Tampere
03 Dec, Sunday
-12° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee:ScrumhaasteKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Scrum

 

 

Pidimme tiimimme kesken kuukauden mittaisen scrum haasteen, jonka tarkoituksena oli saada porukkaa sitoutettua omiin askareisiinsa paremmin ja yhdistää tiimin tukeva voima niihin. Pidimme joka päivä klo 12.00 lyhyen palaverin, jossa käytiin pikaisesti läpi kysymysten pohjalta oman tavoitteen tilannetta. Kysymykset olivat:

 

1.Mitä teit edellisen päivän aikana?

2.Mitä aiot tehdä tämän päivän aikana?

3.Mitkä tekijät estävät sinua saavuttamasta sprintin tavoitteita?

4.Millaista apua tarvitset päästäksesi parhaaseen?

 

Tarkoituksena oli, että jokainen käy vuoronperään vastaukset kysymyksiinsä aika ripeästi läpi, eikä kenenkään vastauksiin jäädä paneutumaan palaverin aikana. Jokainen sai hyvin tästä käsityksen mitä kukin oli tehnyt tai aikoi tehdä ja mikäli jollain oli samoja tavoitteita tai ongelmia kuin itsellä, oli tuen ja inspiraation hakeminen toiselta helpompaa.

 

Mielestäni scrumin idea oli erittäin hyvä, mutta jokaisella oli niin erilaista tekemistä tai sitten jos keskittyi oppariin, niin opparin aihe erosi toisen aiheesta niin paljon, että oli haastavaa hakea tukea muilta. Näkisin, että jos tiimillä olisi yhteinen projekti käynnissä ja kaikilla sama tavoite, niin scrumin hyödyt saisi vielä huomattavasti paremmin esille.

 

Ketteryys haltuun: Scrum pähkinänkuoressa

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close