Tampere
22 Sep, Friday
22° C

Proakatemian esseepankki

EpämukavaaKirjoittanut: Anna Lundberg - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Epämukavuusalue on juuri sitä itseään; epämukavaa. Jatkuvasti toitotetaan, kuinka epämukavuusalueelle tulisi pyrkiä ja kuinka se kehittää. Miksi? Voin rehellisesti sanoa, että ensimmäisiä kertoja akatemialla aiheesta puhuttaessa minua kauhistutti ajatus epämukavuusalueelle menemisestä. Mitä tapahtuikaan; olen tällä hetkellä yksi aiheen puolesta puhuja.

Tämän vuoden tavoitteekseni otin epämukavuusalueelle menemisen. Alkuun se oli vaikeaa ja pelottavaa, mutta nyt se ei enää tunnu niin kamalalta. Minulla niinkuin monella muulla oli puhelinkammo. Lähdimme tiimimme likkojen kanssa projektiin, jossa bookkaamme yritystapaamisia. Ensimmäinen päivä oli suoraan sanottuna kamala, mutta jo seuraavana päivänä olin itsevarmempi ja tein selkeät tavoitteet monta bookkia pitäisi saada, jotta olisin itseeni tyytyväinen ja näin bookkeja rupesi syntymään. Jälkikäteen katsottuna rahallisesti projekti ei ollut otollinen, mutta oppia ja itsevarmuutta sain valtavasti. Tunne siitä, että selvisin ja ylitin itsesi on mieletön. Siihen jää melkein koukkuun, näin on ainakin minulle käynyt. On myös totta mitä puhutaan; se kehittää. Olen huomannut, että uusissa tilanteissa menen harvemmin enää jäihin ja pystyn olemaan itsevarma tilanteesta riippumatta.

Yksi suurimmista epämukavuusalueista minulle on yritystapaamiset ja ennenkaikkea yritysmyynti. Olin juuri tämän takia päättänyt, että myyntipäivillä viimeistään menen kohtaamaan pelkoni. Myyntipäivät koittivat ja olimme Essin kanssa matkalla akatemialla hakemaan lisää myytävää, mutta matkapysähtyi kun sain puhelun Markkinointiakatemialta. Puhelussa tuli ilmi, että jos haluan mennä kokeilemaan myyntitaitojani se on tehtävä heti tiukkojen aikataulujen takia. Sydän hakkasi tuhatta ja sataa, kun kaarsin Markkinointiakatemian pihaan. Intin monta kertaa Essille etten pystyisi menemään, mutta Essi oli rauhallinen ja vakuutteli, että pystyn siihen. Kädet täristen kirjoitin tietokoneelle laskelmia kahvipakettien hinnoista, että vaikuttaisin edes vähän ammattimaiselta. Sitten se olikin menoa. Harvoin on elämässä noin paljon jännittänyt, mutta samantien kun pääsin toimitusjohtajan huoneeseen jännitys kaikkosi. Enkä voi liikaa korostaa sitä tunnetta, kun lähdin takaisin autolle. Sain isot kaupat tehtyä, mutta edes se ei tuntunut niin upealta kuin se, että olin juuri moninkertaisesti ylittänyt itseni.

Epämukavuusalueesta puhuminen ja kannustaminen tuntuu niin kauan turhalta, kunnes on itse sen kokenut. Alkuun pidin tätä täysin turhana enkä nähnyt hyötyä. Nyt pystyn sanomaan, että se kannattaa. Kokeile edes!

Kommentit
  • Atte Westerberg

    Rehellistä, omalaatuista ja helposti luettavaa tekstiä! Joku fiksu tyyppi joskus sanoi että tehokkain kehittyminen ja oppiminen tapahtuu epämukavuusalueella. Go Anna! Voisiko tulevaisuudessa hyvä jatko esseen aiheelle olla esimerkiksi miten tiimissä voisi rohkaista muita menemään enemmän epämukavuusalueelle?

    23.1.2020
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close