


Kommentointia
Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Kommentti 1.
Itse olen tutustunut paljon Robert Kiyosakin tuotantoon joten pytyn paljon samaistumaan Immosen ajatuksiin.
Hyvin olet tuonut esille myös omia näkökulmiasi kirjan tekstiin liittyen.
Olisi hienoa että toisit esille omia kokemuksia enemmän omien näkemysten tukemiseksi, niin se syventäisi esseesi tekstiä lukijan näkökulmasta.
Kommentti 2.
Hyvä että jaksoit sinnikkäästi löytää hyvän ja mielenkiintoisen kirjan luettavaksi. Ei ole helppoa lopettaa kirjan lukemista jota on lukenut jo pitän matkaa ja tuntuu siltä että ”onhan tässä jo näin pitkälle tultu” vaikkakin kirjan ydinajatus onkin karannut itseltä jo aikoja sitten.
Hienosti toteutettu essee jossa käyt läpi myös omia näkemyksiäsi ja kirjan ydinsanoma tulee hyvin esille lukijalle.
Pohdintoja kirjan tekstistä voisi olla vieläkin enemmän ja olen ainakin itse huomannut että, kun mietit vertailet tekstiä omiin kokemuksiisi/ajatuksiisa syvällisemmin niin, kirjan opit tuovat sinulle ja esseesi lukijalle tarkemman näkökulman pohdinnoistasi. Kaiken kaikkiaan loistava kirjavalinta.
Kommentti 3.
Mielenkiintoinen essee jossa käytte hyvin läpi omien näkökulmienne kautta aihealueen asioita.
Itse ekstroverttina ihmisenä pystyn samaistumaan tuohon ”ulkoisten ärsykkeiden” puuttumiseen. Menee helposti itse ”lukkoon” kun ei ole jotain mielekästä tekemistä.
Taaksepäin tarkasteltuna huomasin että, en usein ymmärtänyt miten jotkut ihmiet voivat olla introvertteja koska kaveripiirini oli mielestäni todella ulospäinsuuntauneita ja avoimia. Nyt jälkeenpäin olen ymmärtäny et moni ystävistäni omaavatkin myös introvertille ominaisia piirteitä, mutta ennen en sitä tajunnut koska olin itse menossa kokoajan joko paikasta toiseen tai ajatuksesta seuraavaan.
Olen myös huomannut että meidän tiimissämme löytyy niin introvertteja kuin ekstrovertteja ja on hienoa että muutkin haluavat hyödyntää näitä erilaisuuksia koko tiimimme voimavaraksi.
Komentti 4.
Hyvin kirjoitettu essee tärkeästä ja ajankohtaiseta asiasta. Tuot esille myös omia näkökulmia kirjan teksitsta ja se on hyvä.
Vähän syvällesempiä pohdintoja kaipaisin vielä sinulta kirjan sisältöön liittyen kuten miten tämän asian voisit viedä käytäntöön omassa elämässäsi.
Kuten lopussa mainitsetkin, kirjoja on hyvä jättää “muhimaan” ajatuksiin hetkeksi ennenkuin esim. kirjoittaa siitä esseen tai jos jokin tietty kappale kirjasta on itselle tärkeä on hyvä pysähtyä myös hetkeksi ja jatkaa kirjan lukemista vasta kun on itse käsitellyt lukemansa tekstin.
Taidanpa itsekkin mennä kirjastosta lainaamaan tämän. Kiitos että herätit kiinnostuksen kyseistä kirjaa kohtaan.
http://esseepankki.proakatemia.fi/mielen-valmentamisella-optimaaliseen-suoritukseen/
Kommentti 5.
Hyvin tuot esille omia pohdintoja kirjan tekstiin liittyen.
Jarin kirjat eivät yleensä ole mitään hirveän “kevyttä” luettavaa, vaan siinä pitää toden teolla pohtia omien näkökulmien kautta sitä että, miten hänen paperille tuottamat ajatukset vaikuttavat itseensä.
Omien ajatusten avaaminen ja tekstiin liittyvät pohdinnot ovat tärkeitä, jotta essee pysyy mielenkiintoisena ja avaa omia näkemyksiäsi kirjan sisällöstä. Mielestäni onnistuit siinä hyvin!
Jatka samaan hyvään malliin! 🙂