Tampere
19 Apr, Friday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Mikä hiton satokausi?



Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kävimme Katariinan kanssa vierailemassa ja konsultoimassa Seinäjokelaista sisustuskahvilaa ja siellä jankkasimme paljon satokaudesta ja sen hyödyistä. Monelle ravintola-alan ihmiselle satokausi on itsestään selvyys ihan jo pelkästään hintojen takia. Seinäjoen reissun jälkeen rupesinkin selvittämään mitä muita hyötyjä satokaudesta on kuin hinta. Itselleni ensimmäiseksi tuli mieleen myös ruuan maku ja laatu, onhan tuotteet parhaimmillaan silloin kun sen luonnollinen satokausi on, eksyinkin mielenkiintoiseen artikkeliin satokausikalenterin sivustolle.(https://www.satokausikalenteri.fi/news/2/10-hyvaa-syyta-suosia-sesonkikasviksia)

Artikkelissa kirjattiin 10 parasta syytä käyttää satokauden hedelmiä ja kasviksia. Luettelossa tulikin esille jo mainitsemani Hinta, maku ja tuoreus. Sen lisäksi listattiin mm. Ekologisuus, monipuolisuus, hävikin vähentäminen sekä ruuan arvostaminen. Nämä kaikki mielestäni todella tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, tarttuakseni johonkin halaun nostaa jalustalleekologisuuden sekä ruuan arvostamisen. Ekologisuus on nykyään joka puolella, miksei siis nyt myös ruoka pöydässä, susoitaan niitä kasviksia joiden luonnollinen  satokausi on juuri nyt käsillä ja vähennetään kasvihuonepäästöjä sekä keinotekoista kasvattamista ja mutaatioita, makukin on sata varmasti parempi. Toisena haluan nostaa esille ruuan arvostamisen. Satokausikalenterin sivuilla kyseisen kohdan kohdalla sanotaan näin: “Kun selvitämme mitä ja milloin kannattaa syödä, niin arvostuksemme ruokaa kohtaan lisääntyy. Opimme tunnistamaan makueroja ja vivahteita eri lajikkeiden välillä. Samalla arvostuksemme myös ruoantuotantoa ja tuottajia kohtaan lisääntyy!”

Tiedätkö sinä mitä sinä syöt?

 

Tullaan julkaisemaan Pitopalvelu Soman Blogissa kevään 2018 aikana

Kommentoi