Tampere
10 Dec, Sunday
-9° C

Proakatemian esseepankki

Into ja TahtoKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Sinulla pitää olla intohimo, jotta voit olla hyvä ja menestyvä yrittäjä. Ilma sitä et pääse tukalissa tilanteissa eteenpäin ja joko yritys menee konkurssiin tai sitten jatkaa samaa rataa eteenpäin etkä ole tyytyväinen tuloksiin. Sinun pitää olla oman yrityksesi MacGyver. Hän ei itsekään tiennyt mitä hän tulee tarvitsemaan mutta sai aina keksintönsä toimimaan omalla osaamisella ja yrittämisellä.

 

Pelkästään sekään ei riitä, että sinulla on mahtava idea, jota lähdet toteuttamaan. Sinulla pitää olla tahtoa, jotta se mahtava idea saa ympärilleen sellaiset olosuhteet, että se voi kukoistaa. Idea ei hoida muita juoksevia asioita mitä pitää yrittäjän hoitaa esimerkiksi pakkaa, maksa palkkoja jne. Mikä sitten saa sinut yrittämään? Joskus se ei ole oma haave, vaikka siltä se vaikuttaa sillä yrittäjät yleensä on tietyn tyyppisiä ihmisiä. Joskus ulkoiset olosuhteet pakottavat siihen. Itse olen aina halunnut olla yrittäjä johtuen vanhemmista ja suvusta. Meillä on kaikki yrittäjiä, joten on kasvanut siihen ajattelu maailmaan, että työtä tehdään itselle eikä muille. Samalla on nähnyt sen mitä se parhaimmillaan voi olla ja huonommillaan silti yleensä ihmiset näkevät sen parhaimman puolen esimerkiksi saa tehdä töitä silloin kun haluaa ja sillä voi oikeasti rikastuakin. Toinen syy voi olla se, että innostut jostain asiasta niin paljon, että haluat tehdä siitä omanlaisen. Varsinkin jos olet sellainen ihminen, joka innostuu aina uusista asioista, niin yrittäjyys tukee sitä. Sillä siinä pystyt kehittämään jatkuvasti yritystä ja kasvattamaan sitä sen kautta. humsafar

 

Sillä ei ole merkitystä miltä sinä näytät Bill Gates, joka mielletään tänäkin päivänä Microsoftin keulakuvana, naurettiin pois ensimmäisestä asiakas palaverista, sillä hän ei näyttänyt toimitusjohtajalta. Itse olen huomannut tämän saman efektin Proakatemialla. Suurin osa siellä on yrittäjä henkisiä mutta kaikki ei tosiaankaan näytä siltä. Silti aina kun lähetään töihin ja tehdään yhdessä se silti, välittyy se ajattelumaailma, joka on tärkeämpi kuin se että näytät yrittäjältä.

 

Mikä sitten yrittämisessä sytyttää? Ensimmäiset vuodet voi heti unohtaa kahdeksasta neljään työ ajat. alkuvaiheessa se tulee viemään hirveästi enemmän sinun omaa aikaasi, kun muokkaat yrityksestäsi oman näköisen. Aina on hyvä lähteä kursseista, jossa saa apua yrityksen perustamiselle. Aina joku miettii mikä on oikea muoto hänen yritykselleen, vaikka hänen pitäisi miettiä mikä oikeasti innostaa ja saa sydämen sykkimään. Silloin kun valitset yritysmuodon totta kai sillä on merkitystä, mutta se merkitys on enemmänkin teknisesti verotus, palkanmaksuun ja riskin jakautumisen näkökulmasta.

 

Yrittäjyydessä korostuu vastuun ottaminen. Sinulla yrittäjän ei ole mahdollisuutta ajatelle ”Olen vain töissä täällä.” mentaliteetilla olet vastuussa asiakkaille ja itsellesi koko ajan. Jos päätavoitteenasi on rikastua yrittäjänä et tule pääsemään siihen päämäärään pelkästään sillä. Yrityksen tulee luoda arvoa muille ja sillä sinä voitkin rikastua. Voit luoda arvoa muille ihmisille ja yrityksille omien arvojen varalla, joka helpottaa yrittämistä. Itselleni tärkeät asiat ovat Raha, Ystävät, Tunnettuus, Rikastuminen, Yhdessä tekeminen, tiimi, Menestys, Luova ympäristö ja Voitto. Sitten kun vielä löytäisi idean, jolla pystyisi reflektoimaan minulle tärkeitä asioita minä voisin perustaa yrityksen ilman että minulla olisi täydellisesti hiottu suunnitelma.

 

Mitenkä itse pääsen siihen tilanteeseen, että tiedän minulla olevan tarpeeksi tahtoa ja intoa ruveta yrittäjäksi? vai riittääkö se, että tiedän itse sen riittävän ja hypätään vaan syvälle puolelle ja kokeillaan pystytäänkö uimaan? Itse olen sitä mieltä, että sen tietää itse eikä kukaan muu. Aina löytyy ihmisiä, jotka epäilevät sinua ja yrittävät vetää sinut alas. Sinun tehtävä on näyttää niille, että pärjäät ja haluat pärjätä et niiden takia vaan itsesi takia.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close