Tampere
28 Feb, Wednesday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Every Brilliant ThingKirjoittanut: Henri Roivas - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Onko sinulla kokemuksia kuolemasta? Oletko kokenut masennusta tai ahdistusta? Onko elämässäsi ollut suuria vastoinkäymisiä? Minä olen. Olen menettänyt isäni ilman mahdollisuutta hyvästellä häntä. Olen myös elvyttänyt entuudestaan tuntematonta henkilöä ja kuullut hänen jälkikäteen kuolleen sairaalassa. Lisäksi olen aikoinaan työstressin takia kärsinyt jokapäiväisestä ahdistusta useamman kuukauden ajan. Näistä vastoinkäymisistä eroon pääseminen on opettanut minulle, mitä kaikkia mahdollisuuksia maailmalla on annettavana. Nämä mahdollisuudet ovat niitä asioita, joista meidän jokaisen tulisi pitää kiinni.

Muistan, kuinka jokainen päivä ahdistuksen aikana tuntui tuhottoman pitkältä ja epätietoisuus omasta jaksamisesta täytti pääni. Tiesin kuitenkin mitä minun tulisi tehdä, jotta pääsisin pois pinteestä. Dokumentissa Every Brilliant Thing, jonka innoittamana tämän tekstin kirjoitin, on hyvin esitetty tositarina tilanteesta, jossa kroonisesti masentuneen äidin poika koittaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista.

Dokumentin kertoja avaa mielenkiintoisen tilanteen, mitä pystyn peilaamaan myös omaan elämääni. Hänen äitinsä innostui helposti eri asioista ja koki voimakkaita huippuhetkiä. Tästä huolimatta innostus hiipui nopeasti, minkä seurauksena hän koki voimakkaita ankeita hetkiä. Tunnistan itsessäni samantyylisiä piirteitä innostuessani asioista. Minulla on myös useasti monta rautaa tulessa, enkä välttämättä pysty pitämään samanlaista innostuneisuuden tunnetta yllä kaikessa mitä teen. Hyvä asia tässä on se, että olen tunnistanut kyseisen ongelman itsessäni ja vienyt päätökseen tai lopettanut asiat, jotka eivät enää innosta itseäni. Näin olen saanut oikeanlaisen mindsetin, sekä aikaa toteuttaa asioita, mitkä oikeasti kiinnostavat minua.

Dokumentin Lista pitää sisällään miljoona asiaa, mitkä tekevät elämästä elämisen arvoisen. Listaan on koottu laidasta laitaan erilaisia pienempiä ja suurempia asioita. Mielenkiintoista on se, kuinka paljon musiikille oli annettu listatilaa. Oli erilaisia artisteja ja rumpusooloja yms. mitkä saivat kertojan tuntemaan elämäniloa. Omalla kohdalla olen huomannut musiikin toimivan todella hyvin, jos haluat päästä tietynlaiseen mielentilaan. Olen huomannut myös eri musiikkigenrejen toimivan erilaisissa tilanteissa, jos haluat vaikkapa lisätä rohkeutta, iloisuutta, uskallusta, ajattelua tai kenties parempaa keskittymistä. Tätäkin tekstiä kirjoittaessani olen valinnut musiikin, mikä auttaa minua keskittymään paremmin.

Suomen karusta ilmastosta huolimatta kannattaa aina muistaa, kuinka hyvin asiat oikeasti ovat ja mitä kaikkea meille on täällä tarjolla.  Älä vaivu kaamokseen, vaan tee niitä asioita mistä olet aina haaveksinut.

 

Henri Roivas

https://www.linkedin.com/pulse/every-brilliant-thing-henri-roivas/?published=t

13.12.2017

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close