Tampere
06 Jun, Tuesday
7° C

Proakatemian esseepankki

Horjumaton ajatusmalli elämäänKirjoittanut: Ismo Huusko - tiimistä Kaaos.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Never Finished
David Goggins
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Horjumaton ajatusmalli elämään.

 

Elämä voi tuoda tullessaan mitä vain ja se ei aina ole hyvää. Välillä elämä haastaa ja ei välitä yhtään sinun statuksestasi tai omaisuudestasi. Kaikki voi mennä ja silloin olet täysin itsesi varassa ja joudut kohtaamaan päätöksen, mitä teet seuraavaksi. Tämän kaltaisiin kysymyksiin olen löytänyt suorasanaisia vastauksia kahdesta David Gogginssin kirjoittamasta kirjasta. Pureudun tässä esseessä Never Finished -kirjaan, joka on toinen Gogginssin kirjoista.

 

Eteenpäin liikkuminen

 

Kun vietät koko elämäsi kysyen itseltäsi ”miksi minä?”, et tule koskaan saavuttamaan mitään (Goggins, D. 2022). On tärkeää tuntea itsensä ja tietää, mitä tehdä ongelmien ilmentyessä. Liiallinen itsesääli hidastaa etenemistä ja tekee parantumisesta vaikeampaa. On siis opittava nousemaan ja liikkumaan eteenpäin (Goggins 2019). Omasta mielestäni tunteiden käsittely on silti olennainen osa eteenpäin liikkumisessa ja itsensä kehittämisessä.

Goggins kertoo kirjassaan tarinan laskuvarjohyppääjästä, jonka laskuvarjo menee solmuun ja hän käyttää liian paljon aikaa avatakseen sen. Hyppääjä tietää, että hänellä on varavarjo, mutta jos myös varalaskuvarjo menee solmuun niin sitten hän olisi varmasti kuoleman oma. Hän yhdisti tämän tarinan siihen, että ihmiset eivät uskalla tehdä tarvittavia muutoksia elämässään, vaan usein takertuvat ongelmiin huomatakseen, että elämä menee hukkaan murehtiessa. Vanhasta irti päästäminen ja uuden aloittaminen pelottaa. Entä jos sekään ei toimi (Goggins, D. 2022)?

 

Usko itseesi

 

Olet aloittanut uuden, ja nyt sinua kohtaa haasteet sekä ihmisten eriävät mielipiteet. Mitä jos kukaan ei tue sinua tai ei usko sinun työhösi tai taitoihisi? Kun muut eivät usko sinuun, se ei automaattisesti tarkoita, että ideasi tai suuntasi olisi huono ja sinun pitäisi jättää se sivuun tai lopettaa yrittämästä. ”Sinun on uskottava omaan tekemiseesi ja visioosi sekä tehtävä enemmän töitä” (Goggins, D. 2022). Ihmisten mielipiteiden mukaan eläminen ei ole kestävää tai inspiroivaa. Kaikilla ihmisillä on omat arvonsa ja päämäärät elämässään ja näiden mukana syntyy runsaasti erilaisia mielipiteitä. Pysy vahvana arvojesi ja ideasi takana sekä hyödynnä neuvoja, joita voit saada muilta.

 

Hetken päätös

 

Kun olet väsyneenä haasteiden keskellä, tuntuu luonnollisimmalta jättää kesken ja lopettaa unelmien jahtaaminen. On tärkeää muistaa oma unelma ja syy siihen, miksi on aloittanut sen tavoittelemisen. Unelman jahtaamisen lopettaminen kriittisellä hetkellä voi johtaa pitkäaikaiseen katumukseen ja pettymyksen tunteeseen. Kriittisellä hetkellä ei pidä antaa tunteille tilaa vaan järjelle ja tehdä oikeat päätökset. Perääntyminen ei välttämättä ole huono ratkaisu. Joissain elämäntilanteissa se voi olla tarpeellinen ratkaisu. Tässä on kuitenkin tärkeä muistaa tehdä valinta harkitusti, kun asiat ovat hyvin eikä silloin kun asiat ovat vaikeimmillaan ja tunteet kuohuvat (Goggins, D. 2022).

 

Lähteet:

Goggins, D. 2022. Never Finished. Lioncrest.

Goggins, D. 2019. 2018 VFW Americanism Award. Speech.

https://www.youtube.com/watch?v=mJMwKQSovjo&ab_channel=VeteransofForeignWars

Tampereella asuva tiimiyrittäjyyden opiskelija.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close