Tampere
26 Sep, Sunday
11° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Tatu Levänen - tiimistä Motive.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentoin kolmen eri Motive 5.0:laisen esseitä ja näistä valitsin aiheita, jotka kiinnostavat minua, mutta ovat myös jotain muuta kuin fysioterapiaa. Pyrin kommentoinnissani aina tuomaan esille asioita, joita olen itse kuullut aiheesta, jotta saataisiin aikaan keskustelua erilaisista näkökulmista. Pyrin tuomaan myös mukaan lukuehdotuksen, jotta alkuperäinen kirjoittaja tai esseen lukija tietää myös minun lähteistäni. On vaikea tuoda esille mitä opin. Jotta oikeasti oppisin, minun pitäisi olla enemmän mukana dialogi pohjaisessa keskustelussa. Koen, että tällä hetkellä tiedän kommentoitujen kirjoittajien mielipiteen, mutta täysi ymmärrys löytyy vasta keskustelun yhteydessä. Alta löytyy kommenttini ja esseiden nimet sekä linkki itse esseeseen.

E. Linjamäki., I. Mali. PODCAST: YHDISTÄÄKÖ VAI EROTTAAKO SOME MEITÄ? SOSIAALISEN MEDIAN VAIKUTUS GLOBAALIIN POLARISAATIOON’

https://esseepankki.proakatemia.fi/podcast-yhdistaako-vai-erottaako-some-meita-sosiaalisen-median-vaikutus-globaaliin-polarisaatioon/

Tää oli hyvä podcast ja osuu kyllä hyvin ajankohtaisesti myös. Polarisaatiota tapahtuu paljon ja Donald Trumpiin liittyvät mielipiteen ovat hyvä esimerkki aiheesta. Mielipiteisiin vaikuttaminen polarisoivilla keinoilla on todella mielenkiintoista ja varsinkin se, miten joukon mielipidettä pystyy aktiivisesti muuttamaan. Israelilais syntyinen kognitiivisien neurotieteiden professori tutkija Tali Sharot kertoo tähän aiheeseen liittyen myös hyviä esimerkkejä. Vuoden 2016 USA vaaleissa tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin Trumpin ja Clintonin kannattajilta, kumpi todennäköisesti voittaa vaalit. Aluksi suurin osa äänestäjistä, sekä Trumpin, että Clintonin kannatajat, veikkasivat Clintonin voittavan. Tähän aikaan myös uutisissa veikattiin Clintonin voittoa, mutta kun alkoikin nousta esille uusia veikkauksia voittajasta, joissa nousikin Trump voittajana, alkoi myös Trumpin äänestäjät innostua ja veikkasivat Trumpia voittoon. Eli vähän kuin tuo teidän kaikuluola vertaus, kun heidän aatteensa sai suuremmassa kuvassa kannatusta, myös heidän mielensä ja ajatuksensa vahvistuivat.

Tali Sharotin kirja: The Influential Mind – What the Brain Reveals About Our Power to Change Others, on jatkosuositukseni tähän aiheeseen. Myös kevyitä podcast versioita löytyy Spotifysta kun hakee “Tali Sharot” nimellä!

 

M. Mahkonen. INNOVAATIOPROSESSIT JA -KULTTUURI PROAKATEMIAN MYYNTIPÄIVILLÄ

https://esseepankki.proakatemia.fi/innovaatioprosessit-ja-kulttuuri-proakatemian-myyntipaivilla/

Hei Marko ja kiitos esseestäsi.

Tälläinen pohdiskeleva vertailu on aina mielenkiintoista luettavaa varsinkin, kun itse toteuttaa paljon innovointeja ja innovointiprosesseja tiimille. En tiedä miksi, mutta jotenkin aina tulee innovoidessa tunne, että on kova kiire päästä toteuttamaan ja saada niitä tuloksia. Tämä on varsinkin mieltä kutkuttavaa, kun tiedostetaan, että ajallinen paine saattaa rajoittaa innovoinnin toteutumista. Ehdotuksesi, miten tätä prosessia saataisiin pitkitettyä, kuulostavat järkeviltä. Luodaan selkeä ajallinen raamitus, jolloin tiedostetaan, että aikaa riittää. Innovointigurut kuten Jacob Goldenberg ja Bryan Mattimore ja monet muutkin toteavat lähes aina “Määrä ennen Laatua”. Sadasta ideasta ehkä kymmenen on järkeviä ja näistä kymmenestä ehkä yksi on loistava idea.

Olisi mielenkiintoista nähdä millaisia tuloksia saataisiin, jos Proakatemialla alettaisiin systemaattisesti toteuttamaan innovointia, esimerkiksi eri projektitiimienkin välillä? Välillä täysin erilaiset näkemykset, tausta ja puolet. Kuka tietää, ehkä näillä saataisiin vielä innovatiivisempia ideoita? Olisi mahtavaa nähdä tämä toteutus ja se, miten se vaikuttaa suuriin Proakatemian tapahtumiin, kuten Myyntipäiviin asti.

 

O-P. Korhonen. TEHDÄÄN PROAKATEMIASTA HUIPPUPAIKKA URHEILIJALLE!

https://esseepankki.proakatemia.fi/tehdaan-proakatemiasta-huippupaikka-urheilijalle-kokemuksia-urheilijan-nakokulmasta/

Olet kyllä OP erinomainen pohdiskelija. Tässä esseessä näkee hyvin prosessin, jonka olet käynyt mielessäsi läpi lukuisia kertoja. Aina harmittaa niin sanottu jälkiviisaus, koska ehdotuksesi “urheilijan” ympärille luotavasta projektista olisi ollut mielenkiintoinen toteuttaa ja olla itsekkin mukana. Yhteisöllisissä asioissa on aina se ongelma, että joku “pahoittaa mielensä” yhteisistä linjoista, mutta pidin todella paljon siitä, että et lähtenyt “tuhoamaan ja rakentamaan alusta” näitä konsepteja vaan ennemminkin keksimään muutujalle sopivan ratkaisun!

Niinkuin kaikilla, merkityksen tunteen löytäminen omalle kohdalleen on täysin sisäinen taistelu. Jos omat prioriteetit ovat eri alueella kuin muun tiimin, niin on välillä vaikea löytää se yksi yhdistävä tekijä, joka vie myös koko tiimiä eteenpäin. Tässäkin tilanteessa mietin, mikä on loppujen lopuksi urheilijan vastuu? Hymyileekö hän leveästi some kuvissa ja telkkarissa vai onko hänen roolinsa pienen tiimin johdossa tai aktiivisena sisällöntuottajana? Kuten totesit, tämä vaatisi lisäinnovointia, mutta näen, että tässä on mahdollisuus jollekkin suuremmalle. Ennen kaikkea tässä on mahdollisuus muokata mielemallin “yhteisö – tiimi – yksilö” jatkumoa. Jos keskitytään ensin yksilöön, pystymmekö tekemään asioita yhteisö edellä!

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close