Tampere
30 Jan, Monday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Final Camp – ProjektipäällikkönäKirjoittanut: Oskari Avotie - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Lähdimme tiimini Value Creative oskin kanssa final campille Kaliforniaan San Franciscoon. Tässä esseessä käydään läpi, kuinka meidän tiimi päätyi valitsemaan kohteen ja mitä sen eteen tehtiin. Toivottavasti tekstistä tulee olemaan hyötyä tuleville final campiä suunnitteleville tiimeille.

 

Lähdimme final campillemme 2019 marraskuun puolessa välissä ja aloitimme jo reissuun valmistelut jo tammikuussa 2018.

 

Aluksi kartoitimme mihinkä tiimin jäsenet haluaisivat lähteä final campille. Mitä he siellä haluavat tehdä, nähdä ja kokea. Listallamme oli useampia maita mm. Australia, Brasilia, Aasian maita, mutta päädyimme valitsemaan Yhdysvallat ja Kalifornian osavaltion. Syitä tähän oli se, että ilmastoltaan paikka on ok, paljon nähtävään ja tehtävää sekä siellä sijaitsee Proakatemian kumppani hyväntekväisyys järjestö Riekes Center.

 

Kun olimme päättäneet minne haluamme mennä, oli aika miettiä, kuinka pääsemme sinne. Otimme lähemmän yhteyden Riekes Centeriin. Yksi tiimimme jäsen oli jo käynyt keskuksessa aiemmin ja hänellä oli valmiina lämpimät suhteet Amerikan päähän. Sovimme miten kuviot oikein menevät ja mitä voimme tarjota toisillemme. Riekes Centeriltä kävi oma perehdyttäjä kertomaan meille heidän toiminnastaan ja valottamaan mitä voimme odottaa matkalta. Pyrimme pitämään kommunikaation meidan ja Riekesin välillä hyvinä koko prosessin ajan. Valitsimme yhteyshenkilön pitämään yhteyttä, joka oli hyvä ratkaisu sillä viestintä toimi hyvin.

 

Tärkeänä osana final campille lähtöä on sen rahoittaminen. Me varauduimme tähän tekemällä jo aikaisessa vaiheessa suuntaa antavan budjetin, johon otimme mukaan majoituksen, vuokra-autoa, lennot jne. Budjetti antoi kuvan siitä, kuinka paljon rahaan on kerättävä. Suunnittelimme, että teemme matkaan tarvittavat rahat yhdessä 12H innovaatioilla. Onnistuimme hankkimaan 4 toimeksiantoa, jotka toimivat myös hyvänä treeninä 24H loppunäyttöön.

 

Lisäksi haimme TAMKilta lyhytaikaisen vaihdon tukirahaa, joka oli 250€ per henkilö. Tämä raha menee suoraan jokaisen matkaan lähtevän tileille. Tämä kannattaa muistaa tehdä ajoissa ja ehdottomasti kannattaa hyödyntää.

Matkaan myös tarvitsee matkaohjelman, jonka suunnittelimme etukäteen. Maksoimme myös päivärahoja ennakkoon niitä tarvitseville. Päivärahat ovat hyvä mahdollisuus valmistautua San Franciscon korkeaan elintasoon.

 

Matkaan on tehtävä myös ESTA-hakemus, joka on oltava, jos Amerikan maalle haluaan astua. Myös passin on oltava 6kk voimassa vielä matkalta palattua. Nämä asiat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon.

 

 

Oppeja final camp- projektipäällikkönä toimimisesta

Opin itsestäni, etten ole matkojen suunnittelija ihmisiä. En todellakaan nauti suuren ryhmän matkan järjestämisen tuomasta sekavuudesta ja hälinästä. Onneksi tiimistä löytyy niitäkin ihmisiä, jotka nauttivat järjestämisestä ja tulivat auttamaan järjestelyjen kanssa. Akatemialta oppina on vuosien varrella tullut se, että suurella ryhmällä päätösten tekeminen on välillä haastavaa. Pyrin projektipäällikkönä rajaamaan mahdollisia vaihtoehtoja, jotta päätöksistä tulisi nopeampia. Tämä oli mielestäni onnistunut tapa tehdä päätöksiä. Viimeisenä pointtina on nostettava esille se, että ei missään nimessä kannata alkaa yksin tekemään kaikkea. Kannattaa kasata pienempi porukka, joka vie asiaa kokoajan pikkuhiljaa eteenpäin. Toivottavasti tästä jäi jotain oppeja ja koppeja mieleen. Hauskaa tulevaa final campiä. NAUTTIKAA!!

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close