Tampere
22 Jan, Friday
1° C

Proakatemian esseepankki

Business leader messäsKirjoittanut: Mikko Laaksonen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Olimme hiljattain eräpajassa Kintulammen upeissa maastoissa. Saapuessani parkkipaikalle lähetin vielä puhelimellani viimeisen sähköpostin ja tuttuun tapaan selasin nopeasti uutiset ja kävin läpi kaiken maailman älypuhelin manööverit mitä nyky-homosapiens selviytyäkseen ”tarvitsee”. Noin parisataa metriä käveltyäni havahduin ah niin suloiseen hiljaisuuteen, – hiljaisuuteen millaista en ollut ”kuullut” aikoihin. Tunsin mieleni rauhoittuvan ja ikiliikkujan eli kalenteritetriksen pääni sisällä vaimentuvan metsän sydämessä. Minulla oli hyvä olla.

 

Metsän hyvinvointivaikutukset voikin jakaa psyykkisiin, fyysisiin ja kognitiivisiin.

Fyysisen hyvinvoinnin parantumisesta kielii sykkeen rauhoittuminen, sekä kortisolitason ja verenpaineen laskeminen. Kognitiivisesta vinkkelistä metsä nähdään tarkkaavaisuuden elvyttäjänä. Metsä tekee myös hyvää suolistomme bakteerikannalle ja keuhkojen hyvinvoinnille.

 

Pajassa istuimme nuotion äärellä, söimme eväitä ja joimme lähestyvän joulun kunniaksi lämmintä glögiä. Väistyvä BL Johanna piti meille mahtavat kiitosseremoniat.  Puhuimme yleisesti tulevasta keväästä, sekä Revenan uusista vastuurooleista. Pohdimme, kuka vie meidät parhaiten kohti tavoitteitamme ensi keväänä ja tämän ajatuksen pohjalta valitsimme tiimimme uudeksi BL:ksi talousvelhomme Jarkon. Odotan myös innolla uutta kokeilua, että BL valitsee itse ympärilleen ns. dream teamin ketkä muodostavan Revenan joryn.

 

Metsässä pajan pitäminen olikin mitä mieluisin kokemus. Toivoisin näitä järjestettävän enemmänkin. Pajan jälkeen lähtiessä fiilistelin sitä valtavaa energiaa mikä meidän poppoosta huokui. Vaikka oli kylmä ja märkää niin ihmisten kasvoilta paistoi ilo. Ihan vastaavanlaista tunnelmaa en ole päässyt kokemaan akatemian pajatiloissa Puistossa, Koskessa tai Kujalla. Uskonkin, että Revenaa tullaan näkemään enemmänkin luonnon helmassa. Metsään on hyvä mennä uupuneena ja stressaantuneena. Metsässä on niin paljon aistittavaa, että olet helpommin läsnä hetkessä ja kiinni todellisuudessa. Metsän siimeksessä voit hellittää.

 

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close