Tampere
20 Apr, Saturday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Kahvikeisarinnan myyntiargumentit



Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kilpailu kahvialalla on kovaa ja jotenkin on erotuttava. Lähdimme pohtimaan mitkä ovat Kahvikeisarinnan edut suhteessa muihin yrityksiin, sekä näihin teemoihin sopivia myyntiargumentteja. Löysimme kuusi avainkohtaa, jotka avaan seuraavassa.

 

 

Tuoreus ja laatu

 

Tuoreus: Kahvi valmistetaan aina tilauksesta, ei ikinä varastoon. Kahvia paahdetaan kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Tilaukset pyrimme toimittamaan paahtoa seuraavana päivänä tuoreuden takaamiseksi.

Laatu: Käymme itse Vietnamissa valitsemassa parhaat raakakahvipavut Suomeen. Jokaisesta papuerästä tehdään koepaahto ennen lopullista tilausta. Kahvia kehitetään jatkuvasti yhteistyössä Kahwen kanssa. Kahwen paahtimo sijaitsee Tampereella Hatanpäällä.

 

Mein tarina

 

Koko bisnesidea juontaa juurensa Vietnamissa olevasta pienestä kahvitilasta (nykyään kaksi tilaa). Tilat omistaa Mein perhe. Mein perheen muutettua Suomeen vuonna 1994 perheen kahvitila jäi hänen omalle veljelleen, jolla on kolme kouluikäistä lasta. Veli pyörittää kahvitilaa puolisonsa kanssa.

Ensimmäiset kahvipensaat istutettiin 30 vuotta sitten Mein isän toimesta. Parhaimmat kahvit saadaan 15-20 vuotiaista kahvipuista, joten näin vanhoille kahvipuille ei ole mitään virkaa. Iäkkäiden kahvipuiden tilalle on istutettu uudet muutama vuosi sitten.

Ajatus kahvibisneksestä on muhinut Mein mielessä jo vuodesta 2013, mutta sen hetkinen elämäntilanne ei mahdollistanut yrittäjäksi ryhtymistä. Yhtenä syynä oli myös se, ettei Mei tuntenut veljeään, sillä he eivät ole olleet yhteydessä 23 vuoteen. Ajatus yrittäjyydestä ei antanut Meille rauhaa, siksi hän haki Proakatemialle opiskelemaan syksyllä vuonna 2016. Proakatemialla Mei saisi selville onko hänestä yrittäjäksi ja onko bisnesidealla tulevaisuutta. Jos ei, on hänellä ainakin AMK-tutkinto kädessä ja tulevaisuus työnsaannin kannalta turvattu.

Kesällä 2017 Mei päätti lähteä Vietnamiin tapaamaan veljeään ja kahta muuta sisarusta, joita ei ole tavannut Suomeen muuton jälkeen 23 vuoteen. Jälleennäkeminen vahvisti ajatuksen kahvibisneksen aloittamisesta. Mei kävi katsomassa veljen kahvitilaa, jonka jälkeen Mei sanoi veljelleen ja veljensä puolisolle aikovansa tuoda heidän kahviaan Suomeen. He katsoivat Meitä ja kysyivät, että miten ihmeessä se onnistuisi. Mei sanoi, että ottaa asiasta selvää ja näin alkoi kahvin tutkimusmatka Vietnamista Suomeen.

Vuonna 2018 Mein veli lähetti omaa kahviaan Suomeen. Mei ja Aaro etsivät paahtomestarin, jolloin he löysivät Kahwen, nykyisen yhteistyökumppaninsa. Kahwen omistaja Joel paahtoi kahvin. Yhdessä testattiin ja todettiin, että kahvi on hyvää. Noin puoli vuotta siitä eli vuoden 2019 keväällä Mei palasi Vietnamiin. Tällä kertaa hän kävi tutustumassa vietnamilaisiin kahviyrityksiin. Sieltä hän toi 13:sta eri kahvia Suomeen testattavaksi. Lopulta joukosta löytyi kahvi, joka miellytti sekä häntä, että Aaroa. Kyseinen kahvi on myös Kahvikeisarinnan ensimmäinen syksyn 2019 Myyntipäiville lanseerattu tuote, Ca Phe Cau Dat, Vietnam.

Kahvibisneksen ideana on tukea Mein veljen kahvitilan toiminnan jatkuvuutta tuomalla perheen omaa kahvia Suomen markkinoille. Suomessa ei ole vielä vastaavanlaista toimintaa, jolloin tässä meillä selkeä etu. Liiketoiminta on tällöin täysin läpinäkyvää, sillä asiakas tietää mistä juotu kahvi on peräisin. Sen lisäksi kahvin ystäville avautuu lähitulevaisuudessa mahdollisuus tehdä elämysmatkoja Vietnamiin Mein perheen omistamalle kahvitilalle. Mein veljen auttaminen ei kuitenkaan ole ainoa tavoite, sillä Mein veljen auttamisen lisäksi Kahvikeisarinnan toiminnan tarkoitus on myös auttaa muita vietnamilaisia kahvinviljelijöitä.

 

Koko tuotantoketju on täysin läpinäkyvä

-> perus halpakahvien jäljitettävyys on yleensä hyvin heikkoa. Et siis tiedä mitä juot!

 

Kahvinviljelijöille maksetaan työstä ansaittu korvaus

 

Kahvinviljelijät tekevät todella paljon töitä, mutta he eivät saa työstään ansaittua korvausta. Osa kahvinviljelijöistä jättävät kahvit poimimatta, sillä kahvista saatu tulo ei riitä kattamaan tuotannosta ja työvoiman palkkaamisesta aiheutuneita kuluja. Tästä syystä voidaankin puhua kahvinviljelijöiden köyhyydestä, joka koskee miljoonia kahvitilan omistajia. Meidän yhtenä oleellisena, tehtävänä on turvata näiden viljelijöiden taloudellista hyvinvointia maksamalla heille työstä ansaittu korvaus. Näin voimme tulevaisuudessakin nauttia parhaasta mahdollisesta kahvista.

 

Valitettava totuus: Vaikka kuinka me haluamme, Kahvikeisarinna ei voi auttaa kaikkia kahvinviljelijöitä, mutta jos onnistumme auttamaan edes yhtä, kahta tai kymmentä kahvinviljelijää kohentamaan elämänsä paremmaksi kahvin avulla, olemme onnistuneet tehtävässämme.

 

Vietnamilainen kahvi on Suomessa harvinaista!

 

Suomessa ei saa tuoretta vietnamilaista kahvia. Vietnamilaista kahvia myydään aasialaisissa kaupoissa, mutta useimmiten jauhettuna. Tuoretta se ei ole, sillä kahvi saattaa olla paahdettu kuukausia, ellei jopa vuosia sitten. Vietnamilaista kahvia ei saa papuina melkein mistään päin Suomea.

 

Kahvikeisarinnan henkilökohtainen palvelu

Pyrimme Tampereen alueella aina toimittamaan kahvit itse asiakkaalle. Jälkimyyntiprosessimme painottuu myös vahvasti asiakkaan henkilökohtaiseen kohtaamiseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähteet

 

http://www.industria.fi/2016/11/1625/

https://nuoriyrittajyys.fi/2015/sukella-asiakkaan-paan-sisalle-vinkkeja-myyntiin/

http://xn--vauhtipyr-32a0r.fi/blog/taysin-pitelematon-huippumyyja-mitka-ovat-2-tarkeinta-myyjan-onnistumiseen-vaikuttavaa-tekijaa/

https://www.huippumyynti.fi/myynnin-etiikka-vs-myyntitaidot/

Kommentoi