Tampere
12 Aug, Friday
18° C

Proakatemian esseepankki

Kohti valmentajuutta Learning LabissaKirjoittanut: Jenni Rupponen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ensi viikon maanantaina alkaa Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämä Learning Lab, jossa toimin apuvalmentajana muutaman muun proakatemialaisen kanssa. Learning Labissa eri toimialoilta olevista opiskelijoista koostuvat tiimit pääsevät kuuden viikon aikana ratkaisemaan työelämän toimeksiantajien antamia haasteita ja ongelmia. Me valmentajat fasilitoimme tätä kuuden viikon matkaa valkkupareina, jolla kullakin on valmennettavanaan kolme tiimiä. Tänä vuonna Learning Labiin on ilmoittautunut pääasiassa kansainvälisiä opiskelijoita, joten yhteinen kielemme on englanti.

Odotan innolla työskentelyä valmentajan roolissa. Olen aina ollut kiinnostunut auttamaan ihmisiä olemaan parempia jossakin, elämään hyvää elämää ja voimaan hyvin. Tähän varmasti juontaa myös kiinnostukseni, innostukseni ja tavoitteeni valmentajuutta kohtaan. Olen erityisen kiinnostunut luomaan uudenlaista, tasapainoista ja hyvää työelämää. Tänä vuonna hyvinvointi on myös yksi Learning Labin teemoista ja odotan oppivani tänä kesänä paljon.

Tänään asetan tavoitteeni Learnin Labin valmentajuuteen Coaching with Compassion REACH -mallin avulla.

RESONANCE – ”Create a supportive, trusting, positive relationship in which we are focused on the other person over ourselves.”

  • Tavoitteenani on olla utelias ympärilläni olevia ihmisiä kohtaan ja osoittaa tukeni kullekin tavalle ajatella tai toimia. Rohkaisen parhaani mukaan löytämään positiiviset tulokulmat haasteeseen kuin haasteeseen. Jokaisella on lupa olla oma itsensä.

EMPATHY – ”Shifting our concern from wanting to be understood to understanding others.”

  • Kysyn, jos en ymmärrä. Erityisesti monikulttuurisessa ympäristössä toisten tarkoitusten ja tahtotilojen ymmärtäminen voi olla haastavaa.

AWARE – ”Clarity on our mindset and emotions and their impact on the people / environment around us.”

  • Kun on valmennettavan tiimin kanssa, on oma mindset pidettävä positiivisena ja avoimena, eteenpäin vievänä. Mahdolliset huonot fiilikset voidaan purkaa valkkutiimissä.

COMPASSION – ”Listening and responding to the emotions beyond the persons words.”

  • Vaikka teemme työtä, tunteet ohjaavat toimintaamme. Pyrin parhaani mukaan aistimaan valmennettavan tiimin fiiliksiä ja tarvittaessa antamaan työkaluja erilaisten tunteiden käsittelyyn.

HOPE – ”We unleash positive emotions and uplift others when we help them envision a brighter / better future.”

  • Tuen valmennettavaa tiimiä kohti ratkaisua ja omaa potentiaaliaan auttamalla heitä itse löytämään parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Näillä eväillä on varmasti hyvä astua valmentajuuteen – katsotaan, kuinka näissä kehityn!

 

 

 

LÄHTEET

Oosten, E.; Smith, M.; Boyatzis, R. Coaching with Compassion. Kuva katsottu 4.5.2022.
https://qaspire.com/wp-content/uploads/2020/07/109_Coaching_640px.jpg

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close