Tampere
02 Dec, Saturday
-13° C

Proakatemian esseepankki

Ensimmäinen talous essee!Kirjoittanut: Sahar Arzagani - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Revenan tuloslaskelma
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Usein puhutaan, ettei tradenomin opiskelijoilla ole tarpeeksi ymmärrystä taloudesta tutkinnon suoritettuaan. Mitä mieltä sinä olet Proakatemialainen? Koetko, että handlaat talouteen liittyvät asiat myös koulun jälkeen?  Ilman talouspäällikköä ja tiimiä?

Itse en ole erityisen loistava talousasioissa tai jos ollaan ihan rehellisiä, niin olen jopa aika huono. Osaan hoitaa omat talouteeni liittyvät asiat, mutta kaikki muu mikä liittyy yrityksen talouteen, on aika lailla hepreaa. Toisaalta olenko tehnyt mitään sen eteen? En niinkään, paitsi nyt syksyllä hain Revenan taloustiimiin. Ja ai niin kerran saatoin käydä Elinan vetämän ristipölytys pajan, koskien talousasioita. Kirjoitin pajasta hirveästi muistiinpanoja ja noh eipä sitä ole tullut vilkastua enää sen jälkeen. Ajattelin, että yksi niistä syistä miksi hain Proakatemiaan oli se, että saisin yrittäjyyden valmiudet, johon liittyy hyvinkin vahvasti talouden ymmärrys. Ja mielestäni sen pitäisi olla osana jokaisen akatemialaisen arkea, josta tulisi ymmärtää ainakin perusasiat. Toki jokainenhan pystyy perustamaan yrityksen ilman sen kummempaa ymmärrystä talousasioista, mutta kovin pitkälentoista toimintaa ei välttämättä pysty toteuttamaan. Akatemialla opiskelijoille on annettu, tietynlainen vapaus tekemiseen. Tässä on ollut sekä hyviä että hieman haastavia puolia. Omana haasteena on ollut juurikin se kuinka, aktiivinen yksilön täytyy olla, oppiakseen uusia asioita. Tässä haluan kehittää itseäni ja olenkin päättänyt, että valmistuttuani akatemialta, taloussanastot ovat hyvässä hallussa sekä ymmärrys talouden toiminnasta ja hallinnasta on parantunut. Babysteppinä itselleni oli, että aloitan Revenan taloustiimistä ja ensikeväänä aionkin hakea talouskurssiin.

 

Revenan tuloslaskelma 2o2o

Taloustiimissä päätimme tehdä oppimisesta hauskempaa tekemällä yhdessä! Jokaisen Revenalaisen tehtävänä onkin siis pohtia osuuskuntamme tuloslaskelmaa ajalta 7.2.2020-31.10.2020. Tuloslaskelma kertoo yrityksen tuloksen eli voiton tai tappion tiettynä ajankohtana. Yleensä se on tilikausi, joka on tyypillisesti 12 kk, kuten meillä Revenassa. Tuloslaskelmasta selviää kaikki ne luvut, mitkä kertovat miten tilikauden tulos on syntynyt eli mm. liikevaihto, liikevoitto, henkilöstökulut, tuloverot ja niin edelleen.

Revenan tavoite:

Syksyllä 2020 tiimimme asetti eri tavoitteita, joista yhtenä oli saavuttaa 200 000 euron liikevaihto vuoden loppuun mennessä. Esseen päätteeksi selviää missä vauhdissa Revena menee tämän suhteen.

Projektit:

Myyntituotot ovat eriteltynä kolmeen eri myyntitiliin: Herkän, Tönön sekä muiden pienempien projektien. Näistä kahden ensimmäisen liikevaihto on ollut yhteensä reilut 56 000 euroa ja muiden projektien noin 70 000 euroa. Vaikka Tönö ja Herkkä ovatkin Revenan isoimpia projekteja, ovat nämä pienemmät projektit tuottaneet suurimman liikevaihdon tältä ajanjaksolta. Tämä kertoo meille siitä, miten jokainen projekti on tärkeä ja pitkältä aikaväliltä katsottuna hyvinkin tuottoisa. Näitä projekteja Revenan kannattaa ehdottomasti myös jatkossakin tehdä.

Kulut:

Palkkaa Revena on nostanut vain alle 10 000 euroa, mikä on aika vähän siihen nähden, kuinka paljon projekteista on tahkottu rahaa. Uskon tämän johtuvan osin siitä, miten korona vaikutti meidän kiinteiden kulujen rakenteen muuttumiseen. Jäsenet eivät nostaneet tiliänsä tyhjäksi, sillä taloustiimin tuli laskea kiinteät kulut kokonaan uusiksi ja jyvittää ne jokaiselle. Lisäksi, koska olemme loppupeleissä opiskelijoita, niin moni ei myöskään ole voinut nostaa palkkaa rajoitetun tulonsa takia.

Revena on käyttänyt materiaali- ja palvelukuluihin yhteensä noin 45 000 euroa, jotka ovat menneet mm. eri projektien käyttöön. Muihin kuluihin kuten matkakuluihin sekä päivärahoihin, jotka ovat kertyneet esimerkiksi eri myyntipäivistä, on mennyt yhteensä noin 17 000 euroa.

Missä siis ollaan:

Revenan liikevaihto kaiken kulujen jälkeen on 31.10.2020 mennessä huikeat 124 000 euroa, josta liikevoittoa on yhteensä 55 405 euroa. Tämän mukaan me olisimme tavoitteestamme noin 80 000 euroa vailla, mutta emme ole läheskään vielä laskuttaneet kaikkia projekteja, joten tavoitteen saavuttaminen on vielä mahdollista. Siispä hyvä Revena ja ei kun vaan kohti uusia projekteja.

Uskon myös, että jokaisen tiimiläisen ymmärrys talousasioiden puolesta parani edes hitusen tämän tehtävän myötä.  Ainakin minun 🙂

 

 

Lähteet: Revena osk. Tuloslaskelma 7.2.2020-31.10.2020.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close