Tampere
09 Dec, Friday
-9° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Luottamus vaatii jokaisen suun aukiKirjoittanut: Jenna Keskinen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Hurman kevät on ollut tiimin toiminnan näkökulmasta hyvinkin vaihteleva. Vuosi alkoi suurilla odotuksilla ja hyvällä meiningillä, kunnes jotain tapahtui kevättä kohti mennessä. Tiimi alkoi hajaantua, ja sitoutuminen rakoili. Huhtikuun puolella alkoi kuitenkin tapahtua käänne, ja Hurma oli taas tiiviisti työn touhussa. Se poisti fiiliskierroksilta toistuvat kyyneleet ja ulkopuolisuuden tunteet, mutta tässä kohtaa ajateltuna koen, että tiimiläiset enemmänkin lakaisivat ne maton alle kuin että ne olisivat jääneet taakse. Luottamus siis mielestäni edelleen horjuu, ja muutoksen on tapahduttava kesän ja alkusyksyn aikana.

 

Reijo Karhinen kirjoittaa blogissaan luottamuspääoman vaikutuksesta uudistukseen. Hurma on yrityksen näkökulmasta siinä vaiheessa, että kasvua on tapahduttava eli asioita on alettava tehdä jossain määrin toisin kuin tähän asti. Teimme tällä viikolla organisaatiouudistuksen tulevalle syksylle, eli kesän lopussa uusi nelikko ottaa haltuun Hurman johtoryhmän oikeudet ja velvollisuudet. Näin ollen alamme olla juuri siinä pisteessä, että uudet tuulet voivat puhaltaa jatkossa uusien ihmisten voimin. Tämä kuitenkin vaatii tekoja koko tiimiltä, jotta luottamus voi olla molemminpuolinen. Karhinen sanoo tekstissään, että jokaiselle tiimin jäsenelle tulisi antaa mahdollisuus kokeilla ja loistaa. Jossain määrin näen tämän toteutuvan Hurman toiminnassa, mutta puutteita on henkisessä läsnäolossa ja etenkin toisten puolesta innostumisessa – ja yhtälailla koko tiimin onnistumisen juhlimisessa. Asioiden ja ajatusten pimittäminen johtaa lähinnä epäluottamukseen ja selän takana puhumiseen. Siitä on päästävä eroon, jotta sanat ja teot eivät olisi ristiriidassa.

 

Koska Hurman tavoitteet tulevalle syksylle eivät ole vielä täysin selkeät, on vuorovaikutuksella tässä kohtaa iso rooli luottamuksen rakentamisessa. Vaikka välttämättä rajua uudistumista ei ole tapahtumassa, muutos parempaan pitää nähdä ja siihen tulee jokaisen sitoutua. Johdon tulee olla edelläkävijä, joka osaa olla tässä hetkessä, mutta toisaalta elää jo huomista. Odotan mielenkiinnolla, mitä jokaisella hurmalaisella on tuoda tiimille kesän jälkeen ja mitkä ovat siinä vaiheessa lähtökohdat, joista kasvua aletaan rakentaa. Niin omalla kuin muidenkin kohdalla ei riitä, että jää sivusta seuraajaksi – tässä kohtaa viimeistään jokaiselta voi alkaa vaatia läsnäoloa ja suun avaamista luottamuksen rakentamisen vahvistamiseksi.

 

 

Karhinen, R. 2018. Uudistuminen vaatii luottamuspääomaa. Luettu 12.5.2019. http://www.tyoelama2020.fi/ajankohtaista/blogit/aiemmat_blogipalstat/tyoelaman_muutoksentekijat/uudistuminen_vaatii_luottamuspaaomaa.5663.blog

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close