Tampere
07 Dec, Tuesday
-15° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Oivalluksia matkan varreltaKirjoittanut: Mika Nurmi - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Päiväkirja toimii suorana linkkinä omiin ja jonkun toisen ajatuksiin. Tyylillä ei väliä, kunhan sinne saa päivän ajalta omia ajatuksia. Myös Motorola-malli toimii erinomaisesti. Opiskellaan akatemialla välillä niin abstrakteja asioita, että niitä voi olla todella hankala välillä ymmärtää ja päiväkirja auttaa niiden sisäistämisessä. Myöskin, kun päiväkirjan täyttämisestä tekee joka iltaisen rutiinin, niin se auttaa siinä, mitä moni akatemialla kokee, että ei oikein tunnu siltä, kun olisi oppinut yhtään mitään, vaan päiväkirjan avulla ne opit hahmottaa nopeammin.

 

Älä oleta, vaan pyri ymmärtämään. Tuntuu, että kaikki tiet johtaisivat aina viestintään. Kun elät mukana tietyssä ihmisryhmässä, niin muille ryhmässä olijoille alkaa syntyä automaattinen kuva sinusta ja ajatuksistasi tai tarkoitusperistäsi. Vastuu on tietysti molemminpuolinen, mutta aina ei vain tule viestittyä asioita niin selkeästi kuin omissa ajatuksissa tuntuivat. Joten selkeytä ja selvitä. Uskon, että kukaan tuskin tahallisesti haluaa pahaa aiheuttaa ympäristöönsä.

 

Aikaisempaan viitaten, selkeä viestintä. Kun viestintä on selkeää, niin vältetään sattumia, mitä olettamus tuo, kun jokainen on tietoinen, mitä tapahtuu, mitä pitää tehdä, mitä toinen henkilö äsken sanoi.

 

Taas aikaisempaan viitaten, älkää etsikö syyllisiä, koska löydätte sen myös peilistä. Sormella osoittaminen on ajan hukkaamista, sillä syy on todennäköisesti jossain muualla kuin osoitettavassa henkilössä ja hyvin usein viestinnässä tai kehnosti mietityissä prosesseissa.

 

Blogi: https://seilorinurmi.wixsite.com/mysite

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close