Tampere
29 Mar, Wednesday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Jos olisin supermies..Kirjoittanut: Rasmus Kautto - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Jos olisin supermies, millaista se olisi? Minulla olisi loputtomat voimat. Energiaa riittäisi, vaikka muille jakaa.  

Kirjottaisin pari esseepistettä päivässä, muistaisin syödä hyvin, kävisin kuntosalilla, tekisin töitä, näkisin kavereita ja perhettä. Lisäksi minulla jäisi vielä illasta omaa-aikaa.  Tämä kaikki tapahtuisi varmaankin vaivattomasti ja minua ei edes väsyttäisi iltapäivästä. Lisäksi olisin kaiken tämän jälkeen ajoissa nukkumassa. Siihen voisi varmasti tottua tai oikeastaan varmasti jopa nauttia siitä. Ajatuksen tasolla moni varmasti haaveilee tuollaisesta arjesta. Jos edellä mainitut asiat tapahtuisivat säännösesti päivittäin siitä varmaankin seuraisi: vähemmän stressiä opiskelusta, energisempi olo, hyvä fyysinen kunto, hyvä taloudellinen tilanne ja hauskoja/kivoja muistoja.  

  Mikä estää tämän toteutumisen?  

Miettiessäni tätä tosissaan, tajusin että minua estää selkeyden ja energian puute. Selkeyden puutteella tarkoitan sitä, että en tiedä mitä teen, miten teen, millaisilla työkaluilla/tekniikalla teen. Sitä ajautuu kokeilemaan jotain tapaa, joka saattaa osoittautua huonoksi, silloin on taas kuluttanut oman energiansa johonkin ja tehtävät kasaantuvat. Tiedän että nukkua pitäisi enemmän ja tasaisemmin, syödä pitäisi terveellisemmin ja liikuntaa tulisi saada sopiva määrä. Varmaankin kaikki meistä tietää tämän, mutta emme siltikään noudata ainakaan kaikkia näistä neuvoista tai en ainakaan minä itse. Pitäisi varmaankin aloittaa yhdestä osa-alueesta esimerkiksi riittävästä unen saannista. Pirteänä on huomattavasti helpompaa korjata muita hyvinvoinnin osa-alueita. Kuten liikunnan määrää, ruokavaliota tai sosiaalisia suhteita. 

Kirjoitin edeltävät kaksi kappaletta noin kuukausi sitten, ennen sairaslomaani. Olin 3 viikkoa pois akatemia arjesta työuupumuksen vuoksi. Loma tuli todellakin tarpeeseen, sillä voin nyt paljon paremmin. Tuolloin kirjoittamani esseen alku pitää sisällään paljon toivomista korkeammista energia tasoista ja paremmista yöunista. Teksti on varmasti jollekin tälläkin hetkellä ainakin osittain samaistuttava. Tällöin kannattaa laittaa oma toiminta tarkasteluun ja pohtia, onko kalenterissani olevat asiat kaikki niin tärkeitä, etteikö niitä voisi osaa perua. Hyvinvoinnista ja omasta jaksamisesta täytyy pitää huolta ja tehokkain keino siihen on sanoa “ei” asioille, jotka ei ole välttämättömiä. Erityisesti akatemialla helposti innostuu ja lähtee mukaan monenlaisiin kiinnostaviin juttuihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan. Lisäksi on parempi tehdä 1 tai 2 asiaa tosi hyvin, kuin 4 asiaa vähän sinnepäin. Puhumattakaan siitä, että tekisi 4 asiaa väkisin hyvin oman jaksamisen kustannuksella.  

Tirri sanoi minulle päivä ennen sairaslomalle lähtöäni “Muista että tää on maratooni eikä sprintti”. 

 “Välillä voi ottaa sprintin, mutta sitte pittää huilia ettei pala loppuun, mutta sää oot sprintannut vaan kokoajan”, Tirri jatkoi. 

Muistakaa ettei ikinä voi olla niin kiireinen tai tärkeä asia, että se menisi oman terveyden edelle.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close