Tampere
26 Feb, Friday
2° C

Proakatemian esseepankki

ETÄILY – PROS (AND CONS)Kirjoittanut: Micaela Erola - tiimistä Pinkut 1.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Korona herättää meille monille jo pelkkänä sanana vain negatiivisia tunteita, minä olen yksi heistä. Tämä ihana maailma, jossa nyt elämme alkoi vuoden 2020 alussa. Ensin ajattelin, että korona pysyy Aasiassa ja Kiinassa, kyllä me suomalaiset ja eurooppalaiset voimme jatkaa normaalia elämäämme, koska niinhän THL ja Suomen hallituskin alussa tuumasivat. Ei minulla tai varmaan monella muullakaan ollut hajua millaiseksi tilanne oikeasti menee. Käsidesiä ja kasvomaskeja kaikkialla, unohtamatta vähintään kahden metrin turvavälejä. Samalla kaikki tapahtumat perutaan tai siirretään etäyhteyksien varaan, kuten koulumme.

Kun aloitin elokuussa opiskeluni Proakatemialla odotin innolla uusiin luokkakavereihini tutustumista ja opiskelijatapahtumia. Muutamiin TTO:n järjestämiin tapahtumiin pääsimmekin luokkani kanssa tutustutumaan, mutta sitten kaikki peruttiin kertaheitolla. Opiskelijatapahtumien peruminen toki harmitti, mutta enemmän harmitti etäopetukseen siirtyminen. Etäopetukseen siirtyminen hankaloitti omiin luokkalaisiin tutustumista, on meitä kuitenkin 60 opiskelijaa ja lisäksi 20 opiskelijaa entren puolelta.

Olen kyllä saanut hyviä ystäviä jo nyt luokaltamme, mutta haluaisin tutustua yhä useampaan. Ennen tiimijakoa minulla oli luokaltamme tietty kaveriporukka missä olin enemmän, niin kuin monella muullakin. Nyt kun meidät jaettiin joulukuussa tiimeihin, olen oman kaveriporukkani lisäksi tutustunut tiimini jäseniin paremmin. Silti harmittaa, että kahdesta muusta tiimistä ihmiset, joiden kanssa en ennen tiimeihin jakoa juuri viettänyt aikaa, ovat minulle aika tuntemattomia vielä. En usko, että asia olisi näin, jos koronaa ei olisi ja olisimme päässeet opiskelemaan normaalisti läsnä ja osallistumaan sekä Proakatemian tapahtumiin, että muihin opiskelijatapahtumiin. Tilanne on korjattavissa, meillä on vielä paljon opintoja edessä, mutta olisihan se kiva jo päästä näkemään ihmisiä.

Tutustuminen ei ole ainut haaste etäilyssä. Aika usein jokainen meistä törmää tilanteeseen, kun Zoom tai Teams ei aukea, mikki ei toimi tai vaihtoehtoisesti unohdat mikkisi päälle. Netti katkeaa, etäyhteydet kaatuvat, puhe pätkii ”anteeksi en kuullut mitä sanoit, netti pätkii, voitko toistaa?” Etäily ei myöskään ole kaikille helppoa. Olen huomannut useammalla oppilailla teknisiä haasteita, puhumattakaan opettajista. Kerran jouduin itse tekemään juridiikan tunnillemme istunnon, koska opettajamme sitä ei vain osannut tehdä. Se oli pieni vaiva minulle, mutta opettajalla oli koko kurssin ajan haasteita Zoomin kanssa, tämä ei ole hänen vikansa, mutta väistämättä siinä opetuskin hieman kärsii, jos havainnollistavaa diaesitystä ei saa jaettua muille. Kaikesta kuitenkin selvitään yhteistuumin ja hätä keinot keksii.

Kaikki ei kuitenkaan pyöri koulun ympärillä. Monet yritykset esimerkiksi ravintolat ja yökerhot ovat menneet konkurssiin jatkuvien rajoitusten takia. Myös urheiluseurat ovat pian pulassa ja hätäapu rahoitusta tarvittaisiin. Työntekijöitä on lomautettu valtava määrä, moni kavereistanikin on tällä hetkellä osa-aika lomautettuna. Tilanne on vaikea, koska yrityksiä haluaisi tukea, mutta koronaa ei haluaisi ehdoin tahdoin lähteä hakemaan esimerkiksi yökerhosta, missä turvavälit ja suositukset eivät toteudu. Jotain olisi keksittävä ja pian, itse odotan jo kovasti rokotetta, koska toivon sen avulla saavan vanhan maailmamme takaisin ja yritykset pyörimään.

Jos jotain positiivista pitää hakea koronasta, niin ainakin saa nukkua aamuisin pitkään, koska makuuhuoneesta on lyhyt matka keittiönpöydälle, jossa tietokone ja koulupäivä odottavat. Voin olla yökkäressä vaikka koko päivän! Toivon, että koronan loputtua opimme myös arvostamaan asioita, johon meillä on mahdollisuus uudella tavalla.

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close