Tampere
29 Jun, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

CARCCIA – Irtokarkkien kotiintoimituspalvelu TampereellaKirjoittanut: Teresa Ikonen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

CARCCIA – Irtokarkkien kotiintoimituspalvelu Tampereella

 

 

Carccia kuljettaa irtokarkkeja kotiinkuljetuksella Tampereella. Carccia syntyi tiimini pähkäilyjen tuloksena, kun pohdimme mitä liiketoimintaa kehittäisimme korona-ajalle, ja arvelimme irtokarkeille olevan kysyntää nyt, kun ne ovat monien kauppojen hyllyiltä poistuneet. Carccian idea on toimittaa asiakkaiden verkkokaupasta tilaamat irtokarkit heidän kotiovellensa, jotta tamperelaiset voisivat nauttia irtokarkkeja turvallisin mielin.

Tiimissä muutama henkilö innostuivat ideasta saman tien ja halusivat lähteä jalostamaan ideaa eteenpäin. Ei aikaakaan (ehkä muutama palaveri), ja Carccia oli syntynyt. Oli nimi, oli logo, oli sometilit ja verkkosivut. Carccia-pilottia päätettiin testata mahdollisimman pian, sillä pilotoinnin kauttahan sen näkee onko idea hyvä, mikä siinä toimii ja mitä täytyy kehittää. Tässä vaiheessa hyppäsin itse mukaan projektiin, ja pääsinkin heti tosi toimiin launchaus-viikonloppuna markkinoinnin ja asiakaspalvelun parissa. Samojen hommien parissa olenkin nyt viihtynyt jo kaksi viikkoa.

 

Miten toimitus tapahtuu?

Asiakas tilaa irtokarkit osoitteesta www.carccia.fi, hän valitsee haluamansa toimituspäivän ja ajan, maksaa tilauksen ja saa tilausvahvistuksen, jonka jälkeen jää odottamaan toimituksen saapumista. Ennen toimitusta asiakas saa ilmoituksen, että tilaus on matkalla hänen luokseen. Vallitsevan korona-tilanteen aikana toimituksissa vältetään ihmiskontaktia, joten tilaukset jätetään asiakkaan oven taakse, soitetaan ovikelloa ja poistutaan paikalta. Kehitimme kuitenkin jo alkumetreillä uuden idean toimituksiin, nimittäin drone-toimituksen, jonka otimmekin käyttöön jo toisena toimitusviikonloppuna! Drone-toimitukseen kuuluu 500g pussi karkkia, jonka drone lennättää asiakkaan luokse etukäteen sovitulle alueelle asiakkaan kotiosoitteen lähettyville. Toimituksen jälkeen asiakas saa vielä dronen kuvaaman videon toimitustilanteesta itselleen. Drone-elämyksestä tuli välittömästi hitti asiakkaiden keskuudessa, ja viime toimituspäivänä drone-tilaukset myytiinkin loppuun.

 

Carccian ja asiakkaan välinen vuorovaikutus

Carccian pakkaajat kirjoittavat mustien karkkipussien kylkeen valkoisella tussilla personoituja tekstejä piristämään asiakkaiden herkutteluhetkiä. Asiakas saa tilausta tehdessään myös toivoa omavalintaista tekstiä pussin kylkeen, ja moni näin tekeekin tilatessaan karkkia esimerkiksi lahjaksi läheiselleen. Asiakkaat ovat myös jakaneet paljon kuvia Instagramissa omista pusseistaan ja videoita drone-toimituksista, mikä tietenkin auttaa Carccian ilosanomaa leviämään, mutta myös edistää Carccian ja asiakkaiden välistä vuorovaikutusta somessa. Meille Carccialla asiakkaat ovat äärimmäisen tärkeitä, ja olemmekin saaneet paljon hyvää palautetta palvelustamme.

 

Takana on nyt kaksi toimitusviikonloppua (pe-la), sekä yksi toimituspäivä keskellä vappuviikkoa. Näiden viiden toimituspäivän perusteella voi todeta, että Carccian toiminta tulee todennäköisesti jatkumaan vielä pitkään. Tilausmäärät kasvavat jatkuvasti ja seuraajamäärät lisääntyvät sometileillä, selkeästi ihmiset kaipasivat Carccian kaltaista piristysruisketta tähän kevääseen!

Tutustu lisää ja tilaa omat carccisi osoittessa www.carccia.fi !
Seuraa meitä somessa: @carccia

Instagram: www.instagram.com/carccia/

Facebook: www.facebook.com/carccia/

Julkaistu myös: https://www.linkedin.com/pulse/carccia-irtokarkkien-kotiintoimituspalvelu-teresa-ikonen
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close