Tampere
24 Mar, Friday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Syksyn 2020 tavoitteetKirjoittanut: Karoliina Kovalainen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu alunperin 25.8.2020 osoitteessa https://www.linkedin.com/pulse/syksyn-2020-tavoitteet-karoliina-kovalainen

Syksyn 2020 tavoitteet

Hurmassa tehdään viimeisenä syksynä asioita hieman eri tavalla kuin aiempina lukuvuosina. Tänä syksynä esimerkiksi oppimissopimukset tehdään kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on niin sanotusti minioppimissopimus, joka kattaa sisälleen vain tavoitteet syksylle 2020. Toinen osa puolestaan suoritetaan vasta joulukuussa Final Campilla, ja se kattaa tavoitteet tulevaisuuteen.

Kuten viime keväänä, haluan tänäkin vuonna hyödyntää tavoitteiden asettamiseen ”työkaluna” niiden julkistamista teille muille, sillä uskon niiden tällä tavoin toteutuvan paremmin. Olenhan silloin tavallaan tilivelvollinen kaikille teille, jotka tavoitteeni luette! Toivottavasti joku vielä loppuvuodesta kysyy, pääsinkö tavoitteisiini. *Wink, wink!

Tänä syksynä tulen toimimaan Hurman business leaderina, joten tavoitteeni pitävät sisällään paljon juuri kyseiseen pestiin liittyviä seikkoja sekä mahdollisesti myös tiimille asettamiani tavoitteita. Pidän niitä kuitenkin myös omina tavoitteinani, sillä tehtäväni on tietysti johtaa tiimi pääsemään niihin.

Tämän syksyn ykköstavoitteeni on olla esimerkillinen ja inspiroiva. Haluan johtaa tiimiäni esimerkin kautta, ja se pitää sisällään monenlaisia toimintatapoja ja ajatusmallejakin. En aina ole ollut kovin esimerkillinen tiimiläinen ja olen saattanut jättää tehtäviä viime tinkaan, mutta nyt sen on aika muuttua. Toivon, että vuoden lopussa edes yksi tiimiläisistäni toteaa minun toimineen esimerkillisesti tai jopa inspiraation lähteenä hänen toimintaansa. Haluan tiimin näyttävän viimeisenä syksynä kyntensä, mikä tarkoittaa, että minunkin tulee näyttää, mihin kaikkeen oikeasti voin kyetä, kun vien itseni ja osaamiseni äärirajoille.

Toinen tavoitteeni on saada ennenkokematon johtajuuskokemus, jonka kautta voin kokea kasvaneeni niin johtajana kuin tiimiläisenäkin. Itseasiassa tästä tavoitteesta keskustelin viime viikolla valmentajani kanssa, ja ymmärsin, että tämän tavoitteen lopputulos ja toteuma tulee näkymään todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella. Tavoitteeseen pääsemisestä voin siis varmistua vaikka vasta vuoden päästä.

Kolmas tavoite, jonka listaan niin omakseni kuin tiiminkin tavoitteeksi on, että joulukuussa 2020 Hurma on itsevarma huipputiimi. Itsevarmalla huipputiimillä tarkoitan tiimiä, joka voi ylpeästi kertoa kokeneensa paljon vähässä ajassa. Visiomme on olla legendaarisia, joten meidän on aika toimia sen mukaisesti. Legendaarisuus pitää mielestäni sisällään sen, miten tiimimme ”kantaa itseään” ja miten näymme niin ulos kuin sisällekin päin. Huipputiimikokemuksia on varmasti luvassa, mutta niihin tarvitaan johtajaa, joka tiimin vie niitä kohti ja auttaa tiimiä lopulta myös näkemään, mihin olemme yhdessä tulleet ja mihin siitä sitten ollaan menossa.

Tälle syksylle en aseta itselleni lainkaan tavoitteita, jotka liittyisivät projekteihin tai muihin koulunkäyntiin liittyviin tehtäviin. Haluan keskittyä olemaan paras mahdollinen johtaja, joka antaa sattumalle mahdollisuuden. Tietysti toivon löytäväni syksyn aikana jonkinlaisen kutsumuksen tai ajatuksen siitä, mitä teen valmistumisen jälkeen, mutta en halua asettaa siihen minkäänlaisia raameja, saati tavoitteita liittyen esimerkiksi projekteihin.

Opintoni alkavat olla valmiit; opinnäytetyö on periaatteessa valmis ja kirjapisteetkin tehtynä. Ainoat opintojeni ”puutteet” liittyvät tiimioppimiseen, kuten pajatunteihin. Myös Final Camp sekä 24H ovat pakolliset osat opintojamme Proakatemialla, ja ne liittyvät täysin tiimiopintoihin. Tiimiopintoja ei voida suorittaa yksin eikä yksilöinä, vaan niissä puhalletaan täysin yhteen hiileen ja ne suoritetaan yhdessä. Sen vuoksi viimeinen tavoitteeni syksylle 2020 on pitää katseeni tiiviisti tiimin eteenpäin viemisessä ja johdattelemisessa kohti tulevaisuutta.

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close