Tampere
01 Oct, Sunday
12° C

Proakatemian esseepankki

Unelmien Final CampKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiteksti: http://massiveosk.fi/2018/02/23/unelmien-final-camp/

 

 

Proakatemialla tiimiyritysten loppuhuipennusta kutsutaan Final Campiksi. Se toteutetaan viimeisenä opiskeluvuotena juuri ennen valmistumista. Final Campille lähdetään ulkomaille, jossa tehdään tiimin kanssa yhteinen projekti. Projektin tiimiläiset hankkivat, ja yleisestikin koko reissun suunnittelevat tiimiläiset itse. Projektissa tulee liikkua raha ja olisi hyvä, jos tienaamallamme summalla saataisi katettua esim. majoituskuluja.

 

Koska tiimimme koostuu monenmoisista persoonista, voi olla vaikeaa löytää jokaista miellyttävä vaihtoehto niin projektille kuin kohdemaallekin. Toistaiseksi olemme olleet yhdenmielisiä siitä, että Final Camp sijoittuisi Euroopan ulkopuolelle ja itse projektin kestoajaksi tulisi n. 7-10 päivää, jonka jälkeen matkaa saisi jatkaa haluamaansa suuntaan.

 

Projektia on kyselty jo Thaimaasta ja Meksikosta. Mielestäni hyvä kohdemaa on sellainen, jossa pääsee näkemään länsimaisuudesta poikkeavia tapoja toimia. Toivoisin pääseväni tutustumaan kohdemaassa aivan erilaiseen työ- ja yrityskulttuuriin. Thaimaa kävisi Final Campin kohdemaaksi erinomaisesti myös siksi, koska sieltä matkaa voisi jatkaa myös muuallekin Aasiaan, jossa nähtävä ja ihmeteltävä ei varmasti loppuisi kesken! Meksikossa taas viehättäisi värikäs latinokulttuuri, enkä ole käynyt siellä aiemmin. Olisi mahtavaa myös päästä kehittämään kielitaitoa puhumalla pitkästä aikaa espanjaa!

 

Itse Final Campilla suoritettavan projektin toivon olevan sen verran haastava, että joudumme oikeasti puhaltamaan näin isolla porukalla yhteen hiileen. Toivoisin, että viimeisessä yhteisessä projektissamme näkyy vuosien työ tiimin rakentamisessa. Haluaisin projektin olevan myöskin riittävän rento, koska kyseessä on myöskin viimeinen yhteinen matka kokonaisena tiiminä. Matkasta ei tulisi mielekäs, jos projekti toisi kaikille liiallisen stressin ja viimeisistä hetkistä yhdessä jäisi ikävä fiilis.

 

Toivon meidän kokevan tiiminä yhteenkuuluvuutta ja onnistumisen tunteita, ja että tekeminen yhdessä olisi superhauskaa! Tähän tavoitteeseen pääsemme jakamalla tehtävät tiimin jäsenille osaamisalueiden mukaisesti ja valmistautumalla projektin alkamiseen hyvissä ajoin jo Suomessa. Hyvä tiimi saa aikaan enemmän yhdessä, kuin sen jäsenet yksin. Hyvän tiimihengen ja tiimityön luominen on koko tiimin vastuulla, mutta sopivan projektipäällikön valinta auttaa viemään lopputuloksen maaliin asti.

 

Pidän huikean paljon matkustamisesta ja olen kiinnostunut kulttuureista sekä kansainvälisestä meiningistä, joten odotan innolla Final Campia mahtavan tiimimme kanssa. Se tulee olemaan viimeinen rutistus yhdessä värikkään porukkamme kesken ja varmasti ikimuistoinen! 🙂

 

 

Lähde: http://www.ium.fi/evaita-hyvaan-ja-toimivaan-tiimityohon/

 

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close