Tampere
03 Dec, Saturday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Helvetin viikkoKirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Hurmassa on tällä viikolla ollut helvetti valloillaan. Helvetin viikosta oli Hurmassa puhe jo ensimmäisen kerran keväällä, kun Value haastoi muut Akatemian tiimit mukaan. Aluksi idea tuntui hullulta ja muodostin suppean käsityksen, että tarkoitus on herätä aikaisin ja nukkua mahdollisimman vähän. Itselleni tämä ei sovi alkuunkaan, koska kärsin unettomuudesta muutenkin säännöllisin väliajoin.

 

Elokuussa koulun taas jatkuessa asia otettiin Hurmassa uudestaan puheeksi. Muutama tiimiläinen oli lukenut Helvetin viikosta kirjoitetun kirjan ja osasi kertoa asiasta enemmän. Ymmärsin, että viikossa on kyse muustakin, kuin siitä, että herätään aikaisin. Helvetin viikon tarkoituksena onkin haastaa tarkastelemaan omia arkirutiineja, omaa ajankäyttöön sekä tehokkuutta työssä ja vapaalla. Helvetin viikon historia kumpuaa Ruotsin erikoisjoukkojen koulutusjaksosta. Helvetin viikko -kirjan on kirjoittanut Erik Bertrand Larssen ja muotoillut siitä tavallisille ihmisille soveltuvan version. Itse en kyseistä kirjaa ole lukenut, mutta tutustuin asiaan tiimikavereiden soluesseen kautta.

 

Maanantain idea oli tarkkailla omia rutiinejaan. Aamulla huomasin, kuinka sormi automaattisesti etsi puhelimen näytöltä Facebook-näppäintä. Riippuvuus someen on siis ilmeinen. Helvetin viikolla some on bannissa ja niinpä vastustin kiusausta. Myös opittu tapa rentoutua päivän päätteeksi hyvien sarjojen parissa ei Helvetin viikolla tule kyseeseen. Suuntasinkin sarjojen sijaan salille treenaamaan. Viikolla, kun on tarkoitus harrastaa liikuntaa joka päivä.

 

Tiistain teemana oli moodi sekä keskittyminen. Pian huomasin, että tässä on itsellä paljon opittavaa. Raskaan päivän päätteeksi salilla huomasin, kuinka vaikea on irrottaa ajatukset muuhun arkeen liittyvästä. Salimoodin löytäminen oli hyvin hankalaa.

 

Keskiviikon ajanhallintapäivä meni itseltäni jotenkin täysin ohi, en keskittynyt koko asiaan. Liikuntamuotona oli tunti reipasta lenkkeilyä koiran kanssa.

 

Torstain epämukavuuksissa haastoin itseäni Tribella esittelemällä kahvi-ideaani Kajon Mein kanssa kolmelle haastattelijalle.

 

Perjantai oli varattu rentoutumiselle. Tämä epäonnistui kohdallani täysin. Tätä esseetä kirjoitan vielä illalla klo 22:30, jotta yllän Hurman kuukausittaiseen kirjapisterajaan.

 

Yhteenveto

 

Helvetin viikko on ollut tähän mennessä todella hyvä juttu. Olen huomannut, kuinka paljon aikaa on käytettävissä, kun turha tv:n katselu sekä somen selailu on otettu pois. Tilalle on tullut liikuntaa sekä luonnossa liikkumista. Tämä muutos varmasti tulee jatkumaan osittain myös Helvetin viikon jälkeen.

 

 

 

 

 

Lähteet

 

https://esseepankkitest.proakatemia.fi/viikko-helvetissa-tavoitteena-tehokas-arki/ [viittauspäivä 27.9.2019]

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close