Tampere
01 Apr, Saturday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Kohti MiljoonatiimiäKirjoittanut: Annika Äijälä - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kohti Miljoonatiimiä

Miksi Miljoonatiimi?

Tavoitteiden asettamisessa on olennaista, että jokainen on valmis sitoutumaan tavoitteeseen. Miksi asettaa tavoite, johon kukaan ei usko? Sitoutuminen määrittää vahvasti tekemistä, ja sitä, kuinka paljon jokainen meistä on valmis joustamaan ja uhraamaan tavoitteen eteen. Moni varmasti miettii, että Promisialla on mahdoton tavoite. Meille se kuitenkin on konkreettinen luku, joka myös symboloi arvojemme mukaista toimintaa.  Hyvän ja laadukkaan tavoitteen valinnassa on olemassa viisi steppiä, jotka on esitelty Lauri Järvilehdon Ajattelun ammattilainen-blogissa, ja joita on hyvä soveltaa tavoitteiden asettamiseen.

 

  1. Valitse tavoitteesi taiten

Kun valitaan tavoite, on tärkeää miettiä jokaisen tiimiläisen arvoja ja motiiveja olla Promisiassa. Jos tavoite on liian suuressa ristiriidassa yhdenkään tiimiläisen arvojen kanssa, voidaan ajatella, että meillä on yksi henkilö, joka ei pysty sitoutumaan ja toimimaan tavoitteen eteen.

”Tavoite on työkalu, ei itseisarvo. Tavoitteen valinta kannattaakin tehdä omaa kutsumusta kuunnellen” (Järvilehto, L. 2010. 5 yksinkertaista askelta tavoitteen saavuttamiseen). Tavoitteen ei koskaan tule olla itseisarvo, vaan enemmänkin motivaattori, joka on kirkkaana jokaisen meidän ajatuksissamme ja mukana ohjaamassa toimintaa.

  1. Aseta tarkkarajainen tavoite

”Aristoteleen mukaan onnellisuus on inhimillisen toiminnan perimmäinen päämäärä. Onnellisuus ei ole kuitenkaan kovinkaan hyvä tavoite. Onnellisuus ei ole maali, joka saavutetaan pitkän ponnistelun kautta. Onnellisuus tapahtuu tässä ja nyt. Onnellisuuttasi edistää kuitenkin merkittävästi se, että pyrit kohti sellaisia tavoitteita, jotka tukevat kutsumustasi. Tavoitteet ovat työkaluja, joita taiten käyttäen pystyt elämään hyvää elämää juuri nyt” (Järvilehto, L. 2010. 5 yksinkertaista askelta tavoitteen saavuttamiseen).

Pyörittelimme Promisiassa hienoja korulauseita ja kaikkea mahdollista kansainvälisyydestä maailman parantamiseen asti, mutta mistään näistä saanut kunnolla konkreettista otetta. Koimme, että tapa millä toimimme, saa ihmisille hymyn kasvoille samalla kun etenemme kohti Miljoonatiimiä, eikä sen tarvitse olla päätavoitteemme. Miljoonan euron liikevaihto on konkreettinen ja käsinkosketeltava, ja selkeä maali meille.

 

 

  1. Aseta konkreettisia välietappeja

Henry Ford on sanonut, että mikään tehtävä ei ole liian suuri, kun sen jakaa pieniin osiin. Juuri tämä on tärkeää, että osataan määritellä mitä tavoite vaatii ja mihin mennessä on pitänyt tapahtua asioita. Meillä konkreettiset välietapit ovat selkeitä, sillä rahallinen tavoite on helppo pilkkoa kuukausitasolle, ja jokaiselle tiimiläiselle on selvää lyhyen päässälaskun jälkeen, paljonko liikevaihtoa tulee tuoda kuukausitasolla Promisialle.

  1. Kehitä mittausjärjestelmä

Kehitimme myös konkreettisen mittarin tavoitteellemme. Tiedämme, paljonko rahaa täytyy kuukausitasolla tulla Promisiaan sisään, mutta realistisempi mittari tavoitteen etenemiselle on kvartaalitasolla tuloksien seuraaminen. Kehitimme ”Miljoonamittarin”, johon on merkitty ajanjaksot, ja liikevaihto, joka missäkin kvartaalissa tulee saavuttaa. Väritämme aina mittarista osan saavutettuamme välitavoitteen, ja tästä onkin helppo seurata, paljonko meiltä vielä puuttuu.

 

  1. Valitse toimiva strategia

”Tavoitteen saavuttamisen takana on kolme isoa A:ta: Attitude, Alignment ja Action” (Järvilehto, L. 2010. 5 yksinkertaista askelta tavoitteen saavuttamiseen)

Strategiana tämä on yksinkertainen. Muista toimia, äläkä vitkastele. Kun välietapit ja mittarit ovat selvillä, minkään ei pitäisi estää välittömän toiminnan aloittamista tavoitteen saavuttamiseksi. Suunta on tärkeä, ja on hyvä aina tarkistaa, tukevatko tekemämme asiat oikeaa suuntaa tavoitteen suhteen. Tärkeää on myös pysyä kartalla siinä, ovatko kaikki promisiaanit edelleen sitoutuneita tavoitteeseen. Asenteella pärjää myös pitkälle: kun mindset on oikea, vastoinkäymiset on mahdolllista kiertää ketterästi ja luovasti. Meillä tämä tarkoittaa yhtä arvoistamme: meillä on jano. Meillä on jano saavuttaa tavoitteemme, ja nyt on aika aloittaa konkretia tavoitteen takana.

 

Haastavahan tästä matkasta tulee, ja kohtaamme varmasti monia vastoinkäymisiä, mutta niin pitkään kun kaikki meistä uskovat tavoitteeseen ja toimivat sen mukaisesti, Miljoonatiimi ei ole vain kaunis ajatus; se on konkretiaa liikevaihtoraportissa, ja mindsetissamme.

 

Lähteet:

Järvilehto, L. 2010. 5 yksinkertaista askelta tavoitteesi saavuttamiseen. Luettu 15.5.2019.

https://ajattelunammattilainen.fi/2010/10/06/5-yksinkertaista-askelta-tavoitteesi-saavuttamiseen/

 

 

 

 

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close