Tampere
03 Dec, Sunday
-10° C

Proakatemian esseepankki

Epävarmuuksista eroon



Kirjoittanut: Irina Klimova - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
You are a badass: Lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä
Jen Sincero
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Monesti unelmamme kaatuvat omiin epävarmuuksiin, pelkoihin tai vanhoihin suuttumisiin, joita ihmisillä on yllättävän paljon. Omat ajatukset vaikuttavat meidän tulevaisuuteen niin, että saatamme itse rakentaa vääränlaisen reitin kohti onnistumisia. Ihminen liian helposti keksii itselleen ongelmia sekä tekosyitä, että miksi hän varmasti epäonnistuu jossakin asiassa, vaikka asiat olisivat muuten aivan toisin. Juuri usko tällaisiin ajatuksiin huomattavasti hidastaa omaa onnistumista.

 

Tätä asiaa on hyvin käsitelty Jen Sinceron kirjassa nimeltään ”You are a badass: lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä”. Kirjailija auttaa suhtautumaan arjen ongelmiin sekä oman pään sisäisiin mörköihin rennommalla tavalla. Mikään ei oikeasti ole niin vakavaa, jos ei itse päätä tehdä siitä sellaisen. Tämä kirja on rohkea ja uskomattoman vilpitön. Se saa sinut heräämään sekä ryhtymään toimiin ilman pelkoja.

 

Tärkein ajatus oli se, että omaan tulevaisuuteen voi vaikuttaa muuttamalla omaa ajattelutapaa. Tässä on muutama ajatus, joita pohtimalla pääsee suhtautumaan omaan toimintaan täysin uudesta näkökulmasta.

 

 

  1. Unelmiesi elämä on jo olemassa

Ajattele sitä, että haluamasi raha ja kannat ovat jo olemassa. Tulevat liikekumppanisi ja muut merkittävät ihmiset asuvat jo jossain. Tälläkin hetkellä olet saamassa ainutlaatuista kokemusta. Kaikki tämä jo odottaa sinua.

 

 

  1. Polku ajatuksesta todellisuuteen

Ajatuksemme muuttuvat sanoiksi ja sanat uskomuksiksi. Sen jälkeen teemme asioita, joista tulee tottumuksia ajan myötä. Ja tottumukset sitten muokkaavat todellisuutta. On käynyt ilmi, että ajatukset vaikuttavat suoraan elämäämme. Kyllä täsmälleen! Siksi on erittäin tärkeää suodattaa ne.

 

  1. Anteeksi antaminen tarkoittaa vapauden löytämistä

Jokaisella meistä on ollut elämässämme hetkiä, jolloin meitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Mutta jos pidät tätä kaunaa jossakin sisälläsi ja muistat usein siitä, se vain pahentaa sinua.

Anteeksiantaminen tarkoittaa hyvinvoinnin asettamista korkeammalle kuin halu olla oikeassa.

Kyllä, rikoksentekijöiden anteeksi antaminen ei ole helppoa. Mutta kun sinusta tuntuu, että olet vahvempi kuin kaunasi, vihasi tai tuskasi, siitä tulee paljon helpompaa.

 

  1. Keskity hyvään

Kun ajattelet positiivisesti, hyvät asiat tulevat elämääsi useammin. Ja kun päästät päähäsi kateuden, ahdistuksen ja itsevarmuuden, ei kannata odottaa hyviä asioita. Tämä on energian laki.

Sinä itse valitset, miten täytät elämäsi. Tee siitä positiivisempi esimerkiksi toivottamalla ”Hyvää päivää” ympärilläsi oleville. Kehu kauppiaita, ystäviäsi tai työtovereitasi. Tärkeintä on, että kehusi ovat vilpittömiä.

 

  1. Katso pelkoihin taustapeilistä

Muista yksi vanhoista peloistasi joka kunnolla ravisti sinut. Onko se mielestäsi yhtä kauhea nyt? Todennäköisesti ei. Tämä tarkoittaa, että nykyisistä peloistasi tulevaisuudessa tulee yhtä vähäpätöisiä sinulle. Joten miksi sitten murehtia nyt? Katso niihin suoraan tulevaisuudesta.

Sinun ei tarvitse olla aikakone tehdäksesi tämän. Riittää vaan kuvitella, että olet jo käsitellyt sitä, mikä pelotti sinua kauan sitten. Kun teet tämän, pelot ja vaikeudet menettävät pelottavan voimansa.

 

  1. Unohda, mitä ihmiset ajattelevat sinusta

Jos ajattelet koko ajan, mitä muut ajattelevat, pysyt vaan paikallasi. Ja kun haluat jotain, mutta epäilet, vastaa 3 yksinkertaiseen kirjan kysymykseen:

 

– Haluanko todella olla / tehdä / saada se?

 

– Johtaako se minut polulle, jonka avulla saavutan päämääräni?

 

– Onko siitä haittaa jollekin muulle?

Jos todella haluat jotakin ja luotat kykyihisi, tee se! Sinun ei tarvitse pyytää kaikilta neuvoja, eikä todellakaan kannata miettiä, mitä muut sanovat sinusta.

 

  1. Katso ongelmiin eri näkökulmista

Meillä on usein ongelmia. Mutta mitä, jos jotkut niistä ovatkin keksittyjä? Tämän selvittämiseksi Jen Sinsero neuvoo kirjassaan tämmöistä tapaa:

 

Kirjoita ongelmasi paperille. Katso sitä huolellisesti ja yritä muotoilla se uudelleen niin, että saat ratkaisun lisäämällä  “koska …” lauseeseen. Esimerkiksi: “Minun on vaikea kommunikoida uusien ihmisten kanssa, koska…”. Tästä näet mahdolliset toimet, jotka aiheuttavat ongelman, ja mihin pitäisi keskittyä sen korjaamisessa.

 

  1. Käsittele pitkäaikaisia ​​uskomuksiasi

Uskomuksesi tulevat suoraan alitajunnastasi, joka on kerännyt tietoa koko elämäsi ajan. Mutta se, mitä meissä on annettu lapsuudesta lähtien, ei ole aina oikein. Silloinkin kun ylität tavalliset tekosi, vanhat uskomuksesi pysyvät silti kanssasi. Nämä huomaamattomat, mutta tärkeät hetket voivat häiritä suuresti kehitystäsi, harkitse niitä uudelleen.

 

 

Itselleni kirja lisäsi itsevarmuutta projektien toteuttamisessa, sillä usein omat pelot eivät anna tekemään sitä, mitä oikeasti haluaisin. Olen ennenkin kokenut, että ajatuksilla on paljon valtaa, ja tämä kirja vaan vielä kerran todisti sen. Varsinkin ajatus siitä, että täytyy käsitellä vanhoja uskomuksia on mielestäni tärkeä, sillä ne ovat usein niin syvällä alitajunnassa, että niitä ei edes huomaa. Ajatus epäonnistumisesta tai siitä, että isojen tavoitteiden saavuttaminen ei ole minua varten, voi tuntua täysin normaalilta, vaikka oikeasti se ei ole normaali. Meidän vanhempia on kasvatettu erilaisissa olosuhteissa sekä erilaisessa maailmantilanteessa, jonka takia heille annettiin erilaisia uskomuksia. Ne ehkä olivat päteviä heidän nuoruudessaan, mutta eivät välttämättä enää. Kuitenkin he antavat lapsilleen heille tuttuja ja normaaleilta tuntuvia ajatuksia, joita meidän on myöhemmin itse muokattava.

 

Tekemisessä ei ole oikeasti rajoja. Tai oikeastaan raja tulee siihen, mihin itse vedät sen.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close