle tiimille, mutta sain tästä myös näin tiimin ulkopuolisena hyviä näkökulmia. Tunnen itseni rohkeammaksi nimenomaan fyysistä suorituskykyä vaativissa asioissa. Liikkuminen on ikäänkuin turvani ja olen huomannut kaipaavani välillä pajoissa enemmän liikettä, jotta saisin enemmän rohkeutta tuoda mielipiteitäni esille. Allekirjoitan todella sen, että rohkeuden puute näkyy tekemättömyytenä.

Omatkin oletuksen Proakatemialla opiskelusta poikkesivat todellisuudesta. En todellakaan arvannut, kuinka haastavaa on toimia tiiminä niin monen erilaisen yksilön kanssa ja yrittää löytää yhteinen suunta. Uskon, että tämä on valtavan opettavainen kokemus tulevaisuutta ajatellen. Tiimi myös onneksi kehittyy yksilöiden mukana, välillä myös huomaamatta.

 

Hyvän johtajan tunnusmerkit
Irina Klimova
https://esseepankki.proakatemia.fi/hyvan-johtajan-tunnusmerkit/

Tästä esseestä jäi käytäntöön vietävää Jim Collisin kirja lukulistalle sekä palaveri päikkärit väsyneessä tilanteessa! Johtajuus ei ole helppoa, sen olen itse oppinut toimiessa johtoroolissa. Käsittelimme juuri yhdessä pajassa kuuntelemisen eri tasoja ja kuunteleminen ja kuuleminen on todellakin eri asioita. Toisessa ollaan valmiita ottamaan vastaan kaikenlaisia asioita ja vain huomiomaan omia ajatuksia niihin sen enempää kiinni jäämättä. Alemmalla tasolla keskitytään enemmän omiin ajatuksiin kuin kuulemaansa. Kehityksen tässä on ainakin huomannut meidän tiimissä, koska meillä on ehkä aiempaa vähemmän nykyään väärinkäsityksiä. Tällaisen muutoksen johtaminen ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista, mutta nuo kolme esseessä mainitsemaasi ohjetta ovat kyllä hyviä neuvoja.

 

How to become more productive selg-manager?
Ida Laaksonen
https://esseepankki.proakatemia.fi/how-to-become-more-productive-self-manager/

Mun pitäis myös harjoitella englanniksi kirjoittamista, mutta kirjoitan nyt tällä kertaa tämän kommentin ihan suomeksi. Oli tosi mielenkiintosta ja samaistuttavaa lukea sun ajatuksia itsensäjohtamisesta, meillä kun on melko samankaltaisia ajatuksia ja haasteita. Tykkäsin siitä ajatuksesta, että aina ei välttämättä tarvitse olla niin tuottava. Tuntuu myös, että myös ei tuottavien asioiden tekeminen kuten joogaaminen kuitenkin auttaa myös päivittäisessä aktiivisuudessa. Mietin myös, että onko itsensä johtaminen sellainen asia, joka tulisi hallita ennen johtajana toimimista, vai voiko sitä opetella siinä samalla sen häiritsemättä roolia.

 

Tahdonvoima
Outi Kattelus
https://esseepankki.proakatemia.fi/tahdovoima/

Kiitos hyvästä esseestä! Oi, kuinka voin samaistua siihen, että välillä tahdonvoima on vain tahtoa päikkäreille. Pidän omaa tahdonvoimaani melko kovana ja voisin kuvitella jättäneeni vaahtokarkin kokonaan rauhaan vaikkei Walter Mischelin olisi tähän päivääkään mennessä palannut huoneeseen. Olen kuitenkin kohdannut haasteita tilanteissa, joissa tahdonvoimaa olisi tarvittu. Onkohan se kadonnut vai onko se vain jossain väsymyksen alla? Minunkin tarvitsisi varmaankin lukea Martelan käyttöopas aiheeseen.

Yhdistän kuitenkin tahdonvoiman ja itsensäjohtamisen toisiinsa ja niitä johtajana toimiessa tarvitaan. Johtaminen saattaa mennä ihan plörinäksi, jos ei saa valjastettua omaa tahdonvoimaansa. Uskon ja toivon kuitenkin, että joululoma tekee molempien tahdonvoimille hyvää! Ja kyllä näistä esseistä selvitään! T. toinen, jonka tahdonvoima on vältellyt erityisesti esseitä tänä syksynä.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close