Tampere
29 Mar, Friday
4° C

Proakatemian esseepankki

Kommentointia talousasioihin



Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Proakatemialla toimivan osuuskunnan verotus

http://esseepankki.proakatemia.fi/proakatemialla-toimivan-osuuskunnan-verotus/

 

Hyvin jäsennelty essee, josta löytyy paljon tietoa. Luin esseen ensimmäistä kertaa alusta loppuun ja opin esseestä itsekin paljon uutta. Talousasiat ja juuri yrityksen verotus ja muun rahaliikenteen ymmärtäminen vie aikaa. Olitte tässä saaneet koottua paljon asioita, jotka askarruttavat varmasti varsinkin alkuvaiheen opiskelijoita ja uusia tiimiläisiä, etenkin taloustiimiä. Tämä on hyvä tietopaketti, josta voi tarvittaessa palautella mieleen unohtuneita talousasioita ja sivistää itseään hieman lisääkin.

 

Talouden hallinnan ABC

http://esseepankki.proakatemia.fi/talouden-hallinnan-abc/

 

Mainitsit alussa siitä, että talousasioiden vaikeus hirvittää ja niitä ei monesti sen takia edes yritetä ymmärtää. Se pitää täysin paikkaansa. On helppoa vain olla, kun tietää että palkka tulee tilille tiettynä päivänä ja joku muu hoitaa lukujen laskemisen, jolle se kuuluu.

Muistan toimiessani ensimmäisiä kuukausia Motiven talouspäällikkönä, kun lukujen laskeminen oli vaikeaa ja vei tuntitolkulla aikaa ja käsitteitä oli vaikea ymmärtää. Tekemällä oppii ja näistä on hyötyä myös tulevaisuudessa!

Olit esseessä ottanut mukaan pari esimerkkiyritystä, joiden lukuja kuvasit. Konkreettiset esimerkit auttavat aina ymmärtämään vaikeita asiakokonaisuuksia. Ainakin itselleni on vaikeaa päntätä tämänkaltaisia asioita, mutta esimerkkien ja käytännön kautta oppii asioita paljon paremmin ja nopeammin.

 

Ihana kamala talous

http://esseepankki.proakatemia.fi/ihana-kamala-talous/

 

Varmasti samanlaisia ajatuksia pyörinyt monen muunkin mielessä. Toimin meillä Motivessa talouspäällikkönä vuosi sitten ja ennestään minulla ei ollut lainkaan kokemusta tai tietämystä yrityksen taloudesta. Etsin tuolloin “mielenkiintoisia” kirjoja, joiden kautta olisin perehtynyt talousasioihin. Eipä löytynyt.. Luin aika paljon täältä esseepankista muiden esseitä ja sain niistä kyllä paljon. Teksteissä on monesti käytetty hyviä käytännön esimerkkejä, jotka auttavat oppimaan ja hahmottamaan vaikeita asioita. Tuo ruohonjuuritaso-opas on myös loistava idea ja siitä hyötyisi teidän lisäksi myös muut tulevat taloustiimiläiset.

 

Miksi 99% ihmisistä epäonnistuu Shopifyn kanssa?

http://esseepankki.proakatemia.fi/blogiessee-miksi-99-ihmisista-epaonnistuu-shopifyn-kanssa/#comment-31406

 

Mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta, josta itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta tai tietämystä. Tällä tarkoitan siis juuri verkkokauppa-alusta Shopifyn käyttöä sekä verkkokauppa-alustan perustamista.

Samat asiat pätevät hyvin pitkälti myös omaan alaamme, jossa myymme asiakkaille suurimmaksi osaksi erilaisia hyvinvointi- ja terveyspalveluita. Köyhä niche lienee suurimpia kompastuskiviä kaikilla, jotka tekevät myyntiä tai tuottavat erilaisia palveluita. Hauska huomata paljon samoja asioita, joita on mietitty porukalla myös Proakatemialla projektien suhteen. On tärkeää erottua joukosta, mikäli haluaa toiminnan tai tuotteen menestyvän.

 

Rahalla on väliä, koska on paljon tärkeämpiäkin asioita

http://esseepankki.proakatemia.fi/rahalla-on-valia-koska-on-paljon-tarkeampiakin-asioita/#comment-31407

 

Hyviä ajatuksia ja hienoa, että olet oppinut hallitsemaan oman rahan käyttöä. Sen oppimisesta nyt ainakaan ei ole kuin hyötyä. Tuo Sjögrenin lause ”rahan vähyys vie huomiota muilta tärkeämmiltä elämän osa-alueilta” pitää kyllä täysin paikkaansa.

Opiskelijana on helppo samaistua tilanteeseen, jossa rahaa ei aina ole käytettävissä kaikkiin haluamiinsa aktiviteetteihin. On kiusallista kieltäytyä, kun kyse on rahasta ja siitä puhuminen voi olla vaikeaa ja kiusallista. Täyspäiväinen työnteko opiskelujen ohella on käytännön mahdottomuus, mutta maltillinen työnteko ja pienet lisätulot ovat auttaneet arjen rullaamista huomattavasti. Rahaa jää myös vapaa-ajan harrastuksiin ja aktiviteetteihin. Kuten sanoitkin, niin yllättäviin menoihin pitäisi aina olla olemassa pieni pesämuna pankkitilillä tuomassa turvaa.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close