Tampere
21 Feb, Wednesday
-1° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Kohti kiitollisempaa johtajuuttaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Massivessa on viimeaikoina ollut kunnon persoonallisuustestiboomi. Ollaan tehty yksi jos toinenkin testi ja omaksi ilokseni ne kaikki johdattelevat samaa linjaa. On miellyttävää, kun ajateltu omakuva vastaa myös testin tuloksia. Tosin, viimeisin Luontaiset taipumukset-testi avasi minulla uuden puolen itsestäni. Tokikin olen tämän tiedostanut, mutta näin niinkuin testien näkövinkkelistä: “Humanisti”

Ensimmäinen reaktioni tähän testin tulokseen oli: anteeksi mitä?! Mutta toden totta, asiaa hetken pohdittuani, kyllä. Nimenomaan luontainen minäni on ihmisiä ajatteleva ja arvopohjaisesti päätöksensä luova. Näiden testien jälkimainingeissa Emilia Lahden artikkeli “Erityislaatuisen supervoima on kyky inhimilliseen kohtaamiseen” kolahti erityisen napakasti. Tähän saakka rakentamani työminä on ollut erityisen realistinen. Olenkin alkanut joko tietoisesti viemään työminääni entistä enemmän näitä niin sanotusti humanistin elkeitä tai löytämään jo olemassa olevia.

Ja mikä tärkeintä, on osattava sanoa “kiitos“. Tänä syksynä olen kokenut erityisen tärkeäksi muistaa kiittää. Kiittää hyvästä työstä, kiittää ystävää olemassa olosta tai kiittää avusta. Mielestäni yksi hyvän työilmapiirin tärkeimmistä asioista onkin toisen hyvästä työstä kiittäminen. Hyvän työilmapiirin luominen onnistuu pienillä jutuilla. Jos miettii, mistä kannattaisi lähteä liikkeelle, nappaisin ensimmäisenä käyttööni tämän kiitoksen. Sen lisäksi haluan olla enemmän läsnä. Ja läsnäolemisella tarkoitan sitä, että vaikka olen fyysisesti läsnä, mutta myös henkisesti. Olla oikeasti tilanteessa läsnä.

 

Sillä, että valitsee olla osa ratkaisua sen sijaan, että olisi osa ongelmaa, on mittava vaikutus laajaan systeemiin.

 

Jos lukemani artikkelikin jo suoraan suoraan suosittelee ja jopa tarjoaa linkki yllä olevalle lauseelle tekstillä “twiittaa tämä”, taidetaan olla jossain ytimessä. Ja kyllä, totta joka sana. Tätä olen tietoisesti harjoittanut ja halunnut. Yksi pienen pieni tavoite, jota kohti ponnistaa. Avainasemassa on päätös tietoisesti etsiä tilanteita ihmistenvälisistä kohtaamisista syntyvän timanttien luomiselle. Jo yksi onnistunut tuore kokemus auttaa tässä eteenpäin. Olen perusluonteeltani usein ongelmakeskeinen, etsin herkästi ensin mahdolliset ongelmat ennen kuin edes uskallan innostua mistään. Siinä tuo yllä oleva lause onkin aivan avainasemassa. Minun on valittava, että olen osa ratkaisua sen sijaan, että olisin osa ongelmaa.

“Tämä on kutsu tietoiseen oman johtajuuden kehittämiseen suhteessa kykyymme alleviivata toisen ihmisen arvoa, ja puhaltaa ilmaa inhimillisen lämmön siipien alle. Erityislaatuisen johtajan supervoima on kyky inhimilliseen kohtaamiseen.”
– Emilia Lahti

Otan mielelläni tämän kutsun vastaan. Haluan jatkuvasti tietoisesti kehittää itseäni kohta parempaa johtajuutta ja nimenomaan muokata sitä entistä enemmän realistisesta kohti ihmisystävällistä kohtaamistapaa. Se, että haluaa olla jotakin ei poista sitä toista ominaisuutta. Toivonkin, että tulevaisuudessa saan kehitettyä itsestäni raudanlujan johtajan, joka ei pelkää kovienkaan päätösten edessä ja osaa kohdata kaikki johdettavansa arvokkaina yksilöinä. Muistan kiittää.

 

 

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close