Tampere
04 Oct, Wednesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Intohimona kirppistelyKirjoittanut: Helena Tahlo - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Intohimona kirppistely

 

Sinulla on kevyt olo, keväinen aurinko lämmittää kehoasia ja takin lämmön tarpeesta ei ole tietoakaan. Jalkojasi komistaa viimekesän lopussa ostamasi Vansit ja ne tuntuvat niin kevyiltä talvikenkien jälkeen. Mukanasi laukussa kulkee pari kangaskassia siltä varalta, että mukaan tarttuu jotain. Astut sisään liikkeeseen ja näet tavaroiden kirjon hyllyillä. Ojennat kätesi ostoskoria varten ja suuntaat ensimmäisenä koru hyllylle. Siltä hyllyltä löytyy usein aarteita, niin pieniä ja niin nättejä.

 

Kirpputorit ovat sekä ekologisia, että edullisia. Olen pienestä pitäen rakastanut vaatteita ja jo pitkään vaatevarastoni aarteet ovat lisääntyneet hiljalleen kirppislöytöjen myötä. Korvakorujen määrä on ylenpalttinen, mutta miksi katua niiden ostoja, kun joka kerta nähdessäsi ne, ne saavat kehoni kihelmöimään ihanasti. Muoti on minun heikkouteni, rakastan erityisiä vaatekappaleita ja pitkään kulutinkin ketjukauppojen tarjontaa. Suunnilleen yläaste ikäisenä rupesin kiertelemään kirppiksiä ja huomasin kuinka paljon kivemman näköisiä vaatteita sieltä löytyi verrattuna kauppoihin. Jokainen kappale oli omanlaisensa ja kenelläkään muulla ei olisi juurisamanlaista kuin minulla. Jo ennen kirppistelyni alkua rakastin tonkia isovanhempieni vaatekaappeja ja kerätä omaa kokoelmaa heidän vaatteistaan. Nykyäänkin vaatekaappini sisällöstä suurin osa on kuulunut isovanhemmilleni ja olen kiitollinen siitä, että he eivät koskaan hävittäneet niitä, vaikka heillä ei ollut käyttöä niille vaan antoivat meidän nuorempien sukupolvien nauttia niistä.

 

Kirpputorit ovat mahdollistaneet omannäköisen tyylin luomisen ja mahdollisuuden jatkaa muoti intoilua ekologisemmin ja myös huomattavasti edukkaammin. Aina kun joku ihastelee jotain ylläni olevaa, ensimmäinen reaktioni on ylpeillä sillä mistä sen ostin ja paljonko se maksoi. Ei siinä mielessä, että se olisi ollut arvokas vaan juuri siksi, että kuinka vähän se maksoi.

 

Vaatteiden lisäksi olen suuri sisustushullu ja se näkyy myös kodissani. Kirpputoreilta löydän paremmin omantyylisisä kalusteita kuin kaupoista ja halvalla. Minusta tuntuu aina ihanalta tuoda uusi kaluste kotiin tietäen, että olen antanut sille uuden mahdollisuuden kukoistaa. Jos olisin ostanut kaiken kodissani olevan uutena, olisin ollut jo tuhat kertaa vararikossa…

 

Se mielihyvä mitä saan kirpputorilöydöistä, on uskomaton, enkä osaa oikein sanoin kuvailla sitä. Se eroaa suuresti siitä, että menet kauppaan ja käyt ostamasta sieltä tuotteen, jonka tiedät olevan hyllyssä. Se jännitys ja tietämättömyys siitä mitä tällä kertaa löytää on ihmeellinen ja se onni, kun löytää jotain juuri itselle sopivaa.

Kommentit
  • Micaela Erola

    Tätä oli mukava lukea. Tiedän, että tykkäät kirppistellä, ja hinkitkin Kipinän puolesta kirppikseltä akatemialle astiastoa, sillä kuten kaikki tiedämme, haarukat ja lusikat ovat lopussa. Jos joku ei arvaa, Kipinä valitsi kirppikseltä ostetut astiastot vastuullisuuden takia, mistä paljon akatemialla keskustellaan. On myös ollut mukavat huomata kuluneen kevään aikana, kuinka yhdistelet intohimojasi. Kirppistelyn olet yhdistänyt valtavan hyvin sisustussuunnitteluun ja kaiken lisäksi menet imemään kesätöihin sisustuskaupasta oppeja. On mukava huomata tätä esseetä lukiessa, että käyt kirpputoreilla ostamassa itsellesi tavaraa juuri vastuullisuuden takia vältellen suuria ketjukauppoja. Olen jo pitkään halunnut itse käydä kirpputoreilla, mutta ehkä vielä joskus pääsen ajattelun tasolta eteenpäin.

    21.4.2022
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close