Tampere
28 Mar, Thursday
10° C

Proakatemian esseepankki

Kommentointiessee



Kirjoittanut: Johanna Sauvula - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Seuraavat kolme esseetä herättivät aiheellaan minussa kiinnostuksen. Kaikkiin näihin on helppo samaistua.

Petteri Kiuru – Löytyykö minulta tiimiläisen kolme parasta hyvettä?

Petterin esseetä halusin kommentoida antamaani tähtiarviotani perustellen. Muutoin essee herätti ajattelemaan, millaisen arvion itse tiimiltäni saisin ja täsmääkö se itsearviooni. Täytyy perehtyä kirjaan lisää.

Johanna Sauvula sanoo:

27.1.2019 21:32

Mielenkiintoinen essee. Pätevän oloinen kirja, joka täytyy ehkä laittaa itselläkin lukulistalle. On mukava lukea esseetä, jossa on suora yhteys yksilön ja tiimin toimintaan elävän elämän esimerkeillä.

Annoin arviokseni esseelle kolmosen. Rokotin 1 tähden kieliopista, jonka erheet haittaavat tekstin sujuvuutta. Esim: ”Niin kuin yllä Nancy myös myönsi. Niin minä myös tarvitsen apua joltakulta tullakseni paremmaksi.” voisi olla sujuvampi vaikkapa näin: ”Minäkin tarvitsen muiden apua tullakseni paremmaksi, kuten Nancykin.”

5 tähteä olisin antanut, jos olisit kysynyt arvion tiimiläisiltäsi itsearviosi rinnalle. Muutoin rehellistä ja nöyrää itsearviointia, hyvä Pete!

 

Salla Nieminen – Aloittelevan valmentajan päiväkirja

Sallan tekstiä oli miellyttävä lukea. Halusin jakaa oman kokemus ja näkemykseni valmentajuudesta.

Johanna Sauvula sanoo:

27.1.2019 19:58

Kiitos avoimesta ja mielenkiintoisesta esseestä! Saman aiheen äärellä uskon pohdiskelevan meistä monen, kuten minä itsekin. Päiväkirjaotteet oli ihania. Sun teksti on sujuvaa ja selkeää, mikä tekee siitä helppolukuista. Täytyy laittaa tämä kirjavinkki itsellekin ylös, vaikuttaa mielenkiintoiselle.

Jos johtajuus on ristiriitaista (Rehnin mukaan), niin sitä lienee valmentaminenkin. Valmentajan työkaluja ovat kokemukseni mukaan vahva teoriatieto sanomisen pohjalla ja ihmisen kohtaaminen, mutta ennenkaikkea tilannetajua ja päätöksentekokykyä. Jokaisessa hetkessä valmentajan on seurattava tilannetta läsnäollen ja päätettävä, missä kohtaa on puututtava vai onko.

Tiimimestareissa olen toiminut pikkutiimin valmentajana ja se oli tosi erilaista, kuin tiimiläisenä oleminen. Olen yleensä hyvin aktiivinen osallistumaan dialogiin ja päätöksentekoon tiimissä, minkä ajattelin olevan minulle haaste valmentajana. Valmentajan roolissa sitä kuitenkin osasi antaa itselleen vapauden olla hiljaa ja seurata tilannetta, mitä tarvittaessa pystyi kysymysten muotoilulla herättämään eri näkökulmalle. Perin mystistä epävarmuusalueella oloa, mutta äärimmäisen mielenkiintoista tuo valmentaminen vaikuttaa olevan.

 

Susanna Leinonen – Oivalluksia tavoitteiden asettamisesta ja ajankäytön hallinnasta

Sussi on sparriparini, jonka vuoksi erityisesti Sussin tekstejä on mielenkiintoista lukea. Tämä aihe koskettaa minua erityisesti, koska suttaan aikaani ties mihin puuhasteluun ja kolmen raudan samanaikaiseen takomiseen.

Jes! Sujuva essee, hyviä käytännön vinkkejä, kiitos!

Tunnistin myös omia heikkouksiani ajankäytön suhteen:
– ”Isoimmat sudenkuopat vaanivat niitä ihmisiä, jotka innostuvat helposti kaikesta uudesta.”
Check! Apuaaa!

– ”Kun omat tavoitteet ovat selvät, on helpompi sanoa ”ei” sellaisille asioille, jotka eivät palvele omien tavoitteiden saavuttamista.” Tosi on, mutta huomaan tässä vähän jo kehittyneeni. Silti ensimmäinen kohta meinaa toisinaan syrjäyttää tavoitteitani uusien ja innostavien ideoiden tieltä.

– Touhuilu pitää näennäisen kiireisenä, mutta kasvattaa salakavalasti stressikuormaa, koska kaikki oleellinen on jatkuvasti kesken. Jep. On helpompi puuhastella jotakin mukavampaa askaretta, kuin timanttista louhintaa.

Tälle vuodelle olen onnistunut toisinaan asioiden listaamisessa ja tehtyjen tehtävien yliviivaamisessa hyvin. Siitä saa hyvää oloa, kun jonkun askareen saa valmiiksi. Kehitettävää vielä on rutkasti priorisoinnissa, koska se sotkee toteutusta kummasti, mikä taas johtaa stressiin.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close