Tampere
10 Dec, Sunday
-10° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Videoita siellä, videoita täälläKirjoittanut: Removed User

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Yhä enemmän ja enemmän ihmiset käyttävät aikaansa erilaisten videoiden katseluun. Bisnesnäkökulmasta asiaa tarkastaen, voin oman kokemukseni mukaan todeta, että melkeinpä joka toinen asiakas, jonka kanssa olen ollut tekemisissä, on jollain tavalla ollut kiinnostunut videoista, mahdollisesti tilannut yritykselleen niitä ostamalla palvelun ja täten hyödyntänyt niitä omassa markkinoinnissaan. Valitettavasti edelleen kuitenkin saattaa törmätä yrityksiin, jotka eivät ole vielä ”videoiden aikakauteen” heränneet, saati yrityksiin, jotka eivät hyödynnä markkinoinnissaan millään tavalla sosiaalisen median kanavia.

Olen alkaneen syksyn aikana hurahtanut oikein kunnolla videokuvauksen ihmeelliseen maailmaan. Se johtunee osittain siitä, että kysyntä on kasvanut ja siitä, että videoita on helppo myydä sekä mukava tehdä, kun perusasiat ovat kunnossa.

Miten päästä alkuun, jotta videoprojekteja tulisi kuin liukuhihnalla? Ohessa muutama vinkki aiheesta kiinnostuneille.

 

1. Erotu joukosta

Vastaavanlaisia tuottajia on todella paljon, joten pohdi, miten erottua joukosta. Erikoistutko esimerkiksi tuottamaan videoita vain tietylle toimialalle, jolloin tunnet asiakkaasi, kuin oman puolisosi, vai tuotatko kenties videoita kustannustehokkaasti tehden laadukasta jälkeä? Tai onko erottuvuustekijäsi kenties huippuluokan editointitaidot?

2. Referenssit

Keväällä olin ensimmäistä kertaa mukana videoprojektissa, josta saimme tehdystä työstä laskuttaa x-määrän rahaa. Summa tuntuu nyt melko naurettavalta, mutta toisaalta sen hetkiseen tuotantojälkeen ja taitotasoon nähden täysin ymmärrettävältä. Jostain oli kuitenkin lähdettävä liikkeelle, jotta saisi kerrytettyä referenssejä, sillä ilman niitä on melko vaikeaa profiloitua ammattilaiseksi.

3. Laadukas jälki

Laadukas jälki koostuu kahdesta asiasta: a) kalustosta ja b) jälkikäsittelystä. Muutama vuosi taaksepäin tein videoita ”let’s puuhastellaan” -meiningillä YouTubeen, ehkä lähinnä siksi, että se tuntui kivalta ja osittain harrastukselta. Vaikka kanava ei koskaan lähtenyt nousuun (n. 300 tilaajaa), niin en silti sanoisi, että tunnit, jota videoiden tekemiseen käytin, olisivat menneet hukkaan. Päinvastoin kehityin mielettömästi kuvatun materiaalin jälkikäsittelyssä ja nyt jälkikäteen nuo opitut taidot ovat nyt muuttuneet euroiksi, erilaisten asiakasprojektien kautta.

Mitenkäs sitten tuo kalustopuoli? Referensseistä puhuessani kerroin tuosta viime keväänä tapahtuneesta projektista. Jälki, joka silloin muodostui, on jälkeenpäin katsottuna hieman amatöörimäistä. Videokuva saattoi täristä, äänet olivat kehnoja ja kuva ei ollut kovinkaan monipuolista. Mitäs nyt myöhemmin on tapahtunut? Uusien, ja uusien projektien myötä kokemusta on karttunut alle ja varsinkin nyt syksyn aikana olemme Valuessa poikain kanssa tehneet melko mittaavia investointeja kaluston suhteen. Gimbal, kuvausvalot, mikrofonit, terävästi piirtävä ja nopeasti tarkentava objektiivi… Hankintalistalla on edelleen kaikkea kivaa, mutta jo noilla asioilla laatu on ihan muuta verrattuna aikaisempaan.

4. Tunne asiakkaasi

Ota selvää asiakkaan tarpeista. Tunne niin asiakkaasi, kuin asiakkaan asiakkaat. Yritys todennäköisesti ostaa sinulta videoita omia asiakkaitaan varten. Tarpeen taustalla voi olla esimerkiksi jonkun tuotteen tai palvelun myynnin tehostaminen. Selvitä asioita niin paljon, kuin mahdollista ja älä oleta mitään, vaan kysy tarvittaessa. Lisäksi joidenkin toimialojen yrittäjillä saattaa olla erittäin vanhanaikaisia näkemyksiä. Kumoa nuo näkemykset ja tuo kourallinen 2018-lukua tilalle. Asiakkaasi yllättyvät positiivisesti ja ovat täten varmasti tyytyväisiä lopputulokseen.

 

 

“Älä myy videoita. Myy arvoa, jota asiakas tulee videoilla saamaan.”

 

Lähde: https://ellunkanat.fi/artikkeli/hanki-nakemys-tunne-yleisosi-ota-alusta-haltuun-hyvan-videon-abc/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close