Tampere
13 Apr, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Etätapaamisten hyödytKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Etätapaamiset ovat loistava tapa tehostaa yrityksen myyntiä. Etätapaamisen avulla voidaan tapaaminen hoitaa tehokkaasti ja kuluja säästäen. Jos esimerkiksi Tamperelainen yritys haluaisi myydä palveluitaan helsinkiläiselle yritykselle, kertyisi matkakilometrejä n. 400km ja työaikaa tuhlaantuisi pelkkään matkustamiseen n. 4h. Etätapaamisen avulla voidaan määrittää pienessä ajassa onko yhteistyön aloittamiselle perusteita. Tässä kohtaa Tamperelaisen yrityksen ei ole tarvinnut käyttää kuin pieni määrä työaikaa, kunhan etätapaamiseen tarvittavat materiaaalit ja myyntispiikit ovat selvillä. Yritysten välille muodustuva suhde on myös luonteltaan hyvinkin dynaaminen, joka mahdollistaa nopea reagoinnin.

Etätapaamiset ovat myös hyvä erottautumiskeino. Lyhyen etätaapamisenajan saaminen kohdeyritykseen on huomattavasti helpompi saada, koska aika on pienimpi ja tapaaminen voidaan toteuttaa paikasta riippumatta. Lyhyessä ajassa hyvä myyjä pystyy hyvin tuomaan esiin sen miksi yritys on parempi kuin kilpailijansa. Etätapaamista ehdottava yritys myös luo itsestään kuvan, joka on erilainen kilpailija. Tehokkuus ja ajankäytön hyödyn maksimointi ovat keskiössä. Kaupan todennäköisyys myös kasvaa, koska ensikosketus saadaan tehtyä paljon helpommin, kuin kummankin osapuolen resursseja sitovia F2F tapaamisessa.

Etänä tapaamisen hyöty on myös siinä, että kun se pystytään toteuttaamaan tiukalla syklillä, niin todennäköisesti langan toiseen päähän tulee oikea henkilö. Niin sanotusti asiasta päättävä henkilö. Tämän avulla vältetään tilanne, jossa myyjä esittelee tarjoamansa yhdelle henkilölle yrityksessä jolloin myyntipuheen kuullut henkilö esittelee sen eteenpäin asiasta päättävvällä henkilölle. Tälläisissä tapauksissa kaupan mahdollisuus pienenee huomattavasti, koska usein tässä kohtaa saatta sattua ns. rikkinäinen puhelin efekti. Onnistuneen kaupan edellytyksenä on, että myyjä pääsee puhumaan oikealle henkilölle.

Etätapaamiset ovat loistava tapa lyhentää yrityksen myyntiputkea ja karsia siitä tehottomia vaiheita pois. Tällä tavoin pystytään maksimoimaan myynnin tehokkuus ja kontaktoivien yritysten määrä.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close