Tampere
10 Dec, Sunday
-10° C

Proakatemian esseepankki

KommenttejaKirjoittanut: Toni Latosaari - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

http://esseepankki.proakatemia.fi/aamuista/

Kommentti: Täälä bingo! Ehkä te jo tiedättekin, etten ole mikään aamuihminen, joten vinkit tulevat tarpeeseen. Toisaalta kun mietin omaa nukkumistani, niin on hyvin hyvin vaikeaa nähdä itseni heräämässä aamu kuudelta lähtemään esimerkiksi salille. Tällä hetkellä ajattelen tästä vain, että ”hyi, eihän tuo ole ihmisten puuhaa!”. Tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta nähdä itseni aamuvirkkuna, mutta ehkä se vain on omasta asenteesta kiinni. Sekin silti tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, koska rakastan nukkumista varmaan enemmän kuin kukaan muu. Ja nimenomaan aamulla pitkään nukkumista. Se on maailman paras tunne, kun voi vain huoletta nukkua pitkään aamuun ja herättyä jäädä vielä ”heräilemään” peiton syövereihin. Se tekee heräämisestä jotenkin vain helpompaa ja erittäin mukavaa. Kyllä sitä silti monesti loppujenlopuksi sängystä ylös nousemisen syyksi muodostuu se, ettei nyt ihan koko päivä menisi hukkaan. Ja näin nukkumista rakastavana ihmisenä olisi mahtavaa saada lisätunteja päivään, sillä myös päikkärit ovat parasta ikinä! (;

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/blogiessee-opi-irrottamaan-oppiaksesi/

Kommentti: Nyt täytyy Eetu rehellisesti sanoa, että olen ylpeä sinusta! Olet tehnyt oikeita päätöksiä. En tiedä muistatko, kun ehkä hieman ohimennen mainitsin lukuvuoden alussa, että työmäärästäsi niin kouluhommissa kuin palkkatyössä tulee olemaan sinulle hankaluuksia. Itseäni ehkä hieman näin jälkikäteen harmittaa, etten siitä sen enempää sinulle sanonut. Ehkä luotin liikaa siihen, kun sanoit kutakuinkin, että ”nääh kyllä mää selviän!”, olinhan kuitenkin ensimmäisenä kouluvuonna nähnyt, kuinka kova ”multitäskääjä” olet. Olen kuitenkin erittäin iloinen puolestasi, että olet osannut tiimisi avustuksella päästää irti ns. turhista asioista, vaikka matka on ollut kivinen. Suuri kiitos, että jaoit kokemuksiasi.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/la-mano-de-dios/

Kommentti: Inspiroiva teksti, en ollutkaan tiennyt Maradonasta ihan kaikkea. Tällaiset asiat pistävät oikeasti miettimään. Itse näin urheiluhenkisenä ihmisenä rakastan myös urheilijoiden elmäkertoja, koska ne antavat inspiraatioita ja auttavat omalla uralla eteenpäin. Suuri hatunnoston paikka Maradonan kaltaisille urheilijoille, jotka ovat pohjimmiltaan aivan täysin päinvastaisia kuin mitä ulkokuori antaa monesti ymmärtää.

Olen myös täysin samaa mieltä siitä, ettei ihminen voi antaa itsestään kaikkea irti, jos jokin asia ei ole motivoiva. Olen huomannut sen konkreettisesti monestikin.

Urheiluihmisenä käyhän lukasemassa tämä soluessee: http://esseepankki.proakatemia.fi/teemu-ja-jere/

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/sisainen-dialogi/

Kommentti: Hieno teksti Ville!
Voin itse samaistua aika moneenkin kohtaan tekstissäsi. Tiedän, että itsellänikin on vaikeuksia saada jotain aikaiseksi, mutta mielestäni se ei ole aivan täysin huono asia. Joskus on nimittäin ihan hyvä vain olla tekemättä mitä vain milloin vain ja löytää sopiva balanssi näiden kahden eri olotilojen välillä. Annat myös hyviä vinkkejä itsensä kehittämiselle ja aion itsekin kokeilla näitä menetelmiä.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close