Tampere
29 Jun, Wednesday
21° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: EtäfiiliksetKirjoittanut: Amanda Hiltunen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ollaan nyt kuukauden verran työskennelty etänä. Tänään oli vuorossa ensimmäinen etäprojektori ja -prosemma. Etätyöskentely on lähtenyt omalta osalta rullaamaan ihan hyvin, vaikka aluksi oli hankalaa saada hommia eteenpäin kotoa käsin. Nyt olen alkanut jopa nauttimaan kotona olemisesta, ja siitä että minulla on paljon vahvemmin fiilis, että päätän itse omista aikatauluistani. Kun minulla on olo, että olen vapaa, saan asioita aikaiseksi paremmin. Myös vastuuta on etätyöskentelyssä minun makuuni sopivasti. Haluan kehittyä itseni johtamisessa, ja mikä olisikaan parempi mahdollisuus siihen, kuin tämä etätyöskentely. Etätyöskentelyn kivoista puolista huolimatta on yksi asia ylitse muiden, mitä kaipaan. Yhteisöllinen fiilis, ja se että on aina juttuseuraa niin halutessaan, on Proakatemian yksi hienoimmista puolista, ja siitä olemme jääneet nyt paitsi koronan takia. Varsinkin kun viimeinen kouluvuosi on käynnissä, haluan kovasti ottaa kaiken irti Proakatemiasta, ja mikäs sen parempaa antia on kuin ihmiset aksulla.

 

Tänään pääsimme onneksemme kuitenkin nauttimaan yhteisön hyvistä puolista, kun taitavat Evisionilaiset / High Level Finland järjesti meille käsittääkseni akatemian historian ensimmäisen etäprojektorin. Striimiä seuraamassa oli youtubessa parhaillaan 120 akatemialaista, ja näimme tuttuun tappaan puheenvuoroja, sekä tiimien edustajilta kuulumisia, miten eri tiimeillä on mennyt ja menee tällä hetkellä. Pääsimpä itsekin ääneen uutena business leaderina Joonatanin kanssa kertomaan Promisian kuulumisia. Oli mahtavaa nähdä tuttuja kasvoja, ja kuulla miten tiimeillä menee koronatilanteen aikana.

Tälläiset jutut muistuttaa hyvin siitä, miksi Proakatemia on #unelmienkoulu. On paljon kivempi hoitaa koulujuttuja kotoa käsin, ja odotella koska tilanne normalisoituu, kun tietää että akatemia ei lakkaa olemasta, vaikka tilanteet muuttuvat, ja uusia haasteita syntyy. Ompa meille jopa virtuaalinen kahvilakin luotu Proakatemian Teamsiin. Tulevaisuus on nyt.

 

Oli hauska huomata, että livestriimissä puhuminen jännitti ihan yhtä paljon, kuin se että olisi puhunut akatemialla stagella liveyleisön edessä. Oli hauska kokemus osallistua etäprojektoriin, ja toivon kovasti, että tekniikkaa hyödynnettäisiin jatkossakin yhtä ketterästi erilaisissa yhteyksissä. Meillä on onneksi hienoja tapahtumia tulossa, kuten tiimidiili, proakatemiapäivä ja kevätkarkelot, jotka nekin kaikki pidetään etänä. Hauska nähdä millaiset kekkerit saadaan aikaiseksi etänä, kun kevätkarkelot pidetään.

 

Tästä oppina mielestäni se, ettei pidä luopua tavoista ja perinteistä, vaikka eletään poikkeustilanteessa. On vain keksittävä uusia keinoja toteuttaa asioita, koska monet jutut ovat mahdollisia myös etänä, kunhan käytetään mielikuvitusta. On toki myös hyvä aina muutosten hetkellä pysähtyä tutkailemaan totuttuja toimintatapoja, ja käydä läpi mikä on tarpeellista ja mikä ei. Mutta enää 2020 ei ole syytä, jättää jotain asiaa tekemättä, koska ei voida nähdä livenä. Mielikuvitusta ja huumoria peliin, niin voi syntyä vaikka mitä hauskaa ja hienoa!

Kommentoi

Add Comment
Loading...

Cancel
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close