Tampere
13 Apr, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Blogiesseitä x 2Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Urhon hinnoittelu uudistuu keväällä 2018

 

Urho kyllästyi perinteiseen ja vanhanaikaiseen hinnoittelusysteemiin. Suurin osa ikkunanpesua tarjoavista yrityksistä myy palveluaan tuntiveloituksella, joka on muillakin aloilla hyvin yleisesti käytetty hinnoittelumalli. Tuntiveloitus on sinänsä ok, asiakas maksaa palveluntarjoajan ajasta jonka hän työhön käyttää ja palveluntarjoaja saa palkkion sen perusteella. Mutta montako ikkunaa tunnissa pesee? Mikä on työn lopullinen hinta? Mitäpä sitten kun työt ei sujukaan toivotulla tavalla? Kuuluuko asiakkaan maksaa hitaudesta tai kivien potkimisesta? Vaikka Urhon jätkät onkin tehokkaita eikä potki kiviä työajalla, haluamme muuttaa hinnoitteluamme asiakkaalle riskittömämmäksi sekä helpommin ymmärrettävämmäksi, ja siirrämme riskin tehottomuudesta ja yllätyksistä itsellemme. Näiden lisäksi haluamme erottua massasta, sillä kukaan muu ikkunoita pesevä yritys ei tietääksemme hinnoittele palveluaan samalla tavoin.

 

Paketoimme palvelumme ja aloitamme ikkunaperusteisen hinnoittelun. Tämä tarkoittaa sitä, että yhden ikkunan pesu alusta loppuun kaikkine pintoineen maksaa 14 €, tuuletusikkunat ja sitä pienemmät ikkunat 9 € kpl. Hintaan sisältyy niin sälekaihtimien ja ikkunapenkin pyyhkiminen kuin omien jälkien siivoaminenkin. Toisin sanoen koko paketti. Jälki on normaaliin tapaan priimaa, siitä emme tietenkään tingi. Hinta on aina kiinteä ja asiakas pystyy laskemaan paljonko asunnon ikkunanpesu tulee maksamaan kokonaisuudessaan, ilman, että ottaa yhteyttä. Nähtäväksi jää onnistummeko rakentamaan nettisivuillemme laskurin, joka laskee urakan asiakkaan puolesta. Tämä on selkeä ja asiakkaalle riskitön hinnoittelumalli, joka myös helpottaa ostoprosessia. Ainoa asia joka tarvitsee asiakkaan kanssa sopia on työn suorittamisen päivämäärä ja kellonaika.

 

 

Houdini-hinnoittelu –verkkovalmennus
Jari Parantainen, Suksee Oy 2017

—————————

Innovointia saksalaisten maassa

Perinteen mukaan Urho viettää joka vuosi pikkujouluja ennen vuodenvaihdetta. Pikkujoulut on oiva tapa päättää kulunut vuosi, miettiä miten meni, nostaa malja ja suunnitella tulevaa. Perinteisesti pikkujoulut on järjestetty Urhon kotikaupungissa Tampereella. Testissä on olleet Tampereen ravintolat ja pitkän linjan syömisen yhteyteen on järjestetty milloin mitäkin ohjelmaa, sisältäen työntekoa. Tänä vuonna vajaa neljävuotias Urho pakkasi laukut ja lensi Saksaan, jossa talouspäällikkö Piippo asustaa vielä toistaiseksi vaihto-opiskelun myötä. Piippo otti hallituksen vastaan Düsseldorfin lentoasemalla ja kuuden päivän strategiatyö pikkujouluineen oli valmis alkamaan.
Reissun päätarkoitus oli kirkastaa Urhon missio ja kehittää yritykselle uusi visio sekä keinot sen saavuttamiseksi. Samoja asioita on pyöritelty joka joulu mutta kasvun myötä niiden merkitys on kasvanut entisestään. Vuosi 2017 oli jälleen kaikin puolin opettavainen mutta nyt oppi on laitettava käytäntöön. Totesimme, että on aika alkaa keskittämään toimintaa entisestään, sillä toimiminen usealla toimialalla luo haasteita niin myynnin ja markkinoinnin kuin strategisenkin työn puolesta. Haluamme selkeyttää imagoa niin itsellemme kuin asiakkaillemmekin.

 

Ikkunanpesu on ollut osa Urhon toimintaa yli kolme vuotta, jonka takia toiminta alalla alkaa olemaan jo melko tuttua. Olemme myös todenneet, että alalla on edelleen paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, jonka voi havaita melko nopeasti pitämällä silmät auki liikenteessä. Likaisia ikkunoita riittää mutta ikkunanpesijöitä ei näy. Tuntuu, että osa ihmisistä on jo tottunut likaisiin ikkunoihin eikä välttämättä ymmärrä kuinka paljon ne vähentävät sisään tulevan valon määrää. Tähän haluamme tehdä muutoksen. Panostamalla vahvasti ikkunanpesun myyntiin ja markkinointiin visiomme on olla Tampereen alueella tunnettu ja merkittävä toimija ikkunanpesun alalla.

 

 

https://yrityksen-perustaminen.net/yrityksen-arvot/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close