Tampere
19 Apr, Friday
-3° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Hurmaavan hyvä työkaveri



Kirjoittanut: Jenna Keskinen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Jan Holmberg kirjoittaa Tehy-lehden blogissaan, mitkä ovat 6 hyvän työkaverin merkkiä. Hän nostaa esille heidän tärkeyden erityisesti tilanteessa, kun työpaikalla vietetään paljon aikaa ja suhteet kollegoihin lähentyvät huomaamattakin. Tämä näkyy erityisesti myös Proakatemialla, jossa toisilleen lähtökohtaisesti vieraat ihmiset laitetaan perustamaan yritys ja pyörittämään sitä yhdessä. Toimiva tiimi tarvitsee erilaisia persoonia, ja niitä ei ainakaan meidän Hurmasta puutu. Paneuduttakoon nyt niihin ominaisuuksiin, mistä tunnistaa sen työpaikan hyvän tyypin.

 

Ensimmäisenä Holmberg nostaa henkilön vastuullisuuden. Tämä on hän, joka ei räplää jatkuvasti puhelintaan tai ole omissa maailmoissaan. Hän tarttuu saamiinsa tehtäviin, ja hoitaa ne tunnollisesti. Tämä näkyy Hurmassa erityisesti kirjapisteissä, joita täytyy koota puolivuosittain tietty määrä. Moni kauhistelee viikkoa ennen tyhjää paperiaan, ja deadlinen tullessa kaikilla on lopulta pisteet täynnä. Moni kiittää tälläkin hetkellä, että aina on myös viime tippa. Vaikka asian hoitaminen jäisi myöhään, ne tulee hoidettua.

 

Toisena ominaisuutena hyvälle työkaverille Holmberg nostaa sen yksinkertainen osaaminen olla hyvä tyyppi. Niitä tarvitaan aina. Hyvä tyyppi on se, joka ei tee itsestään numeroa tai pyri olemaan superihminen, vaan hänellä on yksinkertaisesti sydän paikallaan. Tilanteet pyritään pitämään rehellisinä, eikä selän takana puhuta toisista pahaa. Koen, että tämä on elinehto myös minkä tahansa Proakatemian tiimin sisällä. Mitä parempi luottamus ihmisillä on sanoa tunteensa ääneen, sitä paremmin tiimi toimii.

 

Jokaisesta työyhteisöstä pitää löytyä myös huumoria. Holmberg toteaakin blogissaan, että huumorilla on päästy yli monestakin kireästä hetkestä ja haastavasta tilanteesta. On kuitenkin muistettava, että ainoastaan hyvä työkaveri osaa todella käyttää huumoria oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Oikein lähetetty ja vastaanotettu huumori auttaa parhaimmillaan kaikkia viihtymään tehtävissään paremmin. Hurmakin olisi paljon muuta kuin oma itsensä, jos yksi meidän arvoista ei olisi hurmapäisyys tai jos käytöksemme ei olisi toisinaan vekkulimpaa kuin voisi kuvitellakaan.

 

Neljäntenä Holmberg listaa päivän pelastajan. Tämä tyyppi piristää pelkällä olemuksellaan ja karkottaa huolet hetkeksi pois. Oikein valitut sanat tekevät tyypistä hyvän työkaverin. Teot voivat olla kuuntelemista, kahvin tuontia tauolla tai esimerkiksi särkylääkkeen kaivaminen laukusta toisen kiperässä tilanteessa.

 

Holmberg toteaa, että samanhenkisen ihmisen kanssa on helpompi ja mukavampi tehdä töitä, kun asiat ja sanat yksinkertaisesti loksahtelevat paikoilleen. Proakatemialla laitetaan hyvinkin erilaisia ihmisiä samaan tiimiin, joten onkin ollut hauska huomata, kuinka niin monipuolisista persoonista lopulta löytyy sisältä se yhteinen yhteys, jolla hommat toimivat.

 

Kuudes nosto on mielestäni tärkein. Hyvän työkaverin tunnistaa etenkin siitä, että häntä tulisi ikävä. Kunpa tämä tyyppi ei koskaan vaihtaisi työpaikkaa, ja jos sen tekisi, niin ottaisipa kaikki mukaansa. Näin ollen hyvän työkaverin poissaolo myös näkyy helpommin, paitsi tietenkin, jos kaikki ovat keskenään yhtä hyviä tyyppejä. Hyvä fiilis näkyy ja kuuluu kauas. Ei mekään turhaan nimitetä itseämme hurmureiksi.

 

 

Holmberg, J. 2017. 6 hyvän työkaverin merkkiä. Luettu 29.10.2018. https://www.tehylehti.fi/fi/blogit/mainio/6-hyvan-tyokaverin-merkkia

Aihetunnisteet:
Kommentoi