Tampere
04 Mar, Monday
1° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Mistä toimitila?Kirjoittanut: Jesse Pihkanen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Jokaisella koittaa se aika, kun tutkintotodistus on kädessä ja on aika poistua Proakatemian tiloista. Iso osa Proakatemialta valmistuvista jatkaa yrittäjänä jossain kohtaa elämäänsä. Proakatemian tiloihin on kuitenkin turha enää pyrkiä, vaan on etsittävä oma ja ehkä jopa ensimmäinen liiketila.
Kauppalehti on listannut sivuillaan viisi pätevää vinkkiä oman toimitilan valitsemiseen.

Ensimmäisenä on tietenkin sijainti. On tärkeää, että liiketilasi sijaitsee liiketoimintaasi ajatellen hyvällä paikalla. On arvioitava, kuinka lähellä asiakkaita haluat liiketilasi olevan ja kuinka helposti asiakkaat ja työntekijäsi sinne pääsevät. Ota siis liiketilaa valittaessa huomioon jo etukäteen parkkipaikoitus sekä joukkoliikenne. Toisaalta on myös huomioitava naapuriyritysten sijainti omaan liiketilaasi nähden. Onko liiketilasi läheisyydessä potentiaalisia yhteistyökumppaneita tai esimerkiksi kilpailijoita. Kilpailijan välitön sijainti, ei välttämättä ole huono asia. Mikäli kilpailijalla on asiakaskuntaa, tiedät, että alueella liikkuu potentiaalisia asiakkaita. Yrityksesi pitää vain pärjätä kilpailijaa paremmin, jotta voit vakiinnuttaa asiakkaat käymään juuri sinun liiketilassa.

Toisena pointtina Kauppalehti nostaa esiin tilojen koon todellisen tarpeen perusteella. Kauppalehden mukaan tarvittava toimitila arvioidaan usein väärin, monesti yläkanttiin. Kartoita siis liiketoimintasi edellyttämä tila, sillä liian suuresta tilasta koituu turhia kustannuksia, kun taas liian pienestä tilasta kärsii työhyvinvointi. Ota kuitenkin huomioon mahdollinen yrityksen kasvu, joka on tapahtumassa lähiaikoina.

Kolmantena vinkkinä Kauppalehti muistuttaa valitsemaan tilan, jonka ympärillä on jo toimivat palvelut, niin asiakkaita kuin yrityksesi työntekijöitä varten. Esimerkiksi pysäköinti- tai turvallisuuspalvelut. Voit säästää omaa aikaasi, kun valitset kokonaisuuden, jossa kaikesta on jo huolehdittu, siivous- ja ylläpito on hoidossa, sekä verkkoyhteys on toimiva. Näin ollen sinun ei tarvitse alkaa kilpailuttamaan edellä mainittuja itse.

Toimiva työympäristö toimii neljäntenä vinkkinä. Hyvä työympäristö on ihmisläheinen ja se tukee yrityksen arvoja ja luo edesauttamaan yrityksen brändiä. Hyvässä työympäristössä työntekijä voi olla ylpeä työpaikastaan.

Viimeisenä varsinaisena vinkkinä Kauppalehti muistuttaa hintavertailusta. Ei pidä tuijottaa pelkkää neliöhintaa, vaan ottaa huomioon myös ympärillä olevat palvelut ja hyödyt, sekä sopimuksen kesto ja sen joustavuus, että myös helppous.
Loppuun on vielä lisätty maininta coworking-työtiloista. Coworking-työtilat ovat oiva mahdollisuus yrityksille, joissa asiakas ei käy säännöllisesti yrityksen toimitiloissa ja työntekijätkin pystyvät tekemään halutessaan etätöitä.

Toivon tästä olevan edes hieman apua herättelemään ajatuksia, kun koittaa se aika, kun on etsittävä uusi toimitila yrityksellesi.

Lähteet:
https://kasvajat.kauppalehti.fi/technopolis/kasvaja-tarvitsee-kasvulle-sopivat-puitteet-5-plus-1-vinkkia-toimitilan-valintaan (tark. 29.10.2018)

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close