Tampere
27 Feb, Tuesday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Kohti unelmiaKirjoittanut: Henna Koivula - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Proakatemialla on lähiaikoina keskitytty paljon omiin unelmiin ja tästä inspiroituneena aloin ihan tosissaan pohtimaan omia unelmiani sekä mielenkiinnonkohteitani. En ollut ennen pysähtynyt miettimään, mitä elämältäni haluan ja tämän takia en osannut sanoa mitkä ovat minun ammatillisia unelmiani. Melko pian ymmärsin kuitenkin kiinnostuneeni muodista ja tapahtumajärjestämisestä. Tämän myötä muotoutui ajatus muotinäytöksestä. Muotinäytös toteuttaisi niin tapahtumajärjestämistä kuin muodinkin parissa työskentelyä. Pidemmän ajan unelmani on työskennellä muotilehdessä ja jonain päivänä tehdä kokonaan oma lehti.

Proakatemia aikanani haluan jo saada jalkaa oven väliin muotipiireissä sekä olla mukana tekemässä muotinäytöstä. Tänä aikana yritän tutustua mahdollisimman moniin muodista kiinnostuneisiin ihmisiin, jotka voivat minua auttaa. Haluan saada neuvoja ja apuja muodin ammattilaisilta, joten koitan saada tapaamisia niin vaatealanyrityksiin kuin lehtiinkin. Minun itseni täytyy opiskella vielä suunnattomasti uutta, jotta kehityn parhaaksi minuksi muodin saralla. Haluan lukea kirjallisuutta aiheesta sekä tietysti löytää mahdollisuuksia, joissa pääsen oikeasti tekemään töitä asian parissa.

Olen suunnitellut muotinäytöksen järjestämistä, mutta konkreettista ajatustyötä en ole tehnyt ja tarkoituksenani on ollut tehdä muotinäytös aikaisintaan ensi keväänä. Keskustellessani ystäväni kanssa, hän kysyi: ”miksi silloin, miksi ei nyt?” Tämä sai minut ajattelemaan, mitä minä todella odotan? Minulla ei ole mitään syytä olla tekemättä sitä nyt. Uskon kuitenkin, että suurin syy unelmani pitkittämiselle on pelko. Pelkään, etten tiedä vielä tarpeeksi ja näin ollen epäonnistun.

Kirjassa puhuttiin, siitä kuinka jokainen voi oppia mitä vain, olemmehan oppineet lukemaan ja kirjoittamaankin. Mitä vanhemmaksi ihmiset tulevat, sitä enemmän uuden oppiminen pelottaa. Miksi oppimiselle pitäisi olla ikäraja? Olen monesti sanonut, että hieman jopa hävettääkin, kun itselläni ei ole mitään erityisosaamista. Miksi minulla ei ole erityisosaamista? Koska en vain ole opetellut. Nyt todella haluan oppia muodista ja tapahtumajärjestämisestä, joten ainakin niissä voin kehittyä paremmaksi osaajaksi, kun vain aloitan opiskelun. Mikään ulkopuolinen tekijä ei rajoita, vain ajatukseni niistä rajoittaa.

Menestymistä on, kun onnistuu jossain missä haluaa onnistua. Kukaan muu ei voi määritellä sinun onnistumista. Tekisinkö tätä, vaikka en saisi ulkoisia palkkioita? Tekisinkö uudelleen? Juoksenko jotain kohti vai jotain karkuun? Tuottaako tämä sitä, mitä etsin? Milloin sitten voin sanoa, että olen saavuttanut unelmani. Itselläni unelmani ovat todella konkreettisia, joten niitä on helppo mitata. Tärkeintä kuitenkin on, kun on itse tyytyväinen saavuttamaansa ja on saavuttanut sen, mitä on aikonutkin. Kukaan muu ei voi mitata onnistumistasi, sillä jokaisella on omat onnistumisen mittarit.

Unelmistaan puhuminen on tärkeää. Muiden tietäessä unelmistasi, on helpompi itsekin mennä sitä kohti ja mahdollisesti saa myös apuakin unelmansa toteuttamiseksi. Muilla saattaa olla jotakin annettavaa ja saat arvokasta ulkopuolista näkemystä unelmillesi. Kertoessani avoimesti unelmistani, ei mennytkään kuin hetki, kun sain jo mahdollisen työtehtävän muotinäytöksen parissa. Kuullessani kyseisestä mahdollisuudesta ymmärsin, kuinka suuri voima avoimuudella ja kontakteilla onkaan.

Kannattaako toimia niin, miten muut sinun odottaa toimivan vai kannattaisiko kuitenkin toimia, miten itse haluaa. Omiin unelmiin pääseminen helpottuu, kun ohjeet eivät tule muualta vaan valinnat muodostuvat nimenomaan sen perusteella, mitä haluaa. Toimiessaan, kuten itse haluaa saa mahdollisuuden vaikuttaa asioihin sekä päiviin tulee vaihtelua. Tällöin oma onnellisuus on vain omissa käsissä. Toki omia unelmia tavoiteltaessa saattaa tulla turvattomuuden tunnetta. Kukaan muu ei ole huolehtimassa sinusta, vaan se on sinun vastuullasi. Kukaan ei ole kertomassa, miten asiat tulee tehdä, vaan sinä itse päätät. Neuvot muilta ovat hyödyllisiä, mutta jokainen päätös on lopulta sinun. Tehdessään itse on jatkuvasti katsottava peiliin, jotta asioita tapahtuu. On otettava vastuuta ja huomattava, jos niin ei teekään.

Proakatemialla on monia muodista kiinnostuneita, joten saan apua läheltä ja varmasti. Erilaisissa teemaseminaareissa ja ihan vain muotinäytöksissä käyminen lisäisi tietoisuutta ja ymmärrystä. Haluan tavata erilaisia muodin parissa vaikuttavia henkilöitä. Joilta saisin realistista näkemystä ja kokemusta muodin alalta.

Haluan tulevaisuudessa vielä mahdollisesti opiskella vaatetusalaa ja näin kasvattaa omaa tietämystäni. Haluan parhaan mahdollisen tuloksen, joten haluan olla riittävän hyvä ja asiantunteva, jotta niin tapahtuu.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close