Tampere
27 Mar, Monday
-5° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Tärkeintä on fiilisKirjoittanut: Susanna Leinonen - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kolmannen ideointikerran aiheena oli juhlien luonne ja tunnelma. Aloitimme jälleen kertaamalla niitä ideoita, joita nousi esille syksyn ideointikerroista. Oli hienoa, että jo tässä vaiheessa osallistujien joukosta nousi kyseenalaistamista ja jatkokysymyksiä aiheeseen liittyen.

Lähdimme liikkeelle käyttämällä innovointityökalua nimeltä Samalle sivulle. Ensin pyysimme osallistujia kirjaamaan paperille hiljaisuuden vallitessa viisi juttua, joiden toteutuessa voitaisiin sanoa juhlien onnistuneen. Tämän jälkeen listasimme papereihin viisi asiaa, joita emme missään nimessä haluaisi juhliin. Purimme tehtävän dialogin avulla.

Oli mahtavaa huomata, että siinä, mitä ei juhliin haluta, on monella akatemialaisella ja alumnilla hyvin samansuuntaiset mielipiteet. Pohdimme sitä, miten koulumaisuuden tulisi tai ei tulisi juhlassa näkyä. Totesimme myös, että iso osa juhlien onnistumisesta riippuu juhlatilan koristelusta ja fiiliksestä.

Siinä, mitä onnistuneisiin juhliin tarvitaan, tulikin taas monen monta uutta ideaa ja näkökulmaa. Ensivaikutelma on hirmuisen tärkeä, kuten myös juhlien yleistunnelma. Mitä enemmän juhlissa kuuluu naurua, sen paremmat juhlat ovat. Kunhan juhlan peruselementit ovat kunnossa niin sillä päästään jo pitkälle. Erityisesti yhteisöllisyyttä haluttiin korostaa, aivan kuten päävalmentajamme Veijokin vuoden ensimmäisessä projektoripuheessaan toi esille. Kun vielä muistaa ottaa huomioon pienet, kivat yksityiskohdat niin juhlista tulee varmasti loistavat!

Me synttäritiimissä haluamme pitää yhteiskehittämisen toimintamme runkona. Yhteiskehittäminen on palvelumuotoilua ja palvelumuotoilu on yhteiskehittämistä. Palvelumuotoilun yksi keskeinen ajatus on palvelun eri osapuolten osallistaminen palvelun kehittämiseen. Palvelun keskiössä on ihminen, palvelun käyttäjä (Tuulaniemi 2016, 116). Tämän vuoksi yhteiset ideointikertamme ovat meille kultaakin kalliimpia. Me haluamme, että te kaikki akatemialaiset ja alumnit saatte juuri sellaiset juhlat, kuin olette aina haaveilleet. Tehdään yhdessä tämän yhteisön upeimmat juhlat, yhdessä tottakai!

Tervetuloa kaikki sankoin joukoin seuraavaan ideointi-iltaamme torstaina 31.1. klo 16-18 Proakatemialle Puistoon. Silloin ideoinnin aiheena juhlien palvelumuotoilu.

Nähdään ideoinneissa!

Terkuin Sussi

LÄHTEET:

Tuulaniemi, J. 2016. Palvelumuotoilu. 3. painos. Liettua: BALTO print.

 

Julkaistu Proakatemian 20v -sivuilla 28.1.2019 http://proakatemia20v.fi/blog/

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close