Tampere
11 Aug, Thursday
16° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee, koulutusvientiä KiinaanKirjoittanut: Johanna Sauvula - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Essee on julkaistu Eventan blogissa.

Opiskelemme Tampereen Ammattikorkeakoulussa yrittämisen ja tiimijohtamisen tradenomeiksi yrittäjyyden omassa yksikössä Proakatemiassa. Opintomme täällä akatemialla ovat käytännönläheisiä oman osuuskuntamme kautta. Osana opintojamme on myös final camp, joka on tyypillisesti tiimin viimeisiä yhteisiä koitoksia kansainvälisen projektin parissa.

Eventassa on tänä vuonna ollut mukana 4.0 ja 5.0, joista neloset valmistuvat nyt tänä jouluna. Opintojen viimemetreillä final camp tuli ajankohtaiseksi myös nelosille. Koska olemme toimineen tiiviinä tiiminä koko vuoden, ei ollut yllätys kenellekkään, että me vitoset lähdimme myös final campin toteutukseen mukaan.

Helmikuussa päätimme projektimme kohdemaaksi Kiinan, koska harva meistä oli siellä käynyt ja halusimme tutustua sikäläiseen yrityskulttuuriin. Tiimistämme tosin löytyy Ida, joka on asunut Kiinassa vuoden au pairina. Ida on kiinnostunut aasiasta työmahdollisuuksienkin puolesta, joten Idan läsnäolo oli todennäköinen ajatuksen innoittaja.

Kevään ja kesän teimme reissua valmistelevaa kartoitusta niin rokotusten, yhteistyökumppaneiden, kulttuurin kuin rahoituksenkin tiimoilta. Projekti on ollut koko tiimiä työllistävä laaja kokonaisuus, joka ei onnistunut tietystikkään ilman haasteita. Yhteistyötahoksi lopulta päätyi Luoyangin yliopisto keski-Kiinasta. Yliopisto on yksi TAMKin partneryliopistoista, jotka ovat kiinnostuneet suomalaisesta koulutusosaamisesta. Alkusyksystä työstimme toteutuksen viikon ekskursiolle valmiiksi ja lokakuussa olimmekin toisella puolella maailmaa kertomassa tiimioppimisesta ja Tampereesta.

Final camp oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokemus tiimillemme. Meidät otettiin Luoyangissa vastaan mitä ystävällisimmin ja solmimme hyvän suhteen heidän yliopistonsa kanssa. Olimme ensimmäisiä TAMKin opiskelijoita, jotka olivat projektitöissä heidän yliopistossaan. Olen tiimimme periksiantamattomasta ja kunnianhimoisesta yhteistyöstä valtavan ylpeä. Me tehtiin se, yhdessä! Nälkä kasvaa syödessä, joten ensi vuonna me vitoset lähdemme Luoyangiin uudelleen!

Tuttuja naamoja Luoyangin yliopiston sivuilta voi bongailla tästä.

– Jonsu, Eventa 5.0

Aihetunnisteet:
Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close