


Herkut haltuun
Esseen tyyppi: Podcast tai vlog / 3 esseepistettä.
Tekijät: Riikka Ketoja, Mira Laine, Sanna Hampinen, Jiri Töytäri
Tällä kertaa haukataan pala kakkua aiheesta herkuttelu. Mitä herkuttelu on ja mistä syistä ajaudumme herkkujen äärelle? Millaista herkuttelukulttuuria meidän porukan keskuudesta löytyy? Näitä kysymyksiä makustelee tällä kertaa Riikka, Sanna, Jiri ja vieraileva herkkupanelisti Mira. Pohdimme myös millaisia vaikutuksia sokerilla on elimistöön ja miksi hiilarit ovat niin koukuttavia? Siinäpä purtavaa kerrakseen.
Podcast -linkki:
Herkut haltuun
LÄHTEET :
Huttunen, J. 2013. Sokeri-puhdasta, valkoista ja vaarallista. Duodecim.
https://www.duodecimlehti.fi/duo11112
Tunnesyöminen hallintaan. 2020. Sydänliitto.
https://sydan.fi/fakta/tunnesyominen-hallintaan/
Palssa, A. Tunnesyöminen. 2020. Syömishäiriöliitto.
https://syomishairioliitto.fi/blogi/tunnesyominen
Ravitsemustieteen perusteet
Energiaravintoaineet. N.d. Terve urheilija. Luettu 4/2022.