Tampere
29 Jun, Wednesday
21° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Opiskelu virtuaalitodellisuudessaKirjoittanut: Mika Nurmi - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Ammatteja on valtavasti ja nuorille ihmisille niistä kaikista sen oikean valitseminen voi olla suuren tuskan takana. Mikä on perheen puolesta toivottua, mikä on yhteiskunnallisesti hyväksyttävää, mitä kaverit ovat ajatelleet. Nämä kaikki painavat vaakakupissa paljon ja harmillisen usein oma mielenkiinto unohtuu ja päätös tehdään sen perusteella, mikä koetaan yhteiskunnallisesti korkeaksi sosiaaliseksi ammattistatukseksi tai mikä on vanhempien mielipide asiaa kohtaan.

Ammatti päätetään ja sitä lähdetään opiskelemaan sen koommin ammattiin tutustumista. Yläasteella usein opiskelijat hakeutuvat tet-harjoitteluun, jonka kautta he pääsevät kokeilemaan eri ammatteja ja minkälaista niissä on työskennellä tai moni käy tekemässä kesätöitä heti yläasteen aloitettuaan. Nämä ovat hyviä tapoja tutustua, mutta parempiakin voisi olla.

Yhden ammatin opiskelu vie keskimäärin kahdesta kolmeen vuotta tai oppisopimuksen alaisena ja näyttötyönä tehtynä huomattavasti vähemmän. Tämän jälkeen voi olla erittäin hankala todeta, että kyseinen ammatti ei sovi itselle ja voisi lähteä opiskelemaan jotakin muuta. Tämän kaltainen prosessi vaatii nykyisessä työssä tai jossakin muussa, johon ei ole kouluttautunut, työskentelyä ja rahan säästämistä, jotta saa aikaa keskittyä taas uuden ammatin opiskeluun.

Nyt virtuaalitodellisuuden tullessa on tulossa myös uusia tapoja kouluttautua. Uskon virtuaalitodellisuuden olevan ratkaisu uusien ammattien oppimiseen tulevaisuudessa. Timpuri voi opetella rakentamaan talon virtuaalisessa ympäristössä, LVI-asentaja putkien ja ilmanvaihdon asennuksen, autonasentaja autojen sähkötyöt ynnä muut ja jopa kirurgien harjoittelevan ihmisen anatomiaa ja leikkaustekniikoita.

Tämä mahdollistaa nuorille ammatin opiskelun jo nuoremmalla iällä ja oman intohimon kohteen löytämisen.

Blogi: https://seilorinurmi.wixsite.com/mysite

https://builtin.com/edtech/virtual-reality-in-education

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close