Tampere
04 Mar, Monday
1° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiesseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kaisa Mäkinen: Alex

Alex

Olipas mielenkiintoista luettavaa, mielellään olisin lukenut enemmänkin omia näkemyksiäsi asiasta. Toki politiikka olisi ehkä väistämättä tullut osaksi teksiä, tai sitten ei. Alexander Stubb näyttäytyy minullekin varmasti hyvin vääristeltynä. En ole perehtynyt suuremmin hänen historiaan ja tekemisiin. Oli mielenkiintoista kuulla ytimekkäästi hänen lapsuudestaan ja opinnoistaan. Faktoja hänen elämästä. Kuitenkin media ja muiden ihmisten jyrkät mielipiteet median vaikutuksesta ovat niitä, joka luovat meille herkästi mielikuvia.

Politiikka itseani jollain tasolla kiinnostaa, mutta se vaatisi niin paljon perehtymistä ja aikaa, että todellisen kätisyksen ihmisistä ja heidän tarkoitusperistään saisi irti. Kiitos klikkiotsikoiden ja juoruilun, tarkoitusperä tulee harvoin selkeästi julki. On kyllä hatun noston arvoista, että jotkut ihimset silti tähän ryhtyvät, vaikka tietävät saavansa lokaa niskaan roppakaupalla. Kuten sanoit, niin kiitosta ansiokkaasta työstä tulee liian harvoin julki. Haukkuminen ja negatiivinen arvostelu julkisesti vaikuttaisi olevan paljon trendikkäämpää. Miksiköhän näin?

 

Aleksi Orenius: Proakatemian arvot perustana tulevaisuuden menestykselle

Blogiessee: Proakatemian arvot perustana tulevaisuuden menestykselle.

 

Aamen! Näistä asioista mekin Totalin kanssa puhuimme viime syksynä, mutta vasta nyt niitä oikeastaan alkaa ymmärtää. Olen ehkä hidas sisäistämään ja tarvitsen konkreettisia esimerkkejä, ennen kuin tämän kaavion oikeasti käsittää.

Proakatemiapäivän aikana kävimme nämä kaikki arvot läpi eri rasteilla. Jokaisen rastin kohdalla täytyi ajatella Proakatemian kautta, miten arvot toteutuu. Itse mietin lähinnä omaa tiimiä ja miten se näkyy meissä. Haluaisin ottaa ensimmäisen mökkipajankin uudestaan ja vetää oppimissopimukset paljon syvemmin ja kaivaa kaikki luurangot kaapeista. Itselleni koko ympäristö ja yhteisö on aivan uusi, joten ehkä senkin vuoksi käyn hitaalla. En ole tottunut toimimaan näin. Olen ajatellut asioita paljon pinnallisemmin kuin pitäisi. Tai ehkä koko tiimi ei ole vielä pääsyt niin syvälliselle tasoolle. Ehkä ei ole liian myöhäsitä. Mökkipajaa odotellen!

 

Elisa Tarkiainen – Vastuullisuus liiketoiminnassa

http://esseepankki.proakatemia.fi/vastuullisuus-liiketoiminnassa/

 

Vastuullisuus on tämänpäivän avainehto. Ainakin ite luulen, että etenkin pienyrittäjät puhuvat enemmän vastuullisuuden puolesta ja siihen on varmasti helpompi vaikuttaa verrattuna valtaviin teollisuusyrityksiin, joissa ympäristökysymykset saattavat olla päänvaiva.

Minulle vastuullisuus on tärkä asia henkilökohtaisesti sekä yrittäjyyden näkökulmasta. Vaikka tiedostankin, että omat valintani esimerkiksi kotitalousjätteiden kierrätyksessä on pisara meressä, mutta ainakin omatunto on hyvä. Niinkuin teksissä olikin erimerkkinä yrittäjän omatunto vastuullisuudesta, se oli mielestäni oikein hyvä vertaus. Yrityksen omatunto on varmasti peili yrityksen johdon omasta tunnosta. Näiden perusteella vastuulliset päätökset loppupeissä peilataan.

Teksi oli mielenkiinotinen, mutta pienenä korjausehdotuksena olisin kaivannut väliotsikointia tai jotain rakenteellista selkeämpää linjaa. Välillä täyty vähän miettiä, että miten tämä asia nyt tähän tuli, miten se liittyi edelliseen?

 

Joni Ramu: ASP-Säästäminen

Blogi: ASP-säästäminen

Olipas mukava taas palauttaa mileen nuo korot ja valtion antamat hyödyt. ASP-tili on varmaan järkevin sijoitusmuoto mitä voi keksiä. Jokainen järkevä ihminen ostaa itselleen asunnon jossain vaiheessa, joten tämä hyödyntäminen olisi enemmän kuin suositeltavaa(Ajatellen normaalia työssäkäyvää Suomen kansalaista). Riskitön, tarpeellinen ja varmasti hyödyllinen. Toivottavasti monet teidän valmennetavta nuoret avaavat tilin. Olisimpa iteskkin säästänyt jo silloin nuorena kun teki paljo töitä ja asuminen oli ilmaista. Eipä tästä kukaan kuitenkaan silloin mitään kertonut

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close