Tampere
16 Jan, Saturday
-9° C

Proakatemian esseepankki

Juhlan teema ja visuaalinen ilmeKirjoittanut: Caroliina Sievers - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Juhlan teema ja visuaalinen ilme 

 

Kun tapaa uuden ihmisen, mieli on jo tehnyt jonkin olettamuksen tästä henkilöstä vaikkei itse tiedostaisi. Ensivaikutelma syntyy kokijan omasta taustasta ja maailmankuvan näkemisestä. Siten jokainen ihminen kokee saman asian eri tavalla vaikka päällimmäinen tunne voisikin olla sama. Aivoissa reagoi tietyt aivoalueet eri voimakkuuksilla ja näin tapahtuu kaikessa mitä näemme ja koemme.  

Siksi ei ole itsestäänselvyys kyetä rakentamaan Proakatemian suurimpaan juhlaan teemaa ja visuaalista ilmettä. Ensivaikutelma syntyy jo ensimmäisten yhdeksän sekunnin aikana.  

Teemana meillä on Suomen luonto, metsäTämä tarkoittaa sitä, että teema täytyy näkyä kaikkialla juhlissa. Jopa ennen kuin itse juhlia pääsee paikan päälle. Teema tulee näkymään kutsuissa ja kaikissa näissä meidän sosiaalisen median kanavissa.  

En voisi olla innostuneempi teemastamme. Rakastan itse luontoa ja on upeaa saada olla tuomassa minulle tärkeitä arvoja Akatemian historiaan. On upeaa myös huomata, kuinka meillä selkeästi jaetaan sama arvomaailma, akatemian omien arvojen lisäksi. Kuitenkin tiedostan, että tämä projekti ja juhla tulee olemaan haaste. 

Lähtiessäni projektiin mukaan ja hakiessani tiimiin, minä, Caroliina Sievers, ei minulla ollut vielä silloin käsitystäkään kuinka isoja juhlia lähdemme yhdessä rakentamaan. Itseltäni löytyy tausta visualistin töistä ja olen työskennellyt designin parissa ja tehnyt tilojen suunnittelua ja keskittynyt brändäämiseen ja sitä kautta tietynlaisten mielikuvien tekemiseen. Ideoita minulta löytyi heti paljon, mutta olen silti kokenut tärkeäksi sen, että olemme yhdessä akatemialaisten kanssa suunnitelleet ja kehitelleet ajatuksiamme.  

Vastuualueeni on todella kytköksissä kaikkien muidenkin kanssa. Näen juhlan visuaalisen suunnittelun hieman samanlaisena kuin kauniin kerroskakun. Minun täytyy tietää ja suunnitella yhdessä pohjaa ja rakennetta, jotta pystyn toteuttamaan kaikista näkyvimmän ja päällimmäisen kerroksen. Tämä vaatii tiimityötä ja vankan pohjan rakentamista.  

 

Tiimityön ansiosta teemamme tulee näkymään niin tilasuunnittelussa, koristeissa, ruuassa, ohjelmanumeroissa ja tietenkin muistoissa, jotka jäävät ikuisesti elämään. Suomen luontohan on meillä kaikkialla, aina. 

 

Maanlapsi, Caroliina 

 

https://www.harvamarketing.fi/blog/ensivaikutelma-muodostuu-vain-9-sekunnissa-oletko-valmis-panostamaan-suunnitteluun 

https://blogs.helsinki.fi/juhlakurssi/juhlan-teema/  

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close