Tampere
30 Sep, Saturday
12° C

Proakatemian esseepankki

Eventa 4.0 24HKirjoittanut: Aliisa Räsänen - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Toimin yhdessä Sampan kanssa Eventan projektipäälliköinä. Ennakkoon otimme selvää aiempien kokemuksista toimia 24h haasteessa. Saimme vinkkejä, kuinka valmistautua ennakkoon tähän rutistukseen.

Kävimme läpi mitä tavoitteita ja fiiliksiä tiimin jokaisella jäsenellä on ennen 24hta. Kyselyn teimme forms-lomakkeella, näin kaikki saivat sanoa sanottavansa omaan tahtiinsa ja ilman että muiden mielipiteet vaikuttaisivat omiin mielipiteisiin. Kyselystä esille tulevien asioiden avulla pystyimme hahmottamaan millä mielellä tiimi lähtee loppunäytön rutistukseen ja millä eväillä he tulevat jaksamaan painaa pitkän päivän töitä. Varauduimme esille tuleviin asioihin ja varmistimme, että jokainen muistaa levätä edellisen viikonlopun.

Ennakkoon oli epävarmaa onko Eventallakin kaksi toimeksiantajaa, vaikka tiimimme kokoonpano on vain seitsemän henkilöä. Maanantai aamuna saimme kuulla onneksi positiiviset uutiset, että meillä on vain yksi toimeksiantaja. Tämä tietoa oli huojentava, sillä olisi ollut todella vaikeaa jakaa porukkaa kahtia tai tehdä samaan aikaan kahta toimeksiantoa. Ja ennen kaikkea myös siksi, että saimme tehdä töitä yhdessä koko tiimin voimin.

Eventa sai toimeksiannoksi luoda brändi suunnitteilla olevalle verkostoalustalle. Toimeksiantaja Gronlund Palvelut Oy antoi Eventalle 24 tunnin haasteen, jonka aikana Eventa ratkaisee sen. Haasteena oli bränditehtävä, jonka tavoitteena oli vahvistaa Gronlundia ja kehitteillä olevaa

Gronlund platformia tunnettuna ja haluttuna kumppanina sekä Suomessa, että kansainvälisesti. Eventan tehtävänä oli selvittää, miksi siivousalan yritykset tekisivät yhteistyötä ja millaisen brändin alla.

Toimeksiannon saatuamme menimme kyselytunnille jutellen toimeksiantajan kanssa, saimme kattavasti lisätietoa ja varmuutta mistä koko haasteessa on kyse. Myöhemmin soitimme toimeksiantajalle ja kysyimme uusia esille tulevia kysymyksiä. Yhteydenpito asiakkaaseen on erittäin tärkeää.

Aloimme kartoittaa tilannetta yhdessä tiimin kanssa. Jakauduimme pariin porukkaan, toiset alkoivat tutkia yritysten tilannetta ja toiset asiakkaiden puolta tilanteessa. Päätimme Samuelin kanssa, että 24h:ssa käytämme taktiikkaa: Tunti töitä, lyhyt tilanne katsaus ja taas tunti töitä. Tätä ennen asetimme tavoitteet mitä seuraavan tunnin aikana tulisi tapahtumaan, katsauksessa kävimme läpi toteutuiko tavoitteet. Ja oliko asetetut tavoitteet ja taktiikat hyviksi vai pitäisikö taktiikkaa muuttaa?

Kun ilta venyi myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Alkoi ennakkoon sovitut rutiinit lipsua ja teimme töitä aika jouhevasti ja soljuvasti. Kuitenkin tehden niitä asioita joita haasteessa onnistustuminen olisi mahdollista.

Eventan onnistumisen takana oli kaikkien tiimiläisten vahva työmoraali, hyvä asenne ja omien rajojen pitäminen. Söimme, nauroimme, teimme töitä yhteisen päämäärän eteen.

Onnistuneessa tiimikokemuksessa avain asemassa olivat mielestäni: Yhdessä asetetut tavoitteet, hyvä ilmapiiri, turvallinen olo tuoda omat mielipiteet esille. Toisten kunnioittaminen ja parin vuoden aikana toisista opitut asiat auttoivat ymmärtämään, miten kukin tiimiläinen toimii ja kuinka hänelle kannattaa asiat ilmaista. Toimeksiantajan aito tyytyväisyys nostatti tunnelman uusille asteille tiistai iltapäivänä.

Ja lopussa kiitos seisoo. 24h oli upea tiimikokemus vielä akatemian loppumetreille.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close